G.V.V.V. WINT OP URK EN GAAT AAN KOP IN DE DERDE DIVISIE

  • Het eerste
  • Wedstrijdverslagen

Na verliespartijen tegen Volendam en Staphorst slaagde G.V.V.V. er op Urk gelukkig weer eens in om de wedstrijd met een overwinning af te sluiten. Hoewel de uitslag (3-2 winst) anders doet vermoeden, werden er drie doelpunten gemaakt door Urk en twee door de Veenendalers. Een eigen doelpunt van de Urkers zorgde o.a. voor deze eindstand. Door deze winst en de resultaten van de concurrentie heeft G.V.V.V. zich weer aan de kop van de derde divisie genesteld.

Bij beide teams loopt het op dit moment niet zo lekker. De thuisploeg is, na een flitsende start, door de recente mindere resultaten in de gevarenzone beland. Hoewel G.V.V.V. nog steeds in de top meedraait werden de laatste twee wedstrijden verloren. De laatste keren dat men elkaar in de competitie ontmoette was in de zestiger jaren van de vorige eeuw!

Trainer Gery Vink heeft zijn team op twee posities gewijzigd. Jordi Bitter en Mats Grotenbreg spelen in plaats van Achraf Nejmi en Ezra Hoogenboom. Doordat Jordi Bitter in de spits plaatsneemt, verhuist Quincy Veenhof naar de plek van aanvallende middenvelder. Mats Grotenbreg speelt samen met Joeri Potjes in het hart van de verdediging.

Een zee van hoekschoppen voor Urk

Het is Urk dat het eerste kwartier van de wedstrijd bepaalt. Al in de tweede minuut denkt Urk op voorsprong te komen door een treffer van Klaas Romkes. Maar de assistent scheidsrechter constateert buitenspel en dus gaat het feest niet door. Dezelfde speler komt daarna meerdere malen in een positie om te kunnen scoren. Maar de bal gaat of naast of over het doel, Romkes weet in ieder geval het doel niet te treffen. Jordi Bitter redt na het nemen van een hoekschop van de lijn. De kansen ontstaan meestal uit hoekschoppen voor Urk. De thuisploeg, fanatiek ondersteund door jeugd van Urk, laat een tomeloze inzet zien, maar ziet dit niet beloond worden.

Op voorsprong

Wat Urk niet lukt, lukt G.V.V.V. bij de eerste de beste aanval wel. Quincy Veenhof brengt Jordi Bitter in stelling en diens schot wordt door doelman Richard Strijker wel gestopt, maar de doelman kan de bal niet in bezit houden. Genrich Sillé is er als de kippen bij en prikt de bal in doel: 0-1. Wellicht onverdiend, maar daar maken de blauwen zich niet druk om, het zit eindelijk eens mee.

Een minuut later opnieuw een doelpunt voor G.V.V.V. Nu is het Jordi Bitter die scoort. Helaas wordt nu bij de gasten buitenspel geconstateerd. Niemand op de tribune die iets gezien heeft.

 Genrich Sillé, maker van het eerste doelpunt.

Doelman Jan van Willige sta in de weg

Na de voorsprong gaan de blauwen aanzienlijk beter spelen. De thuisploeg is uitgeraasd en komt er amper nog uit. Jordi Bitter komt op stoom krijgt een paar mogelijkheden. Bij Urk moet Dick Hakvoort het veld geblesseerd verlaten. Een afstandsschot van Mart de Jong treft jammerlijk geen doel.
De veranderde samenstelling van de voorhoede heeft zeker een positieve invloed op het spel van de Veenendalers. Er is meer druk op de tegenstander en aanvallend zit het ook logischer in elkaar.
Urk doet aan het einde van de eerste helft toch nog iets terug. Doelman Jan van Willige moet tweemaal kort achter elkaar redding brengen. Aan hem (en Mats Groetenbreg) is het te danken dat de rust niet met een gelijke stand wordt ingegaan.

Mats Grotenbreg en Jan van Willige maken het Klaas Romkes zo moeilijk mogelijk.

G.V.V.V. maakt er werk van

Met een ongewijzigd elftal beginnen de blauwen voortvarend aan de tweede helft. Byron Burgering krijgt direct een enorme kans. Zijn inzet wordt door de doelman van richting veranderd en gaat voorlangs. Uit de hoekschop volgt weer een afgekeurd doelpunt, nu van Joeri Potjes. Een inzet van Jordi Bitter gaat net over het doel. Bij de thuisploeg loopt het even niet lekker. Veel foute passes en het vuur lijkt gedoofd. Trainer Gert Jan Karsten ziet het met lede ogen aan.

Het blijft spannend

Na een afgeslagen corner van de gasten wordt de bal door goed storen van Burgering pardoes door een Urker verdediger in de voeten gespeeld van Tariq Dilrosun, die op zijn beurt de bal met een boog bij de tweede paal neerlegt. De voorin gebleven centrale verdediger Mats Grotenbreg kapt en schiet als een volleerd aanvaller de bal achter doelman Strijker: G.V.V.V. staat op een 2-0 voorsprong!
Lang kunnen de blauwen niet van deze voorsprong genieten. Uit een hoekschop weet Klaas Romkes de bal in het doel achter Van Willige te prikken: 1-2. Het blijft spannend op Sportpark de Vormt.

Met nog een half uur te spelen krijgt Urk weer de wind in de zeilen. Veel vooruitgang levert dit niet op. Maar G.V.V.V. moet alert blijven op het opportunistische spel van de Urkers. Hessel Snoek is de defensie te slim af en kan uithalen, maar de bal gaat over.
Ook de blauwen krijgen hun kansen. Uit een messcherpe tegenaanval via Bitter komt de bal voor de voeten van Burgering. Doelman Strijker heeft de bal in zijn handen voordat Burgering kan uithalen.

Jordi Bitter is voorbij Johannes Schrijver en maakt aanstalten uit te halen.

Spannende slotfase

Doelpuntenmaker Genrich Sillé wordt gewisseld voor Ilias Latif. Enkele minuten later is hij in de buurt van een situatie waarbij iedereen denkt dat hij gescoord heeft, maar dat blijkt uiteindelijk een eigen doelpunt van Riekelt-Jan Brands. De blauwen hebben daar geen boodschap en zien de voorsprong weer op twee doelpunten komen. Met nog enkele minuten te gaan een geruststellende gedachte: 1-3.

Ilias Latif laat kort daarna Johannes Schrijver de mist ingaan. Alleen voor de doelman kan hij niet profiteren. Dat was jammer, want Urk weet in de 88ste minuut wel te scoren. Uitblinker Lucas Tol slalomt door het strafschopgebied van G.V.V.V., zijn inzet wordt door Andreas Gnodde in het doel geprikt. Doelman Van Willige kan niet bij de bal, Joeri Potjes laat zich ook verrassen en kan niet voorkomen dat Urk weer de aansluiting tot stand brengt: 2-3.

Riekelt-Jan Brands is Ilias Latif te snel, maar prikt de bal in eigen doel.

STORM op Urk

De Urkers proberen in de laatste fase van de wedstrijd en in de extra tijd alles op alles te zetten de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Doelman Richard Strijker speelt ver voor zijn doel. Urk drukt en G.V.V.V. verdedigt uit alle macht. En met succes, want wanneer scheidsrechter Michielsen affluit zitten de drie punten in de zak en kan met een blij gevoel naar Veenendaal afgereisd worden.

Zeker wanneer de resultaten van de concurrentie bekend zijn. De koppositie kan weer worden ingenomen. De volgende wedstrijd is echter alweer in het vizier:

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen DVS ’33, aanvang 14.30 uur.

Dit is de enige wedstrijd welke die dag gespeeld wordt op de blauwe zijde van het Sportpark Panhuis. I.v.m. de festiviteiten rond het 75-jarig jubileum van onze vereniging is er verder geen competitieprogramma voor de andere teams. Wel is er ’s avond een wedstrijd tussen de OLD STARS, aanvang 18.00 uur. En uiteraard de Feestavond!


SV Urk – G.V.V.V. 2-3 (0-1)

Scoreverloop: 13. Genrich Sillé 0-1, 56. Mats Grotenbreg 0-2, 57. Klaas Romkes 1-2, 83. Riekelt-Jan Brands 1-3 (ED), 87. Andreas Gnodde 2-3.

Opstelling SV URK: Richard Strijker (k), Klaas Kramer (84. Andreas Gnodde), Lucas Nagel (62. Pieter Brands), Dick Hakvoort (32. Riekelt Nentjes), Jan Ras, Iede Nentjes, Lucas Tol, Riekelt-Jan Brands © , Johannes Schrijver (84. Jelle de Boer), Klaas Romkes en Hessel Snoek.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg, Jordi Bitter, Barry Maguire, Quincy Veenhof (69. Justin Spies), Genrich Sillé (82. Ilias Latif), Byron Burgering (88. Danny de Leeuw), Joeri Potjes ©, Mart de Jong, Anthony Berenstein.

Gele kaarten: 63. Jan Ras (SV Urk), 61. Mart de Jong en 64. Joeri Potjes (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Haico Michielsen (Chaam)

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst GVVV.nl: Paul van de Lustgraaf

Op SV Urk TV is een samenvatting te zien, klik hier.

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Wedstrijdverslagen | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Wedstrijdverslagen | 22 mei 2024
Lees meer