G.V.V.V. verlengt met groeibriljant Genrich Sillé

  • Het eerste

De technische commissie heeft al vroeg in het seizoen het contract met Genrich Sillé verlengd. De overeenkomst met het jonge talent loopt daardoor twee jaar langer door, tot medio 2025.

Met zijn overstap van voetbalvereniging De Meern naar G.V.V.V. maakte Genrich Sillé (Nieuwegein, 5 maart 2002) afgelopen zomer de grootste stap omhoog van zijn ploeggenoten. De 20-jarige vleugelaanvaller verraste in zijn eerste weken vriend en vijand met zijn kwaliteiten en snelheid en maakte zich in korte tijd ontzettend populair bij de blauwe aanhang met zijn enorme werklust.

Sillé miste dit seizoen nog geen officiële wedstrijd in de hoofdmacht en scoorde in tien competitiewedstrijden vier doelpunten en gaf twee assists. De technische commissie voorziet veel potentie in hem en verlengt daarom de overeenkomst met twee jaar, met een optie voor het laatste jaar. De buitenspeler blijft daardoor tot medio 2025 aan G.V.V.V. verbonden.

De Boer: ‘Talent moet je vasthouden’

Technisch manager Rob de Boer is zeer tevreden over de ontwikkeling van Sillé: “Dan is verlengen niet moeilijk. Talent moet je vasthouden. Het is mooi om te zien dat iemand die van een lager niveau komt, gelijk kan aanhaken.” De Boer zag dat de eerste concurrenten zich al meldden voor Sillé: “Uiteraard was er belangstelling voor hem. Daarom hebben we snel gehandeld en hebben we hem voor de komende jaren vast kunnen leggen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Weg naar de finale, KNVB TOTO Beker

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt laatste nieuwe speler voor nieuwe seizoen vast

Het eerste | 12 juli 2024
Lees meer