Vink: ‘Dit zijn de momenten dat je je zichtbaar moet maken’

  • In de media

Een blije Gery Vink na afloop van de gewonnen derby tegen DOVO. De oefenmeester had gezien hoe zijn ploeg had nagelaten verder uit te lopen, maar was tevreden over de tweede helft.

“Wat voor derby het was? Uiteindelijk was bij deze wedstrijd het publiek de grote winnaar. Er zijn geen rellen geweest. Ik ben een blije trainer die vandaag gewonnen heeft. Vond ons in de eerste helft heel matig, met name in de durf. DOVO kwam de eerste tien minuten beter uit de startblokken. Wij konden niet in het ritme komen waar wij graag in spelen.”

Dat leidde volgens Vink tot slordig veldspel en snel balverlies. “DOVO wilde zeker niet voetballen, wij wel. Ik snap dat zij daarvoor kozen, want zij hebben snelle jongens voorin. Ik was niet blij met de tegengoal uit een ingooi. Daar stonden wij heel knullig te verdedigen. Scoren op een goed moment de 1-1. Als de wedstrijd voortkabbelt kom je in een muur van DOVO terecht. Doelpunt hield ons op de been in durf. Na rust hebben we dat waargemaakt.”

‘Stonden zoals het hoort’

“Deze wedstrijden zijn de momenten dat je je zichtbaar moet maken. In de rust ben ik dan ook boos geworden op sommige jongens. De tweede helft hebben we het heel erg goed uitgespeeld. We stonden zoals het hoort, hebben niets weggegeven, scoren goede goals op goede momenten. Het was een goede overwinning”, klinkt de trainer tevreden.

“Na de doelpunten was de wedstrijd gespeeld, maar ik had liever dat we snel de 4-1 maakten. Er lag zoveel ruimte. Dat neem ik de jongens wel kwalijk. Als we stappen willen maken, moeten we ook in de laatste fase killen. Dan moet je uitlopen naar 4-1, 5-1. Die mogelijkheden waren er. De ruimte die dan ontstaat vulden wij niet goed in. Misschien ben ik dan wel te tactisch bezig. Ik ben heel blij met de overwinning. We gaan er zeker van genieten!”

Interview: Menno Schilder/RTV Utrecht
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink ziet veel goede dingen, ondanks verlies: ‘Ben ik heel positief over’

In de media | 03 maart 2024
Lees meer

Vier tegendoelpunten frustreren Potjes: ‘Verder weinig fout gedaan’

In de media | 03 maart 2024
Lees meer

Spies looft ploeg, maar baalt van verloop: ‘Al paar weken het probleem’

In de media | 04 februari 2024
Lees meer