Jonathan Vergara Berrio tekent contract bij G.V.V.V.

  • Het eerste

G.V.V.V. heeft zich voor de komende anderhalf jaar verzekerd van de kwaliteiten van Jonathan Vergara Berrio. De 23-jarige middenvelder is per direct speelgerechtigd voor de ploeg van trainer Gery Vink.

Door het aantrekken van Jonathan Vergara Berrio (Doetinchem, 7 januari 1999) heeft G.V.V.V. de beschikking gekregen over een getalenteerde middenvelder. De 23-jarige Vergara Berrio trainde in de voorbereiding op dit seizoen al mee met de ploeg van trainer Gery Vink en maakte ook zijn opwachting in de oefenwedstrijd tegen Gemert.

Per direct aangesloten

De ambitieuze aanvallende middenvelder koos voor ontwikkelingsmogelijkheden in het buitenland en ging daarom niet in op de wens van G.V.V.V. om een contract te tekenen in de blauwe hoofdmacht. De technische commissie behield contact met de speler en slaagde er nu alsnog in om Vergara Berrio toe te voegen aan de selectie, waar hij morgenavond direct aansluit bij de trainingen van het eerste elftal.

Jonathan Vergara Berrio speelde sinds zijn jeugd in geboorteplaats Doetinchem. Eerst bij de amateurs van VIOD, voordat De Graafschap hem als pupil scoutte. In de opleiding van de Superboeren maakte de middenvelder indruk en schopte hij het tot het eerste elftal, waarvoor hij veertien competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Na twaalf seizoenen koos hij afgelopen zomer voor een nieuw avontuur.

De Boer: ‘Een zeer welkome versterking’

Technisch manager Rob de Boer is blij dat hij Vergara Berrio alsnog heeft weten in te lijven: “Jonathan Vergara Berrio is een goede linkspoot. Nadat Danny de Leeuw had aangegeven te vertrekken, hebben we gelijk weer contact gezocht met hem. In de zomer wilden wij hem al binden, maar dat ging toen niet. Nu lukte het wel om Jonathan direct vast te leggen.”

De middenvelder is voor anderhalf jaar vastgelegd. Een bewuste keuze om hem nu al te strikken. “Jonathan is een zeer welkome versterking voor ons. Nu, gezien de grootte van de groep en enkele blessures. Als we hadden gewacht tot volgend seizoen, waren er meer kapers op de kust geweest. Daarom hebben wij hem per direct tot juni 2024 gebonden. Wij zijn zeer content met zijn komst.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer