‘Ik wil de jongens de aandacht geven die ze verdienen’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Jos van Schaik. De 46-jarige is leider van de JO16-1 en lid van de toernooicommissie.

Van jongs af aan is Jos al bij G.V.V.V. te vinden. “Mijn vader was een echte verenigingsman en was erg actief bij de club. Het verhaal gaat ook dat ik op zaterdagochtend ben geboren en al in de middag werd ingeschreven door mijn vader. Ik ben dus al mijn hele leven een blauwe.”

Altijd bezig met G.V.V.V.

De verenigingsman is ook in Van Schaik te vinden. “In de jaren ’90 was ik masseur, scheidsrechter en trainde ik samen met Marco Gerritsen een team. Later verhuisde ik naar Den Haag voor mijn werk en lag het vrijwilligerswerk op een lager pitje, al was ik wel bezig met de geschiedenis van de club. Ik hielp archivaris Bas van Capelleveen met het zoeken naar wedstrijdverslagen van oude wedstrijden van G.V.V.V.”

Vorig jaar keerde hij terug naar Veenendaal en dus hijzelf en zijn zoon naar G.V.V.V. “Net zoals mij is mijn zoon ook keeper. Dit seizoen speelt hij in de JO16-1 en bij dat team ben ik ook leider. Naast dat ik coach, schrijf ik verslagen van de wedstrijden en maak ik foto’s tijdens de wedstrijden. De JO16-1 is geen selectieteam, maar ik probeer deze jongens toch de aandacht te geven die ze verdienen. De jongens vinden de verslagen en foto’s dus ook echt leuk en zolang zij het leuk vinden, blijf ik het doen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer