Goudhaantje Latif op handen gedragen: ‘Dat doet me goed’

  • In de media

Ilias Latif bekroonde zichzelf zaterdag tot matchwinner in het treffen met DVS’33 door in de laatste minuut met een hard schot de eindstand op 3-2 te bepalen. ‘Hoop dat ik bewezen heb dat ik kan scoren.’

De wedstrijd in de jubileumweek kon niet mooier verlopen. De ontlading was groot en het feest startte automatisch rond de klok van kwart over vier. “De overwinningen zijn echt heerlijk. Ik heb een heerlijk gevoel. Draaide van mijn verdediger weg, draaide iets meer naar binnen en zag dat de bal lekker lag voor mijn rechter. Ik besloot gewoon uit te halen en niet na te denken. De bal zat er lekker in om het zo te zeggen.”

Het treffen met DVS’33 leek lang niet zo’n afloop te kennen, want in de eerste helft liepen de bezoekers in een tijdsbestek van drie minuten uit naar een 0-2 voorsprong. De hoop kwam terug toen Byron Burgering op slag van rust tekende voor de aansluitingstreffer. “Dat was een heel belangrijk moment. Het gaf hoop in ons team en de kracht om sterk te beginnen in de tweede helft. Iedereen pepte elkaar op in de kleedkamer en hield elkaar scherp om goed te beginnen en snel de gelijkmaker te scoren, waarna we over hen heen konden gaan. Dat is goed gelukt, denk ik.”

Topper

Daardoor liep G.V.V.V. als winnaar van het veld in deze topper en liep het als koploper verder uit op de achtervolgers. “DVS’33 is een goede ploeg, hebben goede spelers. Het was niet makkelijk om tegen hun te voetballen. Zij proberen ook altijd om te voetballen, net als wij. Dus je zag wel twee voetballende ploegen hier op het veld. Iedereen ging voor de drie punten en gelukkig is het resultaat goed voor ons.”

“De wedstrijd leek lang op 2-2 te eindigen, maar uiteindelijk kreeg ik de bal voor mijn voeten. Gelukkig is dit het resultaat. Wij doen goede zaken vandaag. Winnen van DVS, koploper blijven, dan is het sowieso een goede dag”, is de aanvaller euforisch. “Ik ben niet echt een feestbeest, hoor. Wel van het gezellig uiteten met vrienden, maar niet van het feesten en de muziek. Feesten doe ik na een doelpunt, dan ben ik wel even blij. In de kleedkamer kreeg ik iedereen op mijn rug.” Ook het feestje met de supporters wil Latif niet onbenoemd laten: “Heerlijk als je zo je doelpunt kan vieren, samen met de fans. Dat doet mij goed.”

Visitekaartje

Ilias Latif hoopt dat hij met zijn treffer een visitekaartje heeft afgegeven voor meer speelminuten: “Ik sta er niet altijd in, daarom is dit doelpunt ook lekker. Het is aan mij om deze lijn nu te herpakken en meer goals te scoren. Ik hoop dat ik hiermee bewezen heb dat ik kan scoren.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops 

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer