Vink na derde nederlaag: ‘Dat missen we’

  • In de media

G.V.V.V. is de koppositie in de derde divisie weer kwijt. Op bezoek bij RKAV Volendam liepen de blauwhemden tegen een minimale nederlaag aan. ‘Dan verdien je de periodetitel niet.’

Kort na afloop van de wedstrijd tegen de ploeg uit het vissersdorp kon Gery Vink nog maar lastig beseffen dat zijn ploeg zoveel grote kansen niet had weten te benutten. “Ik zei net in de kleedkamer al, het is een terechte nederlaag. Dat klinkt misschien gek, maar het is een ongeschreven weten als je zelf de kansen niet maakt”, opende de oefenmeester zijn nabeschouwing.

“Daar lopen wij al een paar weken tegenaan. Creëren wel mogelijkheden, maar scoren niet. Dan lopen we meerdere keren in een uitval, waar wij een paar keer op bedacht zijn geweest. Komen we gelukkig met de schrik vrij. Zij loerden continu op de omschakeling. Hebben gewoon slordig gespeeld. Het veld werkte ook niet mee. Dat is geen excuses, maar als het veld snel is komen mijn spelers beter tot hun recht. Het was nu heel traag en stroperig.”

Zakelijkheid

Gery Vink zag hoe zijn ploeg eigen momenten niet pakte en de thuisploeg er met de winst vandoor zag gaan. “Zij pakken het moment wel. Wij zagen er niet goed uit verdedigend en dan krijg je een goal tegen. Ik vond niet dat zij verder hele grote kansen gehad hebben, dat waren mogelijkheden. Wij hadden echt honderd procent kansen, vooral in de eerste helft. Moet Genrich Sillé binnenschiet en Quincy Veenhof binnenkoppen. Dat is zakelijkheid en dat missen we.”

“We hebben vaker gehad dat de zakelijkheid niet aanwezig is. Dan krijg je van dit soort wedstrijden. Daar moeten wij nu even de zuurheid van proeven.” Over het bezig zijn met de periodetitel wil Vink niets weten. “Voor mij was het een van de wedstrijden die je moet winnen. Langs de kant merk je dat je geen grip hebt op de situatie. Wij waren niet de baas op het veld in de rust aan de bal. Hadden veel balverlies, dan kom je daarin terecht. Dat voel je aan de zijkant aan, dan ga je repareren en andere dingen brengen.”

Sober

Ook die wijzigingen brachten niet het gewenste effect. “Dan moet je ook sober zijn. Wij waren niet sober genoeg in het weggeven van kansen. Die 1-0 is natuurlijk cruciaal. Of we de periodetitel niet hebben verdiend? Nee, als je dit soort wedstrijden hier laat lopen tegen een Volendam, met alle respect, daar hebben we toch heel veel moeite mee.”

Interview: RTV Utrecht/Menno Schilder
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer