‘De saamhorigheid maakt het werk zo leuk’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Dirk Meijer. De 70-jarige is onderdeel van de onderhoudsploeg.

Op vrijdag is de onderhoudsploeg druk in de weer. Van het installeren van een nieuwe ketel tot het leggen van leidingen, Dirk kan het allemaal. “Ik was altijd hoofd technische dienst. Nadat ik met pensioen ging ben ik die handigheid in gaan zetten voor G.V.V.V. Zo hebben Bart Merlijn en ik het hele dak van de kantine opnieuw bedekt zodat er zonnepanelen geplaats konden worden en las ik metaal als het nodig is. Zo blijf je bezig.” Dat Meijer bezig wil blijven na zijn pensioen, maakte hij gelijk op zijn eerste dag thuis duidelijk. “Ik heb alle geraniums weggegooid, want ik ga niet achter de geraniums zitten.”

Blauwe schoonouders

Dirk Meijer was al eerder betrokken bij de club. “Mijn schoonouders waren erg blauw en zijn leden van verdienste. Toen heb ik een aantal jaar zelf recreatief gevoetbald en daarna ben ik een aantal jaar leider geweest. Mijn zoon ging natuurlijk ook bij G.V.V.V. voetballen en zo ben ik betrokken gebleven.”

fanatiek supporter

Meijer gaat ook graag bij het eerste elftal kijken en is bloedfanatiek. “Als ze verliezen ben ik heel chagrijnig. Daarna ga ik relativeren en zo kom ik daar weer bovenop.” Het helpt natuurlijk ook dat er met de onderhoudsploeg elke vrijdag even wordt gesproken over de prestaties van het keurkorps. “We babbelen altijd even na als de taken er weer op zitten. De saamhorigheid die we hebben maakt het werk ook zo leuk. Wel zouden we jonge aanwas kunnen gebruiken.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer