Ilias Latif leidt G.V.V.V. langs FC Rijnvogels in topper

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft geen fouten gemaakt in de ontmoeting bij en met FC Rijnvogels. De blauwhemden wonnen met 2-3 en blijven koploper in de derde divisie.

Met wat aanpassingen in de basiself, vanwege de blessures van De Leeuw, Grotenbreg en de zieke Dilrosun, reisde G.V.V.V. zaterdagmiddag af naar Katwijk voor het treffen met FC Rijnvogels, dat met een achterstand van drie punten jaagt op de ploeg van trainer Gery Vink.
G.V.V.V., koploper in de derde divisie, heeft met drie punten voorsprong op een grote groep achtervolgers een kleine voorsprong, maar wetende dat dat verschil na deze wedstrijd ook zomaar weer nul kan zijn.

Ezra Hoogenboom vormde met captain Joeri Potjes het hart van de defensie.

Ilias Latif werd na zijn (late) treffer, en tevens de winnende vorige week, beloond met een basisplaats, waar ook Ezra Hoogenboom een plek in de centrale verdediging had gekregen. Op de bank verscheen Jonathan Vergara Berrio. De middenvelder werd afgelopen week als nieuw gezicht van de A-selectie gepresenteerd en kon direct rekenen op een plekje op het wedstrijdformulier als mogelijke invaller, en kreeg die kans ook een kwartier voor het einde van het duel op sportpark De Kooltuin.

Rook opgetrokken

Nadat een heuse vuurwerkshow, waarbij horen en zien je verging, van de thuisploeg ten einde was gekomen, floot de zeer ervaren scheidsrechter Wim Bronsvoort voor de eerste keer deze middag. Een kalme openingsfase zorgde pas na acht minuten voor een noemenswaardige mogelijkheid. En wat voor een. Mart de Jong leverde zomaar in, waardoor de tegenstander gevaarlijk kan worden. Uiteindelijk zorgde de verdediging met een goede ingreep voor herstel.

Voordat Tom Bijen gevaarlijk kan worden heeft Jan Willige het speeltuig in zijn veilige handen gepakt.

Na een kwartier werd Jan van Willige op zijn kwaliteiten getest. Een door Virgil Tjin-Asjoe zelf opgezette aanval werd vanuit de tweede lijn hard op het doel geschoten. Een goede redding liet de bal in de rebound weer bij diezelfde speler belanden, die nu met een halve omhaal probeerde de openingstreffer te scoren. Nu kon Van Willige diens inzet wel klemmen.

Eerste kans

Kort daarna kreeg G.V.V.V. de eerste kans van de middag. Ilias Latif bediende vanaf de achterlijn Genrich Sillé, die met een hard schot afdrukte. Doelman Augustinus redde bekwaam. Het was het startschot voor een opeenstapeling van blauwe mogelijkheden, want een minuut later was het Mart de Jong die Ilias Latif diep stuurde. De aanvaller gaf voor, maar gaf de bal te veel snelheid mee waardoor Byron Burgering de voorzet niet kon bereiken.

Het bekende vreugde gebaar van Byron Burgering na een treffer.

Na 23 minuten viel de treffer wel. Byron Burgering onderschepte de bal in de opbouw van de thuisploeg en kwam op snelheid een-op-een met de Katwijkse sluitpost. Daar bleef hij koel en foutloos, waardoor hij G.V.V.V. op voorsprong schoot en zijn elfde treffer achter zijn naam zette: 0-1. Ilias Latif had tien minuten later de tweede treffer van de middag op het hoofd, maar opnieuw redde doelman Augustinus uitstekend, waardoor zijn ploeg in de wedstrijd bleef.

Op gelijke hoogte

Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker. Een opbouw vanaf de linkerflank werd door Quiermo Dumay onvoldoende gestopt, waarna een hard schot op Jan van Willige volgde. De sluitpost redde goed, maar kon niet klemmen. Roy van Leeuwen was er erg snel bij en schoot de 1-1 tegen de touwen. Het bleek het laatste noemenswaardige moment in de eerste speelhelft.

Ilias Latif in gevecht om de bal met Kasper Michel.

Met een ongewijzigde ploeg startte G.V.V.V. aan de tweede helft. Maar niet voordat coach Vink de puntjes op de i had gezet. Want van meet af aan zette zijn ploeg nu wel direct druk op de tegenstander en ook op haar helft – hoog zoals dat in vakjargon heet – waar het voor de thee nogal eens aan mankeerde, waardoor ‘De Vogels’ er nog al eens onderuit kwamen. Daar was in het tweede bedrijf geen enkele sprake meer van, G.V.V.V. heerste daarin op alle fronten. Al direct kregen Ilias Latif en Byron Burgering de kans op 1-2, toen een bal pardoes voor een leeg doel viel. Frommelend ruimde de thuisploeg op. De ploeg van trainer Gery Vink had en hield de overhand en liet FC Rijnvogels niet meer gevaarlijk worden. Het opgepakte initiatief bracht echter pas na een uur de verdiende voorsprong.

Frommelen

Over frommelen gesproken. Een voorzet van Byron Burgering belandde bij de tweede paal waar Ilias Latif op de grond was beland en met de borst binnen werkte: 1-2. Beloning voor een goede start na rust. Tevens beloonde Latif het geschonken vertrouwen voor zijn basisplaats in de blauw-witte formatie. Diezelfde speler leek een kwartier voor tijd de 1-3 te scoren, toen Quiermo Dumay na een uitstekende individuele actie de spits in balbezit had gebracht en hij knap binnenschoot vanuit een moeilijke hoek. De grensrechter had echter buitenspel waargenomen en vlagde de treffer af. Die beslissing was zeer dubieus, enkele blauwe supporters die zich ter hoogte bevonden van de situatie constateerden dat er echt geen sprake van offside was. En achteraf gaven ook enkele Rijnvogels mensen dit grif toe die het ook goed hadden kunnen waarnemen.

Het vingertje op het hoofd van het goudhaantje van de middag, Ilias Latif.

Ilias Latif schrok daar niet van, want drie minuten later scoorde hij alsnog. Uit een combinatie tussen Sillé en de ingevallen Vergara Berrio schoot hij uit de draai hard op het doel, waar doelman Augustinus kansloos was en alleen maar kon horen hoe hard die bal in het net vloog. G.V.V.V. leek in veilige haven met de marge van twee treffers en de tussenstand van 1-3 op het scorebord. Jonathan Vergara Berrio had kort voor tijd hetzelfde in gedachte als Latif en vuurde de bal keihard op doel af, waar tot opluchting van de thuisploeg de bal net naast het doel vloog.

Spanning terug?

De twee doelpunten van Ilias Latif brachten hem kort voor tijd een publiekswissel, waar hij onder luid applaus van het veld ging en werd vervangen door Jordi Bitter. Wedstrijd gespeeld en drie punten mee naar Veenendaal. Dat leek zo, want opeens kwam FC Rijnvogels diep in blessuretijd tot 2-3 door een kopbal van invaller Van Mortfort na een hoekschop. Dit is een kenmerk van de gastheren, heel opportunistisch proberen in de slotfase de boel om te keren, wat ook al diverse eerder lukte. En zo bleef het toch nog een minuutje billenknijpen. De doelman liet zich bij de laatste aanval zelfs voor het doel zien, maar ook hij kon het feestje van G.V.V.V. niet verpesten. Het zou gezien het spelbeeld ook veel te veel van het goede zijn geweest voor de gastheren.

Een knuffel van de trainer, en applaus van de blauwe supporters was het deel voor de tweevoudig doelpuntenmaker.

De blauwhemden hebben dus geen fouten gemaakt in deze ontmoeting met concurrent FC Rijnvogels en behouden de koppositie in de derde divisie. Nog steeds volgen er ploegen op drie punten, al zijn er vanmiddag ook enkele op grotere achterstand gekomen.
Volgende week wacht BVV Barendrecht. Opnieuw een ploeg uit het linkerrijtje. De ontmoeting op sportpark Panhuis begint om 14.30 uur.


FC Rijnvogels – G.V.V.V. 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 23. Byron Burgering 0-1, 34. Roy van Leeuwen 1-1, 60. Ilias Latif 1-2, 77. Ilias Latif 1-3, 90+3. Victor van Montfort 2-3.

Gele kaart: 54. Ilias Latif (G.V.V.V.)

Opstelling FC Rijnvogels: Yannic Augustinus (k), Dirk-Jan van den Oever ©, Kasper Michel, Virgil Tjin-Asjoe, Roy van Leeuwen, Neville Ogidi Nwankwo, Edin Bibuljica (78. Peer van Paassen), Leonard de Beste, Tom Bijen (78. Victor van Montfort), Vincent Noordam (67. Julian Dobbe), Sieb Rutgers.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Ezra Hoogenboom, Joeri Potjes ©, Anthony Berenstein, Quiermo Dumay, Barry Maguire, Mart de Jong, Quincy Veenhof (76. Jonathan Vergara Berrio), Genrich Sillé, Ilias Latif (88. Jordi Bitter), Byron Burgering (78. Justin Spies).

Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort (Deventer)
Toeschouwers: 650

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer