Eerste winst voor MO15-2 in tweede fase

  • Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag begon de tweede fase van de competitie voor de MO15-2. Een klasse lager, wat erg fijn is. De jonge groep meiden van de G.V.V.V. MO15-2 had het in de eerste fase van de competitie erg zwaar en eindigde als laatste. In deze fase zijn de afstanden naar de tegenstanders dan wel een stukje groter, maar als dat dan leuke, gelijkwaardige wedstrijden zijn, is dat natuurlijk veel belangrijker.

Afgelopen zaterdag mochten we op bezoek bij SO Soest om het op te nemen tegen de MO15-2 van die club. Een team dat net genoeg meiden heeft om 9 tegen 9 te kunnen spelen. Dit kwam ons dit keer ook goed uit, want door de herfstvakantie miste we veel meiden.
Nadat het veld was uitgezet konden we eindelijk beginnen aan de wedstrijd. Met een heerlijke herfstzon, was het goed voetbalweer.
De meiden hadden een duidelijke opdracht meegekregen: Goed aansluiten, omschakelen en druk op de bal houden. Deze opdracht werd aardig goed uitgevoerd door het team. Er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld en er werden kansen gecreëerd. Helaas gingen de ballen er niet in.

En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel – dat is een oude voetbalwet – en kwamen we 1-0 achter. Maar drie minuten later wist Haya het net wel te vinden en scoorde de 1-1.
Het spel ging over en weer en helaas keken we 10 minuten later weer tegen een achterstand aan, 2-1. Maar gelukkig bleven de koppies omhoog en gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Benthe van Walsem was in het veld gekomen en wist met een mazzeltje de 2-2 te scoren. Met deze stand gingen we ook rusten.

Na de rust gingen we door met het druk zetten op de tegenstander. Door een eigen doelpunt kwamen we voor het eerst op een voorsprong, 2-3.
Haya had regelmatig de kans op de 2-4 op haar schoen, die ze uiteindelijk wist om te zetten in een fraai doelpunt.
Een comfortabele 2-4 voorsprong, maar we moesten scherp blijven. Soest had veel kansen op de aansluitende treffer, en deze viel helaas ook. De spanning was weer terug. Soest kreeg daarna veel kansen op de 4-4, maar na een mooie solo wist Iris de 3-5 te scoren en trokken we de overwinning over de streep.
Dit werd op het veld uitbundig gevierd met de meegereisde supporters. Het harde werken op de trainingen werd eindelijk beloond.

Met deze overwinning staan we bovenaan in de stand. Volgende week nemen we het op ons eigen Panhuis op tegen de MO15-2 van CJVV uit Amersfoort. Om 10.00 uur is de aftrap op het hoofdveld.

SO Soest MO15-2 – G.V.V.V. MO15-2    3-5 (2-2)

Tekst en fotografie: Brenda Dekker (VTZ/Coördinator meidenvoetbal)

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer