‘Ik blijf me wel vermaken’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Agaath Hocque. De 65-jarige helpt in de keuken en bar. Daarnaast maakt ze het businesshome en de kantine schoon.

Bijna elke dag is Agaath bezig bij G.V.V.V. “Op maandag maken we het businesshome schoon. Dan heb ik op woensdagavond bardienst en op donderdagavond keukendienst. Op vrijdag bereid ik de keuken voor op de drukste dag van de week, de zaterdag. Dan ben ik er de hele dag om iedereen te voorzien van snacks en patat.” Ook als er weinig te doen is op een avond achter de bar blijft Agaath bezig. “Op woensdagavond is het meestal rustig. Dan vouw ik de handdoeken die ik was voor G.V.V.V. Zo blijf ik me wel vermaken.”

De bar als begin

Het vele werk voor de club begon toen haar zoon ging voetballen. “ik ben begonnen achter de bar op woensdagmiddag. Dan trainden de kinderen en kwamen de ouders koffie en wat te drinken halen. Daarna kwamen er al snel andere klussen bij, want Agaath kan geen nee zeggen.”

Een tijdje was Hocque gestopt bij de club, maar al snel kwam ze terug. “Gido wilde mij graag weer terug in de keuken. Op de zaterdagen wist ik mezelf ook niet goed te vermaken. Toen Rob mij aanspoorde om weer te beginnen was de keuze snel gemaakt.”

Meer dan alleen vrijwilliger

Naast dat Agaath Hocque haar vrijwilligerswerk doet, denkt ze ook altijd oplossingsgericht. “De patat was op en ze wilden op zaterdagmiddag de keuken dichtgooien. Toen ben ik snel op de fiets gesprongen en heb patat gehaald.” Dat tekent de vrijwilliger Agaath.

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer