Vink trots: ‘Hebben gespeeld als echte kerels’

  • In de media

Na de lastige uitwedstrijd op Urk is G.V.V.V. weer lijstaanvoerder van de derde divisie. In het vissersdorp hielden de Veenendalers het onnodig lang spannend. ‘Dat is lastig.’

De ontlading was groot na de zege op het lastig te bestrijden Urk. Na twee competitienederlagen pakte G.V.V.V. zaterdagmiddag weer een heerlijke driepunter. “Winnen went nooit. Dat kun je je hele leven blijven doen, in alles”, klinkt trainer Gery Vink na afloop van de wedstrijd tevreden. “Het is een belangrijke overwinning vandaag.”

“Je bent in een proces, we hebben onze doelstelling uitgesproken in het begin. Daar hebben wij ook een goede ploeg voor, maar je weet dat je aangeschoten wild bent als het niet goed loopt”, reageert de oefenmeester. “De twee voorgaande wedstrijden doe je jezelf tekort. Dan krijg je wat onrust, spelers worden wat onrustiger in het veld. Dat zie je vandaag ook terug in bepaalde fases. Winnen is dan het beste medicijn.”

Kwetsbaarheid

De eerste kans voor G.V.V.V. was direct raak. “Een prima goal. Daarna scoor je een honderd procent tweede goal, maar die wordt afgekeurd wegens buitenspel. Discutabel. De grensrechter zei het zelf na afloop ook, was op scherp. Hij vlagt hem af. Als het dan 0-2 wordt, kan je uitlopen. Dan zie je ook de kwetsbaarheid bij de tegenstander.” Het bleef tot de rust bij de ene treffer van Genrich Sillé, waarmee een helft eindigde die zich niet onderscheidde qua niveau.

“Wij kwamen goed uit de kleedkamer. Kregen opgelegde kansen, dan moet je de 0-2 maken. Toen we de 0-2 maakten op een zeer terecht moment, ben ik wel heel teleurgesteld dat je een minuut later de 1-2 tegen krijgt. Daarmee geef je de tegenstander weer hoop. Wij zijn dan nog niet geroutineerd om zo’n wedstrijd bij 0-2 dood te maken.” Een herhaling van zetten kwam ook bij de 1-3 voor. “Zij blijven dan in de wedstrijd. Dat is lastig.”

Complimenten

Gery Vink kan zijn ploeg met de zwaarbevochten zege niet anders dan een groot compliment geven. “Natuurlijk hebben we de laatste tijd wat kritiek gehad. Zouden meer duelspelers nodig hebben, hadden te veel alleen goede voetballers. Urk heeft gespeeld voor wat zij waard zijn. We hebben het verdomd lastig gehad. Hebben als kerels gespeeld vandaag. Al met al een heel fijn gevoel overgehouden als je wint.”

“Ik sta voor fris en aanvallend voetbal”, reageert hij op de vraag of alleen de punten tellen dit seizoen. “Wij vlagen doen wij dat ook. Dat is prachtig om naar te kijken. De mensen zijn daarin ook best wel verwend in Veenendaal. Zij zien soms echt wel goed voetbal. Dat is niet altijd de winnaar, maar op de lange termijn denk ik van wel. Je moet wel, als je aan het eind van de rit op de bovenste plaats wil staan, ook dit soort wedstrijden winnen.”

Interview: RTV Utrecht/Menno Schilder
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer