Vergara Berrio was goede tijd bij G.V.V.V. niet vergeten

  • In de media

Jonathan Vergara Berrio keerde afgelopen week terug in de hoofdmacht van G.V.V.V. Nadat de middenvelder in de voorbereiding kort meetrainde, tekent hij nu voor anderhalf jaar.

Daags na die contractondertekening debuteerde hij in het elftal van trainer Gery Vink op bezoek bij FC Rijnvogels. “Ja, klopt. Vandaag mijn debuut bij G.V.V.V. Ik mocht weer minuten maken na een lange tijd.” Dat debuut luisterde hij bijna op met een treffer. “Ik kreeg inderdaad nog een grote kans. Ja, wat moet ik erop zeggen. Het zat niet mee vandaag.”

Luid werd zijn naam gescandeerd over het sportpark toen hij een kwartier voor tijd mocht invallen. Ook de blauwe meegereisde aanhang was blij dat dat talent uit de oefenwedstrijd tegen Gemert nu daadwerkelijk getekend had. “Afgelopen zomer werd mijn contract niet verlengd bij De Graafschap. De trainer belde mij met de vraag of ik lekker wilde trainen en spelen bij G.V.V.V. om mijn conditie op peil te houden. Dat deed ik ook. Tuurlijk, ik had ambities om hogerop te spelen. Die waren er niet afgelopen zomer.”

‘Wij hadden al een goede band’

“Ik hield goed contact met de trainer en nu ben ik hier weer. In de zomer hadden wij al een goede band. De jongens hebben mij toen goed opgevangen. Dat was ik niet vergeten”, doelt Vergara Berrio op zijn reden om bij G.V.V.V. terug te keren.

Terug naar de wedstrijd. “Deze wedstrijd verliep een beetje chaotisch. Begonnen niet goed, de tweede helft werd het beter. We maken het onszelf uiteindelijk nog moeilijk doordat zij nog scoren. Maar we hebben gewonnen, dus dat is heerlijk.” Op de vraag hoe hard hij gaat werken om in de basis te komen, is de middenvelder helder. “Ik ga mijn best doen.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer