JO16-1 neemt revanche op VRC

• Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

Op 1 oktober j.l. speelden G.V.V.V. en VRC ook al tegen elkaar, toen in de 1e fase-bekercompetitie. VRC was die dag veel sterker en won afgetekend met 1-7. Nu, zes weken later, stond er een ander G.V.V.V. in het veld. Hoewel VRC in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij was wist het niet afstand te nemen van G.V.V.V. en bleef de schade beperkt tot 0-1. In de tweede helft speelde G.V.V.V. stukken beter en wist het de wedstrijd compleet om te draaien met een mooie 3-1 overwinning tot gevolg.

Concentratie bij Lucas als hij de bal naar voren passt.

VRC eerste helft sterker

De eerste kans van de wedstrijd was voor VRC. Na een lange bal over de verdediging schoot een aanvaller de bal voorlangs. Hierna trok G.V.V.V. via Murhaf ten aanval. De bal kwam uiteindelijk via Thijmen bij Lewon terecht. Lewon schoot echter recht op de keeper af waardoor deze de bal eenvoudig kon stoppen. Ook de volgende mogelijkheid was voor Lewon maar nu verdween de bal naast het doel. Na tien minuten spelen volgde twee grote kansen voor VRC. Eerst ging een gevaarlijke voorzet aan iedereen voorbij en even later werd de bal gelukkig voor G.V.V.V. nipt voorlangs het doel van Maarten geschoten. VRC was sterker in de eerste helft maar door goed verdedigen van Hugo en Nathan kon G.V.V.V. een volgende aanval opzetten. Via Marc en Milan kwam Thijmen in balbezit maar door goed verdedigen aan VRC-zijde leverde dit geen grote kans op. G.V.V.V. liep een beetje achter de feiten aan doordat VRC veel feller de duels aanging en uiteindelijk leverde dit ook de 0-1 op. Na een snelle uitbraak van VRC kwam keeper Maarten goed zijn doel uit en wist in eerste instantie redding te brengen. De terugvallende bal werd echter van grote afstand met een fraaie boog over Maarten, en op de doellijn ook Nathan, in het doel geschoten (0-1). VRC ging op zoek naar een tweede treffer maar in de omschakeling, na een corner voor VRC, kwam G.V.V.V. er via Dylan gevaarlijk uit. De keeper was echter net iets sneller bij de bal dan Dylan waardoor er niet gescoord werd. VRC bleef echter wel de bovenliggende partij en was met een schot op de lat dicht bij een tweede treffer. Die tweede treffer kwam er niet en op slag van rust kwam G.V.V.V. bijna langszij. Eerst werd Thijmen gestuit en uit de corner die volgde schoot Lucas de bal goed in maar kon de keeper de bal nog pakken.

Lewon kopt stijlvol de 3-1 tegen de touwen.

Wedstrijd kantelt in voordeel G.V.V.V.

Direct na het begin van de tweede helft was duidelijk dat G.V.V.V. uit een ander vaatje ging tappen. De duels werden beter aangegaan en er was meer beweging bij de spelers zonder bal. Als snel leverde dit een kans op. Via Dylan en Lewon kwam de bal bij Thijmen maar hij wist het net nog niet te vinden. Toch bleef het ook oppassen voor VRC want in de omschakeling werden ook zij gevaarlijk maar oog in oog met Maarten werd de bal wild over het doel geschoten. Nathanen ook Hugo voorkwamen met een goede verdedigende acties kansen voor VRC. Ook Sjoerd, terug van een blessure, kon aan de bak. Ook hij voorkwam met een goede ingreep een kans voor VRC. Aan de andere kant van het veld was Dylan, na een corner van Lewon, dicht bij de gelijkmaker maar verdedigers en keeper konden de bal nog net voor de lijn wegwerken. G.V.V.V. was nu de bovenliggende partij en via Mustafa werd Dylan weer in stelling gebracht. Dylan schoot de bal tegen de keeper waarna Thijmen de bal kon inschieten maar een verdediger wist de bal nog net voor de doellijn weg te werken. De corner van Lucas die volgde werd door Mustafa bij de eerste paal binnen gekopt (1-1). Kort hierna speelde Lewon zich knap vrij. Het schot dat volgde spatte echter op de lat uiteen. Na een mooie aanval, en dito loopactie, kwam Dylan vrij voor de keeper. Dylan schoot de bal knap binnen en zo kwam G.V.V.V. voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. G.V.V.V. had VRC in de tang en aanvoerder Aryan was bijna trefzeker. Na een afgeslagen corner nam hij de bal ineens op de pantoffel maar de keeper wist met de voeten redding te brengen. De 3-1 kwam er alsnog. Na een corner van Dylan kon Lewon de bal binnen koppen. G.V.V.V. bleef kansen creëren maar Lucas (goed verdedigd), Thijmen (bal op lat) kregen de bal niet in het doel. G.V.V.V. combineerde er nu rustig op los en via Hugo, Aryan en Dylan kwam Marc aan de rechterkant van het veld in balbezit. Er volgde een goed voorzet maar deze werd door VRC onderschept. In de tegenaanval werd VRC eindelijk weer eens gevaarlijk maar de bal werd voorlangs geschoten. Even later kreeg VRC een vrije trap op een mooie plek maar gelukkig werd de bal naast het doel geschoten. Tegen het einde van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wat kansen. Milan was dicht bij de 4-1 maar een verdediger kon nog net zijn voet tegen de bal krijgen. VRC schoot de bal nog op de paal waarna G.V.V.V. er via Murhaf snel uit kwam. Een 1-2-tje met Lewon mislukte waarna VRC een kans kreeg maar via de rug van Sjoerd ging de bal over het doel. In de extra tijd wist Maarten nog redding te brengen. Uit de corner voor VRC die volgde was het G.V.V.V. wat een nog kans kreeg. Murhaf leek op weg naar de 4-1 maar werd in de zestien gestuit. De scheidrechter zag hier echter geen overtreding in waardoor de wedstrijd eindigde in 3-1.

Onder toeziend oog van Murhaf scherm Milan de bal af.

G.V.V.V. JO16-1 – VRC JO16-2 3 – 1 (0 – 1)

Scoreverloop: 25. 0-1 VRC; 49. 1-1 Mustafa Myrkhan; 59. 2-1 Dylan Dirksen; 63. 3-1 Lewon Stepanyan.

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Hugo van Leeuwen, Nathan Lema, Marc van Hardeveld, Lucas van der Salm, Mustafa Myrkhan, Aryan Pakseresht©, Thijmen Meijer, Lewon Stepanyan, Murhaf Myrkhan en Dylan Dirksen.

Wissel: Milan van de Weerd en Sjoerd van de Lagemaat

Tekst en fotografie: Jos van Schaik