Sillé geniet na belangrijke rol in derby: ‘Voelt echt goed’

  • In de media

Genrich Sillé maakte zich zaterdagmiddag onsterfelijk voor de massaal toegestroomde blauwe aanhang. Zette hij eerst zijn ploeg op gelijke hoogte, voorzag hij daarna Quincy Veenhof met een goede assist. ‘Heb mij goed ontwikkeld.’ 

Onder het toeziend oog van ruim drieduizend toeschouwers begon onder andere Genrich Sillé zaterdag aan de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd tegen DOVO. De 20-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van De Meern en had nog niet eerder voor zoveel mensen een wedstrijd gespeeld. “Of ik zenuwachtig was? Dat had ik wel verwacht, maar daar had ik gelukkig geen last van”, sprak de pijlsnelle speler na afloop tegenover AD/Utrechts Nieuwsblad. “In de warming-up keek ik af en toe nog om mij heen, daarna kon ik het uitschakelen.”

Terwijl de supporters van DOVO elkaar nog in de armen vlogen, veerde de grote massa blauwe supporters al op. Direct vanaf de aftrap werd Genrich Sillé voorzien van een heerlijke assist door Mart de Jong, waarmee hij alleen op het doel af kon. “Ik zag dat de verdediger mis zat en dacht: dit wordt ‘m. Ik nam de bal aan, keek even opzij, zag niemand en toen ging mijn focus op het doel.” Daar liet hij Jeroen Vrolijk kansloos met een harde schuiver in de verre hoek. “In zo’n belangrijke wedstrijd scoren voelt echt goed.”

‘Ik kan steeds vaker de bal behouden’

Kort na rust profiteerde de buitenspeler van een persoonlijke ontwikkeling. “Op fysiek gebied heb ik mij goed ontwikkeld. Ik heb geleerd uit de duels te blijven en als ik toch in een duel terecht kom, kan ik steeds vaker de bal behouden.” Zo kwam hij ook als winnaar uit een duel met Timo Pluk en de lag de weg open om Quincy Veenhof te bedienen. “Ik zag Quincy diep lopen in de ruimte achter de verdediging”, luidde zijn verklaring van de assist op de 2-1. Daarmee bekroonde hij zijn basisplaats opnieuw met een belangrijk aandeel in de winst.

Interview: Martin Veldhuizen/AD
Fotografie: © Stefan Koops 

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer