Vink tevreden na ‘perfecte’ tweede helft: “Geweldige ontknoping”

  • In de media

Na een snelle 0-2 achterstand kantelde G.V.V.V. in de tweede helft het wedstrijdbeeld en de score. Het kostte Gery Vink hoofdbrekens. “Dit zegt over de ploeg dat de kwetsbaarheid groot is. Dat moet eruit.”

Dankzij een uitstekende comeback na de thee rechtte de blauwhemden op eigen veld de rug tegen Harkemase Boys en stapten zij in blessuretijd met de volledige buit van het veld. De energieke Gery Vink had in de tweede helft weinig stilgezeten. “Ja, aan spektakel geen gebrek. Of de spelers al met de bekerwedstrijd bezigwaren? Gevoelsmatig niet, we hebben een goede trainingsweek achter de rug.”

Dat Harkemase Boys als een-na-laatste aan deze wedstrijd begon, zei de oefenmeester niet zoveel. “Ik wist dat Harkemase Boys een goede ploeg heeft, daar heb ik afgelopen week ook duidelijk voor gewaarschuwd. We hebben daar slecht op geanticipeerd. Met name in de eerste helft en de eerste tien minuten. Dan kijk je al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Dan kom je in hun kracht te spelen.”

Oplossingen

“Dat doen zij erg goed. Zij spelen vrij compact, hebben goede spelers voorop. Als je dan zelf slordig bent en met die achterstand onzekerder wordt, speel je een heel rommelige eerste helft. Boos worden in de rust heeft dan niet zoveel zin. Het is belangrijk dat wij in oplossingen gaan denken. Ik heb wat dingen veranderd in de rust en met name de poppetjes anders neergezet.” Zo bleef Quiermo Dumay achter in de kleedkamer en werd Tariq Dilrosun gebracht als zijn vervanger.

Vink was ervan overtuigd dat de wedstrijd allesbehalve gespeeld was: “Je hebt met wissels en oponthoud vijftig minuten in de tweede helft. Dan gaan de kansen wel komen. Vooral als we erin gaan geloven en iedereen zijn ding gaat doen. De tweede helft was voor mijn gevoel een perfecte tweede helft. Hebben heel dominant gespeeld, weinig weggegeven. De ontknoping was geweldig om dan met een 3-2 winst van het veld te stappen.”

‘Dat hebben we goed gedaan’

“We deden het goed in de tweede helft, creëerden veel kansen, speelden met veel druk op de bal in een hoog tempo. Iedereen maakte de goede keuzes en de bal werd snel achter de laatste linie van hun gelegd. Ja, dat hebben we goed gedaan”, analyseert de hoofdtrainer. “Het zegt wel over mijn ploeg dat de kwetsbaarheid groot is. We hebben veel weerbaarheid, maar ook een grote kwetsbaarheid. Om kampioen te worden moet dat eruit. Je kunt niet elke week zo diepgaan om een overwinning uit het vuur te slepen.”

Zo heeft Gery Vink nog wel wat werk te doen, maar ook zijn trots op de groep steekt hij niet onder stoelen of banken: “We zijn een elftal in ontwikkeling. Hebben een vrije jonge groep, dat heeft tijd nodig. We doen het hartstikke goed. We hebben uitgesproken dat wij om het kampioenschap willen spelen, dat wij willen promoveren. Dat stralen wij ook uit. Het gaat met vallen en opstaan. We zijn meer aan het opstaan, maar zoals vorige week tegen ACV is dan toch wel weer een minpuntje. Ik heb daar nog heel wat werk te verrichten om een stabiele ploeg te hebben die wekelijks wint.”

Interview: RTV Utrecht/Robert Claus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer