‘Het leider worden van een niet-selectieteam is de beste beslissing uit mijn leven’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Marius van Stempvoort. De 58-jarige is coördinator bij de senioren en leider van het zesde elftal.

Marius kwam bij de club via Marco Gerritsen. “Zelf heb ik bij VRC gevoetbald en later ging ik altijd bij DOVO kijken. Alleen Marco schreef mijn kinderen op de dag van hun geboorte in bij G.V.V.V. Toen zij beiden op voetbal wilden, was de keuze snel gemaakt.”

Waardering

Van Stempvoort gaat al snel zijn steentje bijdragen aan de vereniging. “Onder het mom van, ‘ik ben er toch’, werd ik leider van het team van mijn jongste zoon. Dat heb ik een aantal jaar gedaan tot mijn oudste zoon vroeg of ik zijn team wilde trainen. Dat ben ik gaan doen en dat was de beste beslissing uit mijn leven. Het was een niet-selectieteam en die jongens werden minder gewaardeerd. Er wordt soms negatief over deze teams gesproken, maar ze doen hartstikke hun best en iedereen mag er zijn. De positiviteit die ik bracht bij het team zorgde ervoor dat de jongens zich gezien en gewaardeerd voelden.”

Vriendenteam met goede trainer

Nu is dat team een vriendenteam geworden bij de senioren. Van dat elftal is hij nog steeds leider. “We hebben een goede trainer en iedereen gaat er voor. Op zaterdag is het soms wel een heel gepuzzel, want iedereen krijgt evenveel speeltijd zodat iedereen plezier houdt.”

Nieuwe functie

Tegenwoordig heeft Marius van Stempvoort ook de functie van coördinator senioren. “Seniorenteam regelen veel zelf. Ik ben wel verantwoordelijk voor de indeling, de trainingstijden en het opvullen van tekorten op de zaterdag. Dat zijn dingen die ik altijd op korte termijn moet regelen, het grote doel is om G.V.V.V. te laten groeien.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer