‘Het belangrijkste is dat iedereen plezier en ontspanning vindt in het vrijwilligerswerk’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Meeuwie Dortmond. De 61-jarige is coördinator operationele zaken,

In het voorjaar begon Meeuwie met vrijwilligerswerk bij G.V.V.V. “Ik heb mijn vaste plekje op de zittribune en kom elke thuiswedstrijd bij het eerste kijken. Nadat ik met pensioen ging wilde ik graag wat bijdragen aan de club. Ze zochten iemand die de secretaris kon ondersteunen op facilitair gebied en die positie kan ik met mijn achtergrond goed invullen.”

Wat houden zijn taken in? “Ik ben tot nu toe vooral bezig geweest met de verduurzaming van het complex. Daarnaast hebben we nieuwe contracten afgesloten met leveranciers en de schoonmaak. Alle plannen van het verduurzamen van het complex werk ik uit en in goed overleg worden deze dan uitgevoerd. Ik probeer zoveel mogelijk mensen mee te nemen met mijn plannen en draagvlak te creëren. Samen met Gert van Holland en de onderhoudsploeg zorg ik er ook voor dat het sportpark er goed uitziet op de zaterdag. Mensen merken mijn werk niet, totdat het niet goed gedaan wordt.”

veilige club voor iedereen

Nu Meeuwie Dortmond vrijwilligerswerk doet merkt hij hoe warm de club is. “Iedere vrijwilliger heeft plezier in zijn werk. Dat mensen plezier en ontspanning vinden in hun werk is voor mij het belangrijkste om te realiseren binnen de club. Daarnaast verdient iedereen binnen de club een veilige omgeving. Daarom gaan we vanaf februari werken met Verklaringen Omtrent Gedrag. Dat wordt gratis geregeld door de club. Zo zorgen we voor een veilige club voor iedereen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer