G.V.V.V. betaalt ‘tol’ voor veel gemiste kansen

  • Wedstrijdverslagen

Op de laatste speeldag van de eerste periode heeft G.V.V.V. op bezoek bij RKAV Volendam verzaakt om die periodetitel te pakken. De blauwhemden lieten zelf na om minstens vijf uitgelezen grote kansen te benutten en kregen in de slotfase de deksel op de neus. Roy Tol prikte de 1-0 binnen en daarmee vervloog alle hoop op een prijsje.

Met nagenoeg dezelfde basiself als tegen FC Den Bosch trad G.V.V.V. aan tegen RKAV Volendam. Alleen onder de lat had een wijziging plaatsgevonden, waar Jan van Willige terugkeerde in het doel.

Ezra Hoogenboom was met een lobje dicht bij de openingstreffer.

Sterk begin

De gastheren begonnen sterk aan het duel. Want in het eerste kwartier kon G.V.V.V. zich nauwelijks onder de druk van de oranjehemden vandaan spelen. Na tien minuten was aanvoerder Joeri Potjes de reddende engel, want hij kopte een inzet van Lennart Tol, die over Van Willige heen in de verre hoek leek te gaan belanden, van de lijn. Daarmee was de ploeg van Vink nog niet voldoende gewaarschuwd want even later leek Azeddine Sout op weg na de openingstreffer toen hij geheel vrij door kon stoten richting het vijandelijke doel. Maar met een uiterste krachtsinspanning voorkwam Tariq Dilrosun de schietkans van de linkerspits.

Initiatief overgenomen

Gelukkig was G.V.V.V. daarna wel bij de les en nam het initiatief over Volendam. Want de grootste mogelijkheden en 100% kansen in de rest van de eerste helft waren voor de ploeg van trainer Gery Vink.Quincy Veenhof trof met het hoofd twee keer de lat waarmee de openingstreffer uitbleef en de pech bleef. Maar ook zagen Genrich Sillé, Justin Spies en Byron Burgering dat hun schoten uit de tweede lijn telkens in de weg werden gezeten door een Volendams been of hoofd.

Genrich Sillé kon het verschil ook niet maken.

De allergrootste kans ontstond vijf minuten voor de thee. Burgering verzond vanaf de achterlijn een iets uitdraaiende voorzet die door Genrich Sillé op een meter van het doel alleen maar binnengekopt diende te worden. Hoe hij hem miste zal voor de ‘dader’ zelf, en alle toeschouwers die het zagen, voor altijd een raadsel blijven. Want het was veel moeilijker om te missen dan om te scoren. Toch gebeurde dat laatste en het speeltuig ging voorlangs.

Gemiste kansen

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en waren opnieuw de grootste kansen voor G.V.V.V. Een voorzet van Byron Burgering werd door Quincy Veenhof gemist bij de tweede paal. Tariq Dilrosun werkte vervolgens met het hoofd een bal richting het zestienmetergebied, waar Quincy Veenhof zijn bal via het hoofd van de doelman naast het doel zag gaan.

Een van de twee kopballen van Quincy Veenhof die op lat eindigden in beeld gebracht.

Toch bleef het ook ompassen voor de omschakeling van de thuisploeg. Want iedereen weet dat de rasechte Volendamse voetballers wel een balletje kunnen raken, om het maar eens eufemistisch uit te drukken. Vooral Joey Tol, het ‘dreh und angelpunkt’ in de ploeg van coach Berry Smit, liet veelvuldig zien wanneer je het spel moet versnellen en wanneer te vertragen. En dat versnellen gebeurde regelmatig als er weer een fraaie pass richting een behoorlijk vrijstaande medespeler werd verzonden, waardoor er diverse keren levensgevaarlijke counters ontstonden, die tot geluk van alle Veense blauwen niet konden worden uitgedrukt in doelpunten.

Aanvallende impulsen

Op het uur moest Justin Spies plaatsmaken voor Ilias Latif om nog meer aanvallende impulsen te veroorzaken. Het was bijna gelijk raak voor de invaller toen hij vanaf rand 16 een goede schietkans kreeg. Latif twijfelde geen moment en haalde uit. Helaas was het weer een uitschuifbaar been van een oranjehemd die de bal van richting deed veranderen waardoor er alleen een hoekschop overbleef. Met nog een goed kwartier te gaan kwam Jordi Bitter in de ploeg voor Sillé en Grotenbreg verving in de defensie Hoogenboom.

Op handen en voeten wordt Byron Burgering afgestopt.

Ook die aanvallende wissel van Bitter had bijna succes. Jordi deed alles goed en liep bij een lang uitgesponnen aanval geheel vrij in scoringspositie. Veenhof zag hem wel staan, maar zijn pass kwam een meter achter Bitter uit waardoor ook die kans teloor ging. Een vrije trap van Barry Maguire was vervolgens in de slotfase goed, maar voor het drukke doel was er geen medespeler die kon binnenlopen.

De bekende deksel

Vijf minuten voor tijd scoorde de thuisploeg wel. Invaller Roy Tol schoot bij een van de uitbraken vanaf de linkerkant laag binnen bij de tweede paal en bracht zijn ploeg de vijfde zege van het seizoen en bezorgde G.V.V.V. daarmee het deksel op de neus. En met die nederlaag ging ook het bekende spreekwoord weer op: “Waar er twee vechten (G.V.V.V. en SteDoCo) om het been, gaat de derde er mee heen (DOVO).” Vanaf deze plaats willen wij onze rode buren proficiat wensen met het behalen van de eerste periodetitel.

Teleurstelling en vreugde in een beeld gevangen.

G.V.V.V. zal zich volgende week zaterdag moeten herpakken en in ieder geval de ongeslagen status op de eigen blauwe zijde van het Panhuis moeten veiligstellen wanneer het gaat aantreden tegen vv Staphorst. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.


RKAV Volendam – G.V.V.V. 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 85. Roy Tol 1-0

Opstelling RKAV Volendam: Sander Binken (k), Lex Veerman, Wessel Stuyt, Pieter Kroon (75. Daan Steur), Joey Tol ©, Jens Kras (60. Roy Tol), Azeddine Sout (60. Daan van Baarsen), Rens Veerman (90+3. Remko Schaap), Perry Karregat, Patrick Plugboer, Lennart Tol.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Quiermo Dumay, Joeri Potjes ©, Tariq Dilrosun, Ezra Hoogenboom (73. Mats Grotenbreg), Justin Spies (61. Ilias Latif), Barry Maguire, Mart de Jong (82. Danny de Leeuw), Genrich Sillé (73. Jordi Bitter), Quincy Veenhof, Byron Burgering.

Gele kaart: 74. Rens Veerman (RKAV Volendam).

Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak (Piershil)
Toeschouwers: 500

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst GVVV.nl: Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer