Goudhaantje Latif opnieuw belangrijk: ‘Heerlijk gevoel’

  • In de media

Op handen gedragen. Ilias Latif bezorgde zijn ploeg zaterdagmiddag bij FC Rijnvogels de derde overwinning op rij, waardoor G.V.V.V. koploper blijft in de derde divisie. ‘Belangrijkste van vandaag.’

Met twee doelpunten had Ilias Latif een groot aandeel in de overwinning van G.V.V.V. De aanvaller was voor de tweede week op rij van onschatbare waarde voor zijn ploeg en dus was hij ook nu het middelpunt van de belangstelling. “Deze overwinning geeft mij zeker een heerlijk gevoel.”

Voordat Latif zijn eerste doelpunt scoorde ontving hij een gele kaart van scheidsrechter Wim Bronsvoort. Toen daarna een tweede overtreding volgde, was men even bang dat de speler voortijdig het veld zou moeten verlaten en dus werd gedacht of een wissel niet verstandiger was. “Dat heeft de trainer gelukkig niet gedaan. Ik wist mijzelf wel even rustig te houden na die overtreding, want ik wist dat ik op scherp stond. Probeerde de verdediger voor me te houden en niet in te stappen.”

Publiekswissel

“Dat ik daarna kan scoren, was heerlijk. Het geeft een goed gevoel om na vorige week weer een goal te maken en weer voor de overwinning te zorgen. Heel fijn dat we hier met drie punten weggaan.” Een paar minuten voor tijd kreeg Latif een publiekswissel en leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch werd het nog even spannend, toen de thuisploeg diep in blessuretijd de aansluitingstreffer scoorde.

Vanaf de bank moest Ilias Latif gespannen toekijken hoe zijn ploeg moest strijden voor de zege. “Ik was wel even bang, maar gelukkig heeft de ploeg het wel behouden achterin. Er werd veel strijd geleverd op het laatst. Om het zo moeilijk te maken voor onszelf had niet gehoeven. Zoveel kansen creëerden zij na rust niet.”

‘Vasthouden tot de winterstop’

“De tweede helft was zeker voor ons. Creëerden toen veel kansen. We wonnen de tweede ballen en duels. Gingen honderd procent voor de overwinning en dat zag iedereen. Dat is het lekkerste van vandaag: dat we nog steeds eerste staan. Deze lijn moeten we vasthouden tot aan de winterstop.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer