G.V.V.V. kleurt Veenendaal blauw

  • Wedstrijdverslagen

Het is G.V.V.V. zonder al teveel moeite gelukt aartsrivaal DOVO te verslaan in een vermakelijk duel. Aan de blauwe kant van het Panhuis werd verdiend met 3-1 gewonnen, waardoor de blauwen de koppositie in de derde divisie hebben verstevigd. Saillant feit: de voorlaatste derby, 12 jaar geleden, eindigde in 1-3 voor DOVO.

Nadat de te verloten blauwe en rode scooters van de middencirkel zijn verwijderd kan de wedstrijd onder toeziend oog van maar liefst 3.000 luidruchtige toeschouwers van start. De eerste minuten van de wedstrijd verlopen, zoals misschien wel verwacht kon worden, nerveus bij beide elftallen. Het levert door overijverig verdedigen meteen enkele blessures op. In de zesde minuut moet aanvoerder Taoufik Adnane daardoor zelfs al gewisseld worden. Lulinho Martins raakt zijn enkel, waarna hij twee keer op het veld behandeld wordt. Helaas moet hij, arm in arm met scheidsrechter De Brito Roque, het veld verlaten en wordt vervangen door Anthony Berenstein.

Als de nervositeit wat is gaan liggen is de eerste kans van de wedstrijd voor DOVO. Slecht uitverdedigen van De Jong leidt tot een schot van Mercan, dat net over de kruising vliegt. Meteen daarna krijgt ook G.V.V.V. een grote kans. Spies kopt van dichtbij rakelings over uit een voorzet van Burgering. G.V.V.V. komt steeds beter in de wedstrijd en de volgende kans is ook voor de thuisploeg. Het is weer Spies, die vanuit een lastige hoek schiet, maar de bal wordt van de lijn gehaald voordat Burgering de bal nog het laatste zetje kan geven.

DOVO uit het niets op 0-1

Bij een corner voor G.V.V.V. in de twintigste minuut schreeuwt alles wat blauw is om een penalty, als hands wordt gemaakt door een DOVO-speler in de zestien. Er was echter al gevlagd voor buitenspel, dus dat feest ging niet door. G.V.V.V. heeft inmiddels al wel het heft in handen genomen. Ondanks dat is het toch DOVO dat uit het niets op voorsprong komt. Martins wil een ingooi nemen aan de linkerkant en raakt in discussie met het publiek. Nadat de scheidsrechter de zaak heeft gesust wordt de ingooi genomen, waarna die wordt doorgekopt en op het hoofd van Guido van Dijk belandt. Die weet de bal op een bekeken manier en buiten bereik van keeper Van Kouwen in de verre hoek te deponeren.

Bij de al vroeg ingevallen Anthony Berenstein druipt de teleurstelling van het gezicht bij 0-1.

Korte vreugde voor de rooien

De rooien kunnen maar anderhalve minuut profiteren van de voorsprong. Meteen na de aftrap weet Mart de Jong met een splijtende pass vanaf eigen helft Genrich Sillé precies in de loop aan te spelen. Die snelt vanaf de rechterkant op het doel van DOVO af en schiet zeer beheerst de 1-1 tegen de touwen, terwijl de rode rookwolken vanwege de 0-1 nog niet waren opgetrokken. De wedstrijd komt daarna wat tot bedaren en de rust wordt bereikt zonder noemenswaardige momenten voor beide doelen.

De aangever Genrich Sillé (l.) krijgt een knuffel van afmaker Quincy Veenhof bij de 2-1.

Sillé hoeft de scooter niet te winnen

Na rust laat G.V.V.V. direct zien de wedstrijd verder naar zich toe te willen trekken. Het duurt dan ook slechts 4 minuten voordat het grootste deel van het Panhuis ontploft omdat de blauwen op voorsprong komen. Het is Genrich Sillé die de goal met een geweldige actie inleidt. Hij pikt de bal op eigen helft aan de linkerkant op, ontdoet zich van zijn tegenstander Pluk en gaat er op zijn ingebouwde (blauwe) scooter vandoor. Halverwege de vijandelijke helft geeft hij de bal perfect in de loop mee aan Veenhof, die de bal in de lange hoek langs doelman Vrolijk schiet.

Quincy Veenhof wil gaan vliegen nadat hij G.V.V.V. op voorsprong heeft gezet.

Nog twee gedwongen wissels bij G.V.V.V.

Na de 2-1 neemt G.V.V.V. wat gas terug en neemt DOVO meer initiatief. Via Guido van Dijk krijgen ze een goede mogelijkheid als G.V.V.V. de bal niet goed uit de zestien krijgt. Gelukkig voor de thuisploeg krijgt hij zijn voet net niet goed tegen de bal, waardoor Van Kouwen kan oprapen. Even later moet ook de aangeslagen Barry Maguire het veld verlaten, hij wordt vervangen door Danny de Leeuw. G.V.V.V. kent rond de 60e minuut een wat slordige fase en leidt veel onnodig balverlies. De blauwen moeten nóg een gedwongen wissel toepassen. Dit keer grijpt Justin Spies naar zijn bovenbeen en wordt vervangen door Mats Grotenbreg.

Wedstrijd in het slot

G.V.V.V. heeft de controle over de wedstrijd weer terug en gooit de wedstrijd in de 72e minuut in het slot. Het uitvak was al redelijk stil, maar na de 3-1 was vanaf de ‘overkant’ niet veel geluid meer waar te nemen. Bij een belegering van het DOVO-doel lijkt de aanval van G.V.V.V. te zijn afgeslagen, maar invaller Mats Grotenbreg legt de bal goed terug op Byron Burgering, die Vrolijk in de verre hoek weet te verschalken. In het laatste kwartier probeert DOVO met lange halen aanvallend nog iets te doen, maar slaagt er niet meer in gevaarlijk te worden. G.V.V.V. wist te weinig te profiteren van de geboden ruimte voorin. Er kwamen nog enkele kansjes voor Burgering en De Leeuw, maar daar bleef het bij. De uitstekende leidsman De Brito Roque fluit in minuut 96 voor het einde en de derby zit erop.

Voor Byron Burgering was de 3-1 alweer zijn negende treffer dit seizoen.

G.V.V.V. blijft door deze mooie overwinning koploper en heeft nu een voorsprong van 4 punten op DOVO, dat tweede blijft.
De ploeg van coach Vink zal zich nu met een goed gevoel gaan opmaken voor de volgende thuiswedstrijd, die al komende dinsdagavond op het programma staat. Dan komt Sparta Nijkerk op bezoek wat onlangs al klop kreeg (1-0) van G.V.V.V. in de strijd om de KNVB Beker, maar uiteraard is dat geen garantie voor succes. Aanvang op de blauwe zijde van het sportpark Panhuis is 20.00 uur.


G.V.V.V. – DOVO 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 26. Guido van Dijk 0-1, 28. Genrich Sillé 1-1, 49. Quincy Veenhof 2-1, 72. Byron Burgering 3-1.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Ezra Hoogenboom, Taoufik Adnane © (6. Anthony Berenstein), Quiermo Dumay (65. Ilias Latif), Joeri Potjes ©, Barry Maguire (54. Danny de Leeuw), Justin Spies (65. Mats Grotenbreg), Mart de Jong, Byron Burgering, Quincy Veenhof, Genrich Sillé.

Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk © (k), Lars Rebergen, Timo Pluk, Anil Mercan (80. Dennis Hettinga), Tom van der Neut, Guido van Dijk (73. Hicham Haouat), Lulinho Martins, Max den Boer, Nick de Bondt (73. Rodny Hofman), Shaquille Prijor (64. Nick Hak), Oktay Öztürk (80. Yannick Zeeman).

Geel: 21. Oktay Öztürk, 42. Guido van Dijk (DOVO), 77. Ruben van Kouwen (G.V.V.V.).

Scheidsrechter: S. de Brito Roque
Toeschouwers: 3.000

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer