G.V.V.V. komt met de schrik vrij tegen Harkemase Boys

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag de volledige wedstrijdtijd nodig gehad om te winnen van Harkemase Boys. Na een teleurstellend snelle achterstand ontplofte sportpark Panhuis in blessuretijd van vreugde: 3-2.

Met Barry Maguire terug in de basiself had G.V.V.V. ten opzichte van vorige week één wijziging in het elftal. Het kostte Danny de Leeuw zijn basisplaats, waardoor hij weer plaatsnam op de reservebank.

Barry Maguire was weer terug na twee duels gemist te hebben door een blessure.

Het blijft een puntje van aandacht: hoe begint G.V.V.V. de wedstrijd en wat zegt dat over het verdere vervolg. Koud begonnen keken de blauwhemden dit keer weer eens snel tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf de rechterflank was lang onderweg en kwam terecht bij Jelle Jan de Graaf die in de lange hoek kon afwerken: 0-1. Niet veel later werd de marge verdubbeld toen Ruben van Kouwen een inzet van Sven Hazewinkel niet lekker kon verwerken en daardoor via de binnenkant van de paal de 0-2 viel. Ja, tegenstander Harkemase Boys had z’n huiswerk blijkbaar goed gemaakt. Maar beide doelpunten waren toch echt het gevolg van persoonlijke fouten in de verdediging. De blauwen liepen weer eens achter de feiten aan.

Niet in goeden doen

G.V.V.V. was net als vorige week niet in goeden doen en kreeg pas na een klein kwartier de eerste mogelijkheid. Quincy Veenhof en Byron Burgering combineerden in het strafschopgebied, waarna laatstgenoemde vanuit een moeilijke hoek naast het doel schoot. Daarna ontstond via Byron Burgering een hoekschop, die Ezra Hoogenboom recht op doelman Jansema afwerkte. G.V.V.V. trok het initiatief naar zich toe en zette de achtervolging in. Maar het was ook oppassen op de counter van de Friezen, wervelwind Jhurrey Margaritha eiste veel aandacht van de verdedigers van de thuisploeg. Gerald Postma schot na zo’n tegenaanval maar net naast.

Genrich Sillé (l.) verlengde afgelopen week zijn contract, maar kon vanmiddag zijn stempel niet drukken.

MASSAAL TERUG

Harkemase Boys trok zich na een half uur spelen en een 2-0 voorsprong massaal terug voor eigen doel. Voor de blauwen was er geen doorkomen aan. Alhoewel veel aan de bal ging dit in een te langzaam tempo, er was ook weinig ruimte om combinerend door de verdediging te snijden. Voorzetten vanaf de zijkanten waren er weinig en niet precies.
Op slag van rust moest Byron Burgering in eigen verdediging optreden ten koste van een gele kaart. Een ‘nuttige’ kaart, dat dan weer wel. Jhurrey Margaritha was hierbij het slachtoffer, hij was bezig een kansrijke aanval op te zetten. Het zorgde er wel voor dat Burgering vroegtijdig naar de kleedkamer moest, omdat hij na die overtreding een wondje opliep. Door verzorger Jan van Pommeren werd het sneetje bij zijn oog vakkundig geplakt, waardoor hij in de tweede helft gewoon weer aan de aftrap kon verschijnen.

Het doel voor die tweede helft was helder, in ieder geval proberen de achterstand op Harkemase Boys te corrigeren. Vink had besloten zijn spelers rustig toe te spreken, maar ook de accenten de tweede helft anders te leggen. Daarvoor werd Dumay in de kleedkamer achtergelaten en vervangen door Tariq Dilrosun. Een bijkomend ‘voordeeltje’ was dat in de tweede helft richting eigen aanhang (kantine) gespeeld kon worden.

Frisse start

De blauwhemden startten gelijk goed, want al direct vanuit de aftrap was er een eerste mogelijkheid voor Quincy Veenhof. Met het hoofd werkte hij een voorzet op de paal. G.V.V.V. mocht in de fase daarna het spel maken, maar moest waken voor de gevaarlijke counters van Harkemase Boys. Na een uur spelen kregen Quincy Veenhof en Byron Burgering grote mogelijkheden, maar beiden kwamen tekort.

Deze kopbal van Quincy Veenhof toucheerde de paal, maar zijn laatste kopbal was de winnende.

Pas na 65 minuten lukte het om die aansluitingstreffer te vinden. Een voorzet vanaf de linkerflank belandde bij Quincy Veenhof die met de voet de 1-2 tegen de touwen werkte. Daarna begon de jacht op de gelijkmaker. Dat deed G.V.V.V. zonder Genrich Sillé, die werd vervangen door Ilias Latif. De blauwen hadden niet veel kansen nodig om de 2-2 op het scorebord te zetten. Negen minuten later was het al zover.

Dilrosun beloont invalbeurt

Tariq Dilrosun beloonde zijn invalbeurt allereerst met een geweldig optreden en een kwartier voor tijd ook met een doelpunt. En hoe. Op prachtige wijze schoot de verdediger vanaf een meter of dertig droog in de hoek en liet hij doelman Erick Jansema kansloos: 2-2. Daarmee had de ploeg van trainer Gery Vink in ieder geval de achterstand weggepoetst en leek het het resterende kwartier nog wel meer weg te kunnen halen op eigen veld.

Tariq Dilrosun (tweede van Links) is de gevierde man bij de schitterende gelijkmaker.

Toch waren de grootste kansen in dat laatste kwartier voor Harkemase Boys. Een voorzet vanaf de bezoekers belandde voor een leeg doel en ook doelman Ruben van Kouwen stond een doelpunt in de weg. In de blessuretijd sloeg G.V.V.V. dan toch toe. Een hoekschop van Anthony Berenstein werd door Quincy Veenhof in de dying seconds met het hoofd in de hoek gekopt, waarna het in de drukte over de lijn rolde. Sportpark Panhuis ontplofte van vreugde.

In eigen hand

Zo greep G.V.V.V. in de blessuretijd de volle buit en mag het zich opnieuw koploper noemen van de derde divisie. Komende week speelt G.V.V.V. op dinsdagavond tegen FC Den Bosch. In de competitie nemen we een weekje vrij, over twee weken wordt de eerste periode toegekend. G.V.V.V. heeft het in eigen hand als het uitspeelt bij RKAV Volendam.


G.V.V.V. – Harkemase Boys 3-2 (0-2)

Scoreverloop: 4. Jelle Jan de Graaf 0-1, 7. Sven Hazewinkel 0-2, 65. Quincy Veenhof 1-2, 74. Tariq Dilrosun 2-2, 91. Quincy Veenhof 2-3.

Geel: 45. Byron Burgering (G.V.V.V.), 38. Iloba Achuna (Harkemase Boys).

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Quiermo Dumay (46. Tariq Dilrosun), Barry Maguire, Anthony Berenstein, Joeri Potjes ©, Justin Spies (84. Jordi Bitter), Ezra Hoogenboom, Mart de Jong, Byron Burgering, Quincy Veenhof, Genrich Sillé (68. Ilias Latif).

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (k), Milan de Koe, Iloba Achuna, Joris Voest ©, Jelle Jan de Graaf, Gerald Postma, Sven Hazewinkel (63. Thomas Prinsen), Mark Bruintjes (74. Dennis Hoekstra), Jhurrey Margaritha (84. Joris Adams), Mees Gootjes, Berwout Beimers (84. Jari Slort).

Scheidsrechter: Daan Schaper (Dokkum)
Toeschouwers: 600

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Op Harkemase Boys TV is een samenvatting van de wedstrijd te zien: Klik hier.

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer