In memoriam Job Hensen

  • De club

Aan het begin van deze feestweek t.g.v. 75 jaar G.V.V.V. hebben wij helaas de droeve plicht om u het overlijden te melden van Job Hensen. Afgelopen woensdag overleed hij op 72-jarige leeftijd omdat hij de strijd niet kon winnen van een slopende ziekte.

Job Hensen kwam op voorspraak van trainer Arie Schans eind jaren zeventig de gelederen van ons vlaggenschip versterken nadat hij daarvoor bij v.v. Veenendaal, waar Schans ook een verleden had, speelde. Wellicht speelde ook nog mee dat Job, die loodgieter van professie was, Installatiebureau Schans BV als werkgever had.

Hoe dan ook, de karakteristieke kleine gedrongen verdediger speelde zich moeiteloos in het eerste elftal en was een winnaar pur sang. Job maakte o.a. deel uit van A-selectie die in het seizoen 1979-1980 kampioen werd van de tweede klasse C en daarmee weer promotie bewerkstelligde naar het hoogste zaterdag amateurniveau, de toenmalige eerste klasse.
Na nog een aantal jaren deel uit te hebben gemaakt van de hoofdmacht, ging Job Hensen het rustiger aan doen en speelde nog diverse seizoenen bij de lagere seniorenteams van onze club.

Ook uit die tijd stamt de bijgaande foto. Want het was toen traditie dat er op Koninginnedag een wedstrijd werd georganiseerd tussen voormalig G.V.V.V. en DOVO coryfeeën onder leiding van Gert van de Lagemaat (✝), Arie de Man (✝) en Elzo Scholts.
U ziet Job Hensen zitten precies in het midden.

In Job Hensen verliest G.V.V.V. een steunpilaar uit het verleden die er mede aan heeft bijgedragen dat onze club een gevestigde naam werd in het zaterdagvoetbal.

Langs deze weg willen wij namens geheel G.V.V.V. de familie Hensen, en alle verdere nabestaanden, van harte condoleren met dit grote verlies en heel veel sterkte wensen bij het definitieve afscheid en de tijd daarna.

De rouwkaart kunt u bekijken door hier te klikken.

Ander nieuws

Word jij de club commentator van G.V.V.V?

De club | 20 juli 2024
Lees meer

Toernooicommissie kijkt tevreden terug op vier mooie toernooien

De club | 19 juli 2024
Lees meer

Dat knapt op: wie komt helpen bij de grote schoonmaak?

De club | 05 juli 2024
Lees meer