JO16-1 boekt na moeizame eerste helft toch ruime overwinning

• Wedstrijdverslagen

Met een week uitstel is ook de JO16-1 begonnen aan de tweede fase van de competitie. Uit tegen Veenendaal werd met 0-4 gewonnen maar makkelijk ging dat niet. Met name de eerste helft was van een bedenkelijk niveau maar toch ging G.V.V.V. met een voorsprong rusten. Een wonderschoon doelpunt aan het begin van tweede helft zorgde ervoor dat G.V.V.V. verder geen moment meer in de problemen kwam en de wedstrijd vervolgens eenvoudig kon uitspelen.

Hugo schiet de bal richting de aanvallers.

Na zwakke eerste helft toch op voorsprong

G.V.V.V. speelde erg slordig aan het begin van de wedstrijd. Passes kwamen niet aan en duels werden verloren van het veel feller spelend Veenendaal. Pas na een klein kwartier ‘voetballen’ viel de eerste mogelijkheid te noteren. Dylan werd onreglementair gevloerd vlak buiten de zestien maar Lewon joeg de bal uit toegekende vrije trap hoog over het doel.
Het veldspel aan de kant van G.V.V.V. werd iets beter en na een uittrap van Maarten kwam de bal bij Lewon die een 1-2 aanging met Thijmen. Lewon kreeg de bal vervolgens bij Dylan maar het schot wat volgde kon door de keeper worden gestopt. Hierna was het weer Dylan die een kans kreeg. Na een slim passje van Thijmen schoot hij de bal echter naast het doel van Veenendaal. Veenendaal kreeg na een half uur spelen de eerste kans en dat was gelijk een hele grote. Na een goede aanval over rechts werd de bal goed voor het doel gegeven maar de spits raakte de bal niet helemaal lekker waardoor Maarten de bal eenvoudig kon oprapen. Nadat Thijmen de bal, na een mooi pass van Lucas, over het doel van Veenendaal had geschoten kreeg Veenendaal weer een grote kans. Weer was de rechteraanvaller ontsnapt en hij leverde opnieuw een goede voorzet af. Dit keer werd de bal wel goed ingeschoten maar Maarten wist met een knappe redding de 0-0 op het scorebord te houden. Vlak voor rust kwam G.V.V.V. toch een beetje verrassend op voorsprong. De bal kwam via Thijmen en Murhaf bij Lewon terecht die op zijn beurt Dylan helemaal vrij voor het doel zag staan. Dylan kreeg de bal goed aangespeeld en kon zo eenvoudig de 0-1 binnenschieten.

Aryan heeft de 0-2 binnengeschoten.

Wedstrijd wordt binnen tien minuten beslist

Na de rust stond er een ander G.V.V.V. in het veld. De duels werden feller aangegaan en dat leverde al snel een corner op. De bal werd na deze corner door de verdediging van Veenendaal weggekopt maar Aryan stond net buiten de zestien goed opgesteld en nam de bal ineens op de pantoffel. De bal verdween vervolgens snoeihard in het dak van het doel (0-2). G.V.V.V. wilde de wedstrijd snel beslissen en na een volgende corner van Lucas kopte Mustafa de bal net naast. De druk op het doel van Veenendaal bleef onverminderd hoog en de corners volgden elkaar in rap tempo op. Veenendaal probeerde onder de druk uit te komen maar Mustafa veroverde goed de bal en gaf deze aan Hugo. Na een goede pass van Hugo kwam de bal bij Lucas aan de linkerkant van het veld. Lucas schudde vervolgens enkele tegenstanders af en speelde de bal door naar Dylan die koelbloedig afrondde (0-3). Halverwege de tweede helft kwam Veenendaal weer eens in de buurt van het G.V.V.V.-doel. Een mislukte voorzet zeilde rakelings voor het doel van Maarten langs en even later moesten Nathan en Hugo alles uit de kast halen om een aanval van Veenendaal onschadelijk te maken. Ook was er nog een gevaarlijke corner van Veenendaal maar de bal werd daaruit van dichtbij over het doel gewerkt. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg G.V.V.V. weer wat kansen om de score verder op te voeren. Dylan schoot de bal tegen de keeper en Milan werd op het laatste moment door een verdediger gestopt. In de allerlaatste minuut werd het toch 0-4. Marc mocht aanleggen voor een vrije trap en kreeg de bal tot bij Aryan. Aryan passte naar Lewon die van dichtbij de bal tegen de touwen joeg waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.

Veenendaal JO16-1 – G.V.V.V.  JO16-1  0 – 4   (0 – 1)

Scoreverloop: 37. 0-1 Dylan Dirksen; 43. 0-2 Aryan Pakseresht; 50. 0-3 Dylan Dirksen; 80. 0-4 Lewon Stepanyan

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Mustafa Myrkhan, Nathan Lema, Marc van Hardeveld, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Aryan Pakseresht©, Milan van de Weerd, Murhaf Myrkhan, Lewon Stepanyan en Dylan Dirksen.
Wissel: Hugo van Leeuwen

Tekst en fotografie: Jos van Schaik