Jubilerend G.V.V.V. vergroot feestvreugde met zege op DVS ’33

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft haar koppositie in de derde divisie verstevigd door een 3-2 thuisoverwinning op DVS ’33. Aan de blauwe kant van het Panhuis stond deze week alles in het teken van  het 75-jarig jubileum van de mooiste voetbalclub van Veenendaal. Een thuisoverwinning zou dit feest natuurlijk helemaal compleet maken. In de eerste helft wensten onze gasten van DVS ’33 hier niet aan mee te werken, want halverwege het eerste bedrijf stond er binnen drie minuten zomaar 0-2 op het scorebord te lezen. Gelukkig wist Burgering enkele seconden voor rust nog wat terug te doen. In een spannende tweede helft wisten Genrich Sillé en Ilias Latif beiden het net te vinden en bleven de drie punten toch nog in Veenendaal.

De blauwen beginnen met een ongewijzigde basiself ten opzichte van vorige week voortvarend aan de wedstrijd. Het tempo zit er lekker in en er wordt vooral op de helft van DVS gespeeld. In de vierde minuut is er een eerste poging van Genrich Sillé, die het maar eens van een afstandje probeert. Keeper Daan Huiskamp kan de bal naast het doel kijken. Na een kwartier, als de storm van de thuisploeg wat is gaan liggen, zien we de eerste goede aanval van DVS. Via een aantal schijven belandt de bal bij routinier Stef Nijland, die richting verre hoek schiet. Doelman Jan van Willige heeft er goed het oog in. Het lijkt alsof het een teken is voor DVS dat het nu ook mee moet gaan voetballen en dat gebeurt ook.

Mart de Jong in duel met Omar el Ghazouani

0-2 achter in drie minuten

Halverwege de eerste helft krijgt G.V.V.V. de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Jordy Bitter geeft een goede, harde voorzet vanaf de linkerkant op Quincy Veenhof. De bal valt helaas net iets achter hem, waardoor hij geen kans ziet de bal achter de keeper te schieten. Kort daarna lukt dat aan de andere kant wel: Maarten van Dijk van DVS kan vanaf de rand van het strafschopgebied vrij aannemen en uithalen. Deze keer ziet Van Willige de bal achter zich in de verre hoek verdwijnen. Binnen drie minuten wordt het zelfs nog erger voor de blauwen. Stef Nijland ontvangt de bal aan de rechterkant van het veld op zo’n 30 meter van het doel. Iedereen verwacht een pass, maar hij ziet Van Willige wat ver voor zijn doel staan en besluit te schieten. De bal gaat met een mooie boog over de keeper in de verre hoek. Een prachtige goal en een flinke tik voor de thuisploeg, die daarna even tijd nodig heeft om te herstellen.

Teleurstelling bij Veenhof na een goal van zijn voormalig ploeggenoten van DVS ’33.

Spanning terug

Het ziet er dan naar uit dat de rust in wordt gegaan met een 0-2 achterstand, totdat Joeri Potjes Byron Burgering ineens alleen voor doelman Huiskamp zet. Burgering schiet beheerst binnen en brengt daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Na de aftrap van DVS fluit scheidsrechter Cantineau direct af.

Bitter en Burgering na de 1-2.

Korte invalbeurt De Leeuw

In de tweede helft brengt Gery Vink twee nieuwe spelers binnen de lijnen: de na dit seizoen helaas vertrekkende Danny de Leeuw en Quiermo Dumay. Zij vervangen Quincy Veenhof en Anthony Berenstein. De Leeuw raakt echter al na 7 minuten spelen geblesseerd en moet gewisseld worden. Ilias Latif is zijn vervanger. DVS heeft in de eerste fase na rust nog steeds het betere van het spel. Er zijn weinig kansen over en weer, maar DVS voetbalt makkelijker dan de thuisploeg. Na een gevaarlijk moment voor het doel van Van Willige, waarbij een goede voorzet net niet goed met het hoofd geraakt kan worden, krijgt Latif een schietkans. Hij snijdt vanaf links de zestien binnen en schiet, maar de inzet is te gemakkelijk voor keeper Huiskamp.

Ilias Latif laat het Panhuis ontploffen

Maar dan, in de 68e minuut laat Genrich Sillé weer zijn klasse en snelheid zien. Hij krijgt de bal via de rechterkant mee, schudt op snelheid twee verdedigers af en scoort beheerst de gelijkmaker.

Genrich Sillé snelt tussen Van de Berg en De Wit door scoort 2-2.

Na deze opsteker wordt de thuisploeg steeds gevaarlijker, maar kansen zijn nog steeds spaarzaam. De wedstrijd loopt naar het einde en het lijkt erop dat beide elftallen genoegen zullen moeten nemen met een punt, wat gezien het spelbeeld niet onterecht zou zijn geweest. Maar daar dacht Ilias Latif anders over. Hij krijgt de bal rond de rand van de zestien aangespeeld door Byron Burgering en besluit uit de draai te schieten. Huiskamp verwachtte misschien een schot richting rechterhoek, maar was daardoor kansloos omdat de bal prachtig in de linkerhoek tegen de touwen ging.

Man of the Match Ilias Latif viert zijn feestje na de winnende treffer.

G.V.V.V. verstevigt daardoor haar koppositie en staat nu 3 punten los van nummer twee Sportlust ’46.
Volgende week zaterdag reizen de blauwen af naar Katwijk voor de wedstrijd tegen nummer vijf FC Rijnvogels.


G.V.V.V. – DVS ’33 3-2 (1-2)

Scoreverloop: 28. Maarten van Dijk 0-1, 31. Stef Nijland 0-2, 45. Byron Burgering 1-2, 68. Genrich Sillé 2-2, 90. Ilias Latif 3-2.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Anthony Berenstein (46. Quiermo Dumay), Barry Maguire, Joeri Potjes ©, Jordi Bitter (80. Ezra Hoogenboom), Mats Grotenbreg, Mart de Jong (87. Ajraf Nejmi), Byron Burgering, Quincy Veenhof (46. Danny de Leeuw (52. Ilias Latif)), Genrich Sillé.

Opstelling DVS ‘33: Daan Huiskamp (k) ©, Nicky van Hilten, Tim van de Berg, Frank Olijve, Maarten van Dijk, Lars Miedema (73. Gaston Salasiwa), Stef Nijland, Lars Huber, Sem de Wit, Omar el Ghazouani, Nassim El Ablak.

Geel: 63. Stef Nijland, 77. Sem de Wit.

Scheidsrechter: L. Cantineau
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer