Vink na verliespartij bij ACV: ‘Pijnlijk om dat te zien’

  • In de media

Volledig terecht verloor G.V.V.V. zaterdagmiddag op bezoek bij ACV Assen. Gery Vink zag hoe zijn ploeg de controle miste. “We hebben geen moment gedomineerd in rust.”

Na het gelijke spel tegen Sparta Nijkerk werd dat resultaat zaterdag opgevolgd met een verliespartij tegen nummer dertien ACV Assen. De gastheren hadden nagelaten om G.V.V.V. veel meer pijn te doen, maar daarentegen hadden ook de Veenendalers kansen gekregen om de vroege voorsprong uit te breiden.

“Of ik meer baal van het verlies of van het spel? Van allebei. Ik hoop dat het de slechtste wedstrijd onder mijn leiding was, ik moet er even over nadenken. Het was een terechte nederlaag. Ik denk dat als je het over de eerste twee minuten van de wedstrijd hebt, je daar de hele wedstrijd meer zegt. Zij krijgen twee grote mogelijkheden en wij scoren de 0-1”, begint Vink tegenover RTV Utrecht.

Niet gedomineerd

De oefenmeester doelde daarmee op het op en neer golvende spel in Assen. “Er is totaal geen moment, vind ik, dat wij gedomineerd hebben in rust. We hebben nooit controle gehad, op geen enkel veld. Misschien in de eerste helft een fase.” Na de snelle openingstreffer van Veenhof duurde het lang voordat de gelijkmaker viel. “Wij kregen de eerste helft nog wel wat kansjes, maar na rust leek de pijp een beetje leeg.”

“Wij kwamen tekort in duels, kwamen in hun kracht te spelen door veel ruimte achterin weg te geven. Voorin waren onze spelers daar ook niet vandaag, dat was waar onze kracht de afgelopen weken is geweest. Dan moeten we zuinig zijn, maar krijg je een slordige 2-1 tegen. Vond niet dat dat eraan zat te komen. Daarna moet je 4-1, 5-1 achterstaan. Zij krijgen zulke grote kansen. Het was pijnlijk om te zien hoe wij daar mee omgingen. Zulke wedstrijden heb je erbij”, relativeert Vink.

Realistisch

Zijn ploeg liet ACV in de eerste helft hoop houden op resultaat. “Met name toen je de 0-1 scoorde waren er een paar momenten dat je de 0-2 moet scoren. Dan scoor je niet en laat je hun in leven. Zij waren angstig voor ons, dat zag je natuurlijk. Je moet realistisch zijn, we hebben veel moeten leveren de laatste weken. Soms moet je ook concluderen dat wij terecht hebben verloren. Op naar Harkemase Boys.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer