Van de bestuurstafel // club steekt energie in energie

  • De club

Het Algemeen Bestuur brengt de achterban ieder kwartaal op de hoogte van de besluiten en ontwikkelingen binnen de vereniging met een ‘Van de bestuurstafel’.

Aan het begin van dit seizoen hebben we geconstateerd dat de energiecrisis ook G.V.V.V. treft. Daarom willen we jullie hierbij informeren over de stappen die we zetten en de bijbehorende maatregelen. Tevens informeren we jullie nog kort over ons 75-jarig jubileum en de ontwikkelingen op veiligheid en VOG-gebied.

Wil je ook je steentje bijdragen en de club verder helpen? Meld je dan aan. We blijven op zoek naar vrijwilligers.

Namens het bestuur,

Wilfried Bruijnzeels
Voorzitter G.V.V.V.


Energiecrisis

De energieprijzen rijzen de pan uit, zo ook bij G.V.V.V. Het energietarief voor gas is per september 2022 maar liefst zeven keer hoger geworden dan september 2021. Dit heeft te maken met ons variabel contract met Eneco. In deze ‘Van de bestuurstafel’ lees je hoe we hiermee omgaan.

Verduurzamen als oplossing

We zijn al een aantal jaren bezig met verduurzamen van G.V.V.V. We willen alleen nog gebruik maken van duurzame energie. Dat kan niet in één keer. De afgelopen jaren hebben we al een aantal maatregelen kunnen nemen. Zo hebben we ledverlichting op alle velden en liggen er inmiddels 249 zonnepanelen op ons clubhuis. Stoppen met aardgas is voor ons de volgende stap. We werken hiervoor momenteel een plan uit. Dit onderzoek loopt en hiervan houden we jou uiteraard op de hoogte.

Maatregelen om nu al te besparen op gas

Ondanks dat we al een paar mooie stappen hebben gezet richting een groen en duurzaam sportpark, hebben we nog grote stappen te zetten. We willen vooralsnog graag de kleedkamers en de kantine openhouden. Want wie voetbalt of traint moet na afloop ook kunnen douchen en uiteraard een drankje in de kantine kunnen doen. Wel hebben we gekeken hoe we dit zuiniger kunnen maken. En dat doen we voorlopig als volgt:

  • We zetten de vloerverwarming en (douche)warm water in de kleedkamers een paar graden lager;
  • We verwarmen het clubhuis doordeweeks zo beperkt mogelijk. Dit doen wij door de verwarming zo veel mogelijk uit te laten. En als deze wel aan staat, stellen wij een lagere temperatuur in.

 

Compensatie overheid

De overheid werkt aan compensatie voor de gestegen prijzen. Of wij vanuit de overheid als vereniging een compensatie krijgen is op dit moment nog onduidelijk. Vanzelfsprekend hebben wij als bestuur de problematiek en het belang van compensatie bij de gemeente en KNVB onder de aandacht gebracht. Hierover blijven we ook in gesprek.

Wat kun jij doen?

Ondanks dat we graag willen dat jullie na wedstrijden en trainingen vooralsnog gewoon op het sportpark blijven douchen, willen we jullie ook vragen niet onnodig lang onder de douche te blijven staan.

We roepen daarom alle leden op om voorzichtig met douchen te zijn en maximaal een keer de sensor te gebruiken. De trainers en leiders vragen we om hierop toe te zien. Hou met je kledingkeuze rekening dat de verwarming in het clubhuis maximaal achttien graden is.

Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt!

Is het normale leven voor jou inmiddels al duur genoeg? Wij vinden dat ieder kind moet kunnen sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of eventueel sportkleding. Kijk eens op www.jeugdfondssportencultuur.nl voor meer informatie of neem contact op met onze coördinator Ledenadministratie, Evelien Koster, via ledenadministratie@gvvv.nl. Zij kan je ook hierover informeren!

Tot slot

De komende maanden monitoren we de ontwikkeling van ons gasverbruik en onze energietarieven. Mochten deze verder stijgen dan sluiten we aanvullende maatregelen niet uit. We zullen jullie hierover dan weer informeren.

75-jarig jubileum

Op 15 november bestaat G.V.V.V. 75 jaar. Dat is reden voor een feestje en dus organiseren wij in de week van onze 75ste verjaardag een week lang feest met diverse activiteiten voor alle blauwen.

Al bijna 75 jaar maken wij samen met onze trouwe achterban mooie herinneringen, delen wij verdriet en vieren wij samen de hoogtepunten van ons bestaan. Ook dit jubileum laten wij uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan en dus organiseren wij van dinsdag 15 november tot en met zaterdag 19 november elke dag activiteiten voor alle blauwen. Bekijk het programma van onze feestweek hier.

Veiligheid

In verband met uitvoering van ons veiligheidsbeleid hebben we een groot aantal nieuwe camera’s op gehele terrein laten aanbrengen. Voor de wedstrijdorganisatie en veiligheidsbeleving moeten wij helaas steeds vaker een beroep doen op ons camerasysteem. Het oude systeem was verouderd en is daarom in de afgelopen weken vernieuwd. Daardoor kunnen wij voorlopig weer vooruit. Met diverse personen binnen en buiten de organisatie kijken wij of het plaatsen van extra camera’s nog nodig en mogelijk is.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van G.V.V.V. vindt het belangrijk dat haar leden in een veilig klimaat kunnen sporten en heeft daarom besloten dat de bestuursleden en alle vrijwilligers, die dicht bij jeugdelftallen in de buurt hun activiteiten verrichten, aan het begin seizoen 2023 & 2024 een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ondertekend hebben. Momenteel lopen de voorbereidingen hiervoor. We houden jullie op de hoogte over de vervolgstappen!

Ander nieuws

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 28 mei 2024
Lees meer

Vrijwilligersavond opnieuw een groot succes

De club | 27 mei 2024
Lees meer

Donderdag aangepaste openingstijd kantine

De club | 27 mei 2024
Lees meer