G.V.V.V. doet zichzelf tekort met gelijkspel

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op eigen veld tegen Sparta Nijkerk twee punten verspeeld. De ploeg van trainer Gery Vink vergat te scoren tegen een defensief ingesteld Sparta Nijkerk: 0-0.

Daags na de winst op DOVO stond op de blauwe zijde van sportpark Panhuis wederom een wedstrijd op de rol in competitieverband. Sparta Nijkerk kwam twee weken na de bekeruitschakeling opnieuw naar Veenendaal om aan te treden tegen de blauwhemden. Trainer Gery Vink kon dinsdagavond niet beschikken over Barry Maguire en Taoufik Adnane, de twee hadden nog te veel last van hun blessure opgelopen afgelopen zaterdag.

Quincy Veenhof, omringd door vier Spartanen, kon nu niet beslissend zijn zoals in het bekerduel.

G.V.V.V. begon sterk aan de wedstrijd en kon in de eerste spelminuut al twee kansen laten noteren. Beide mogelijkheden leverden geen doelpunt op. De eerste twintig minuten waren de blauwhemden bovenliggend en kregen zij via Danny de Leeuw, Justin Spies, Quincy Veenhof en Byron Burgering meerdere kansen om de openingstreffer te produceren. Niet de verdediging of doelman voorkwamen dat, maar onnauwkeurigheid bij de spelers zorgde ervoor dat het nog 0-0 stond.

Weer de overhand

Pas na ruim twintig minuten kreeg Sparta Nijkerk een mogelijkheidje. Vanuit een corner konden de bezoekers voor het eerst proberen wat te creëren, maar de verdediging van G.V.V.V. voorkwam met goed ingrijpen dat er een echt grote kans ontstond. Daarna kreeg G.V.V.V. weer de overhand en kwamen er via Justin Spies en Quincy Veenhof opnieuw kansen om op voorsprong te komen.

Genrich Sillé was wel dichtbij een treffer, maar voormalig G.V.V.V.-er doelman Johan Jansen, zette een clean-sheet achter zijn naam.

Het lukte G.V.V.V. niet om dit overwicht na een sterk begin van de wedstrijd uit te drukken in doelpunten. Sparta Nijkerk kreeg veel hoekschoppen, maar wist daaruit eigenlijk geen enkele keer echt noemenswaardige kansen te creëren. Daarmee was de tussenstand van 0-0 vooral voor de bezoekers een opluchting.

Hetzelfde spelbeeld

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. G.V.V.V. nam nog meer initiatief en kreeg via Danny de Leeuw de eerste mogelijkheid. Een lobje van de balvaste middenvelder was echter onvoldoende om de Nijkerkse muur te slechten. Twintig minuten voor tijd kwam de grootste kans van de wedstrijd op naam van Genrich Sillé. Hij zette met een behendige actie zijn tegenstander te kijk aan de linkerkant en ging goed op het doel af, daar vond hij Johan Jansen die in de baan van zijn schot goed redde.

Met deze reflex voorkwam sluitpost Jansen een zeker lijkend doelpunt van invaller Ilias Latif.

Tien minuten later was het opnieuw Genrich Sillé met een mogelijkheid op de 1-0. Na een goede solo vergat hij de bal te plaatsen, waardoor Johan Jansen opnieuw redde. Ilias Latif had zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner kunnen kronen, nadat hij vanaf rechts de bal iets oplichtte. Opnieuw was Johan Jansen een plaag voor de Veenendalers, want nu wist de sluitpost met de wreef een doelpunt te voorkomen.

Stuk gebeten

De blauwen wisten dus niet te scoren tegen Sparta Nijkerk en trof opnieuw een zeer verdedigende ploeg, net als twee weken geleden. Het bleef daardoor steken op 0-0. Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd op de rol. Dan bezoekt G.V.V.V. ACV Assen. Dat treffen begint om 14.30 uur.


G.V.V.V. – Sparta Nijkerk 0-0 (0-0)

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Tariq Dilrosun, Anthony Berenstein, Joeri Potjes ©, Danny de Leeuw, Justin Spies (61. Ilias Latif), Mats Grotenbreg (81. Ezra Hoogenboom), Mart de Jong, Byron Burgering, Quincy Veenhof (86. Quiermo Dumay), Genrich Sillé.

Opstelling Sparta Nijkerk: Johan Jansen (k), Jerry Geurtsen ( ©), Janic Makizodila © (81. Wesley de Laat), Bryan Burgerhout, Jesse Buitenhuis (61. Pernelly Biya), Mark van der Weijden (72. Ricardo Fransberg), Frank Heus (72. Mike Ahrens), Sam Krant, Christiaan van Hussen (81. Justin van Groen), Jake Wollgarten, Tyrone Fonville.

Geel: 58. Tariq Dilrosun, 90+1. Anthony Berenstein (G.V.V.V.), 75. Sam Krant, 78. Christiaan van Hussen,  90+1. Tyron Fonville (Sparta Nijkerk).

Scheidsrechter: W. Kuijntjes
Toeschouwers: 600

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer