Bekeravontuur ten einde na nederlaag tegen FC Den Bosch

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. ligt uit de TOTO KNVB Beker. De blauwhemden namen een snelle voorsprong, maar lieten na die uit te breiden via minstens twee 100% kansen, en zagen daarna FC Den Bosch in de tweede helft effectief toeslaan: 1-3. 

Door een knieblessure van Anthony Berenstein, die hij zaterdag opliep in het duel tegen Harkemase Boys, had trainer Vink zijn formatie op een plaats gewijzigd t.o.v. die met 3-2 gewonnen wedstrijd. Tariq Dilrosun nam plaats centraal achterin en Ezra Hoogenboom verhuisde net als zaterdag in de tweede helft naar de rechtsbackplaats. Maar in tegenstelling tot die competitiewedstrijd, na zeven minuten was het toen al 0-2,  was G.V.V.V. nu wel gelijk bij de les.

Snelle voorsprong

Want al vroeg in de wedstrijd benutte Justin Spies een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Op aangeven van voormalig FC Den Bosch speler Barry Maguire schoot de jongeling vanaf een meter of twintig onhoudbaar in de linkerhoek binnen. Een mooi  feitje op het nog korte cv van de geboren blauwe.
Wie dacht dat de ploeg van coach Jack de Gier door die achterstand wel wakker was geschrokken had het compleet mis. Het tegenovergestelde gebeurde want de thuisploeg kreeg door de 1-0 een extra boost en ging onverdroten voort op de ingeslagen. Dat wil zeggen compact staan op eigen helft bij Bosch balbezit en daar druk zetten, en bij balwinst, en dat gebeurde nogal eens door slordig spel van de gasten snel uitbreken. De bedachte tactiek van de staf werd contentieus uitgevoerde en werkte dus als een tierelier, met grote kansen als gevolg.

Is Quiermo Dumay teleurgesteld over zijn gemiste kans, of over de uitschakeling?

Vergeten te scoren

Nadat eerst een befaamde rush van Byron Burgering werd gekeerd door aanvoerder doelman Van der Steen, had Genrich Sillé op aangeven van Quincy Veenhof na bijna een kwartier spelen de kans om de voorsprong te vergroten. Maar één op één tegenover de doelman, bleef die de baas over de situatie. Drie minuten later was het andersom, Sillé aangever en Veenhof de kans om de voorzet binnen te koppen. Ondanks zijn niet geringe lengte kwam Quincy net wat centimeters om zijn hoofd tegen de bal te zetten.
En hiermee was de aanvallende koek nog lang niet op voor Joeri Potjes en consorten, want de speldenprikjes van Mulder en Hammouti (2x) van de gasten waren nauwelijks verontrustend te noemen.
Burgering vond opnieuw de Bossche doelman op zijn pad, maar de afvallende bal kwam voor de voeten Sillé die het speeltuig voor het binnenschieten had, maar jammerlijk naast schoot. Een solo vanaf eigen helft van Veenhof was imposant te noemen, maar één op één tegenover de sluitpost was de Edenaar veel te gehaast met afwerken en ook hij mikte niet tussen de palen. Ook een kopbal op aangeven van Hoogenboom was niet aan Veenhof besteed want de ballenmagneet stond weer aan de verkeerde kant van de paal. En datzelfde gold voor Quiermo Dumay, toen de vleugelverdediger een solo actie besloot met een schot richting verre hoek en deze ook opnieuw naast ging.
Het lukte dus niet om het dominate spel uit te drukken op het scorebord voordat de thee werd opgezocht.

Invallers maken het verschil

De boodschap van trainer Vink om de tweede helft op de ingeslagen weg door te gaan, en daardoor geen hoop te geven aan FC Den Bosch, vervloog al snel. Zijn evenknie Jack de Gier had maatregelen genomen met een dubbele wissel en die pakte al zeer snel goed uit. Bij de eerste de beste hoekschop in minuut 47 voor FC Den Bosch was het direct raak. De senior van de ploeg, Danny Verbeek, legde uit die hoekschop de bal op het hoofd van invaller Teun van Grunsven, die bij de tweede paal, twee blauwhemden te slim af was, en trefzeker de gelijkmaker liet aantekenen. Quiermo Dumay kreeg daarna een grote kans om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar vond de doelman in de baan van zijn schot. En het schot van Ezra Hoogenboom was te krachteloos om Van der Steen te verontrusten. Aan de overkant moest goalie Van Kouwen in actie komen om Faris Hammouti dwars te zitten. Daarmee was de strijd veel weer in evenwicht in het tweede bedrijf.
Twintig minuten voor tijd was de andere invaller die in het veld was gekomen na rust bepalend voor de Bossche voorsprong. Nikolaj Duus Möller, Zweed van geboorte en door onze gasten gehuurd van Arsenal O21 kon vrijwel ongehinderd opstomen richting Ruben van Kouwen en hij stifte met een fraai lobje zijn ploeg op voorsprong.

Lege handen

Toen zeven minuten later uit een heel echte scrimmage de bal pardoes voor de voeten viel van Stan Maas, had die geen enkele moeite om van heel dichtbij de 1-3 op het scorebord te schieten en daarmee dit bekerduel in het slot gooien. Nadat doelpuntenmaker Spies nog voor eigen succes ging en de geheel vrijstaande Burgering compleet over het hoofd zag, volgde een trio wissels van gastheren met als doel om nog wat te gaan forceren.
Het lukte bijna nog om snel de aansluitingstreffer te maken. Met drie minuten na te zijn ingevallen zette Danny de Leeuw met een mooie steekpass collega invaller Ilias Latif vrij en die rondde bekwaam af. De juichkreten klonken al op het Jelis Leppers terras waar een groot gedeelte van de blauwe aanhang zich had verzameld, met daarbij de gedachte dat afgelopen zaterdag in datzelfde doel ook lukte om te scoren in de slotminuten en nu daardoor misschien een verlenging uit het vuur gesleept kon worden. Helaas bleek de blijdschap van korte duur want de assistent scheidsrechter had buitenspel geconstateerd, wat door de prima leidende Alex Bos werd overgenomen.
Het was de laatste noemenswaardige kans in de wedstrijd, waardoor G.V.V.V. zichzelf tekort deed in de eerste helft en vervolgens met lege handen achterbleef.
Het optimistische spandoek opgehangen door de G.V.V.V. supportersgroep met daarop de tekst ‘DRAGON SLAYER’ verdween dan ook snel na afloop van de ballenvanger.

Toch heeft de ploeg van Gery Vink in ieder geval met opgeheven hoofd afscheid genomen van de ‘grote beker’ en kan zich nu volledig gaan concentreren op de competitie in de derde divisie, die op zaterdag 29 oktober weer start met de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde RKAV Volendam. Aanvang is 14.30 uur.


G.V.V.V. – FC Den Bosch 1-3 (1-0)

Scoreverloop: 2. Justin Spies 1-0, 47. Teun van Grunsven 1-1, 70. Nikolaj Duus Möller 1-2, 77. Stan Maas 1-3

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Quiermo Dumay, Joeri Potjes © (84. Mats Grotenbreg), Tariq Dilrosun, Ezra Hoogenboom (86. Maikel Epskamp), Mart de Jong (80. Danny de Leeuw), Barry Maguire, Justin Spies (80. Ilias Latif), Byron Burgering, Quincy Veenhof, Genrich Sillé (80. Jordi Bitter).

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen © (k.), Victor van den Bogert, Dylan Ryan Alonso (46. Teun van Grunsven), Anass Ahanach (89. Asier Cordoba Querejeta), Steven van der Heijden, Joey Konings, Danny Verbeek (89. Dino Halilovic), Rik Mulders (80. Jorn van Hedel), Faris Hammouti, Stan Maas, Evangelos Patoulidis (46. Nicolaj Duus Möller).

Gele kaart: 73. Ezra Hoogenboom (G.V.V.V.)

Toeschouwers: 1000
Scheidsrechter: Alex Bos (Elburg)

Fotografie: © Marcel van Dorst.
Tekst: GVVV.nl/Youri van Door & Bas van Capelleveen.

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer