G.V.V.V. weet ook Staphorst niet te verslaan

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op eigen veld de nederlaag van vorige week niet weten te herstellen. De blauwhemden gingen ook tegen Staphorst onderuit: 1-2.

Met twee wijzigingen in de basiself start G.V.V.V. op eigen veld tegen de nummer zeventien van de competitie Staphorst. Anthony Berenstein is hersteld van zijn blessure en vervangt Quiermo Dumay die de afgelopen week ziek was, daarnaast start Achraf Nejmi als vervanger van Justin Spies.

Achraf Nejmi keerde terug bij G.V.V.V. en speelde direct in de basis

Een gelijk opgaand begin levert pas na tien minuten een mogelijkheid op voor G.V.V.V. Een voorzet van Byron Burgering belandt bij Quincy Veenhof, maar die kan net niet bij de bal. Enkele minuten later een honderd procent mogelijkheid wanneer Burgering door Achraf Nejmi weggestuurd wordt. Het schot van Burgering gaat vervolgens rakelings langs het doel, de achterlijn over.
Daarna nog een mogelijkheid voor Maguire, maar hij kan jammer genoeg net niet bij de bal. De blauwen kunnen (nog) niet profiteren van de slordigheden in de defensie van Staphorst.

De eerste noemenswaardige kans voor Staphorst ontstaat uit een fout in de eigen verdediging en levert gelijk een doelpunt op. Anthony Berenstein gooit in naar Tariq Dilrosun die, vrijwel bij de achterlijn, door Emiel Kwant op de huid gezeten wordt en de bal in bezit krijgt. Voor Kwant is het vervolg een fluitje van een cent, hij kan doorlopen en passeert Jan van Willige in de korte hoek.

VERVOLG

Ondanks verwoede pogingen lukt het G.V.V.V. niet zelf een doelpunt te maken. Er wordt driftig aangevallen. De opzet is vaak ook goed en logisch, maar de laatste bal is meestal dramatisch. Te kort, te lang, te hard. Noem het maar op, alles komt voorbij wanneer het gaat om het afronden van een goed opgezette aanval. Een schot van Sillé wordt door doelman Jorick Maats gekeerd. Een vrije trap van Berenstein gaat via de lat over.
Staphorst staat vaak onder druk, maar kan met de voorsprong op de counter loeren. Veel mogelijkheden krijgen ze niet. Uit een hoekschop kopt Stan Haanstra op doel, Ezra Hoogenboom kan de bal wegwerken voordat er echt met scherp geschoten kan worden. Freddy Quispel schiet bij een uitval op doel, Jan van Willige kan de bal keren.

HERSTELD

Met drie wijzigingen in de rust moet G.V.V.V. proberen de achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken. Eerst is Staphorst nog gevaarlijk aan de bal. Jan Willige kan de inzetten van Schra en Haanstra keren. Pas na een klein kwartier lukt het de blauwen om gelijk te maken. Joeri Potjes schampt de bal na een hoekschop van Barry Maquire met het hoofd en het speeltuig valt bij de tweede paal in het net: 1-1.

De blauwen gaan verwoede pogingen doen de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Ilias Latif kan een voorzet van Justin Spies net niet de goede richting geven en dezelfde Latif is daarna, opnieuw uit een hoekschop, dichtbij de voorsprong. Nagenoeg van dezelfde positie als Potjes raakte Latif nu alleen de paal, waardoor Staphorst met de schrik vrij kwam. Het aanwezige publiek lijkt te wachten op de voorsprong, maar vlak voor tijd komen zij bedrogen uit.

OP ACHTERSTAND

Staphorst komt in balbezit en Emiel Kwant wurmt zich langs een aantal blauwe verdedigers en stoomt op richting doelgebied van G.V.V.V. Daar ziet hij Freddy Quispel die hetzelfde kan doen en bij de achterlijn belandt. Hij legt de bal perfect af aan Daimen Schra, die een snoeihard schot via de onderkant van de lat zijn ploeg de volle buit bezorgt.

Justin Spies zit verslagen op de grond na het (winnende) tweede doelpunt van Staphorst

Wederom staat G.V.V.V. met lege handen aan het einde van een wedstrijd. Ook komt hiermee een einde aan de ongeslagen status thuis dit seizoen. Door de uitslagen van de concurrentie blijven de blauwen meedraaien in de top van de derde divisie.
Volgende week de uitwedstrijd in, op en tegen Urk. Dat met 5-1 verloor in en van Barendrecht. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur. Let ook op de aankondiging van de supportersbus!

Voor de liefhebber: beelden van deze wedstrijd zijn te zien op de facebook pagina van een van onze trouwste fans, (sjongejonge) Jan Ziengs.


G.V.V.V. – Staphorst 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 22. Emiel Kwant 1-0, 60. Joeri Potjes 1-1, 88’ Daimen Schra 1-2.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Ezra Hoogenboom (46. Mats Grotenbreg), Achraf Nejmi (46. Ilias Latif), Barry Maguire, Quincy Veenhof (46. Justin Spies), Genrich Sillé (75. Danny de Leeuw), Byron Burgering, Joeri Potjes ©, Mart de Jong, Anthony Berenstein (75. Jordi Bitter).

Opstelling Staphorst: Jorick Maats (k), Dirk Muis ©, Julius Duit, Daimen Schra, Mirko Zwiers, Freddy Quispel (90+ Gor Agbaljan), Stan Haanstra (69. Nelson Ohalem), Marlon Luchtenberg, Jurian van den Brink (75. Matthijs Verheul), Kjelt Engbers, Emiel Kwant.

Scheidsrechter: Mevr. Shona Shukrula (Alkmaar)
Toeschouwers: 600

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst GVVV.nl: Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer