Gepromoveerd JO17-2 verliest bij kennismaking in klasse hoger

  • Wedstrijdverslagen

Na ruim drie weken stilte en na ons kampioenschap in de 3de klasse fase 1, was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. Onze eerste wedstrijd was aan de rode zijde van het Panhuis, dit keer in de 2e klasse na twee seizoenen 4de en 3de klasse. DOVO JO17-2 was gastheer, voor wie de eerste klasse net een brug te ver was geweest.

We zijn de wedstrijd begonnen met de volgende opstelling:
Tim, Mike, Thomas, Collin, Dissoge, Jordi, Rayan, Romav, Tjerk, Bram en Yasin.

Als wissels: Ayoub, Ishaq en Jente.

Afwezig door blessures waren Souhayeb en Jeffery, en onze spits Luc die met vakantie is.

We trapten af om 11.30 uur en we hadden maar 2 minuten nodig om op voorsprong te komen: 0-1 door een assist van Romav die Bram diep stuurde en die zonder enige twijfel de bal in de linkerhoek schoot.
Hierna bleven de jongens doorgaan met kansen creëren, maar dat leverde helaas geen tweede doelpunt op.
In de 22ste minuut kreeg DOVO een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16 meter lijn. Die werd feilloos benut waardoor de stand weer gelijk werd getrokken.
Door die gelijkmaker ging DOVO hierna beter voetballen en druk leveren op onze achterhoede wat resulteerde in een 2-1 voorsprong door een fraai afstandsschot.

Net voor de rust, in minuut 38, kregen we een vrije trap die door Thomas werd genomen, maar die ging er helaas niet in. Na de rust gingen de boys met alle vertrouwen voetballen. Druk naar voren geven, overspelen, en dit leverde ons in de 15de minuut een corner aan de rechterkant die door Jordi werd genomen. Thomas had goed het oog erop en kon de gelijkmaker laten aantekenen: 2-2.

Vier minuten daarna zette de thuisploeg de stand weer in haar voordeel om (3-2), en moesten we weer in de achtervolging. Aan initiatief en durf ontbrak het niet, dat was voldoende aanwezig en daardoor onstonden er regelmatig grote kansen, maar geen van allen kon worden omgezet in een treffer. Dus leverde onze kennismaking op deze hogere trede helaas geen punten op.

Hoewel we hebben verloren, ben ik als trainer trots op de boys!

DOVO JO17-2 – G.V.V.V. JO17-2   3-2 (2-1)

Tekst: Farid Enwiya (trainer)

Ander nieuws

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer