‘Ik wil meer doen dan alleen de wedstrijd bekijken’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Wim den Hartog. De 64-jarige is steward.

Wim was jarenlang speler van De Merino’s. “In de A1 ben ik daar gestopt. Ik was altijd keeper. Na het stoppen met veldvoetbal ben ik in de zaal begonnen.” Toen zijn zoon Wilco wilde gaan voetballen werd Den Hartog ook gelijk betrokken bij G.V.V.V. ”Ik werd elftalleider bij zijn team. Dit heb ik jarenlang gedaan. Later werd ik leider bij het tweede waar mijn andere zoon, Jeroen, speelde.”

Heerlijke discussies

De donderdagavonden waren voor Wim den Hartog altijd het hoogtepunt van de week. “Die avonden waren altijd super gezellig. Trainers en begeleiding waren dan altijd onder het genot van een hapje en een drankje aan het discussiëren over de aankomende wedstrijd. Het was vooral leuk toen mijn vrouw nog in de keuken werkte.”

Als vierde man was Den Hartog betrokken bij het eerste elftal. Na nog een aantal jaar bij het tweede elftal werd Wim gevraagd om steward te worden. “Ik wil meer doen dan alleen maar naar de wedstrijden van het eerste kijken. Met mijn maatje Jan van den Berg sta ik meestal bij de ingang van de kantine. Ik ken Jan al vanaf 1993 en samen zijn we betrokken geweest bij veel selectie elftallen. Tijdens de wedstrijd willen we het voor de bezoekers gezellig en veilig houden.”

Startsignaal

Het mooiste moment voor Wim den Hartog was de kampioenswedstrijd tegen Zwaluwen. “Het eerste werd toen kampioen in de Hoofdklasse. Dat was achteraf gezien het startpunt van vele sportieve successen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer