VR1 blijft ongeslagen op eigen veld

  • Senioren

G.V.V.V. VR1 trad op Sportpark Panhuis aan tegen De Zweef VR1, die met één gespeelde wedstrijd meer op een gelijk aantal punten stond. Onder prima weersomstandigheden trapte G.V.V.V. af tegen deze fysiek sterke en goed voetballende ploeg.

Het doel vandaag was het samenspel tussen de verdedigers en het middenveld te verbeteren. Hierdoor begon het team met een iets gewijzigde opstelling om op het middenveld met de punt naar voren te kunnen spelen.

Doelpuntrijke eerste helft

De eerste tien minuten kreeg G.V.V.V. geen controle op het spel van de tegenstander. Door het niet voldoende uitvoeren van de verdedigende afspraken, konden de centrale verdedigers van de tegenstander de ballen achter de linies krijgen of zelf doorstomen door het midden. Al snel kreeg G.V.V.V. hierdoor een goal tegen. Toch lukte het om snel de gelijkmaker te scoren. Door een lange bal van achteruit, kon Birgit doorlopen naar de keeper en beheerst de 1-1 binnen schieten. De tegenstander scoorde door een prima opgezette aanval al snel de 1-2. Daarmee viel er ook gelijk een speler geblesseerd uit. Aan de kant van G.V.V.V. betrad daarom, na zo’n 20 minuten voetbal, de enige wissel van het elftal het veld. Hierdoor wisselden er spelers van positie, waardoor er steeds beter voetbal te zien was en meer aanvallen werden opgezet. Dit had tot resultaat dat Birgit net voor rust haar tweede goal binnen kon koppen. Zo gingen beide teams met een 2-2 aan de thee.

En een spannende tweede helft

Een spannende tweede helft volgde. De winst was nog zeker niet in handen en het team moest bikkelen om het de tegenstander moeilijk te maken. De wedstrijd werd gelijkwaardiger en door een goed opgezette aanval kon Romy Vahlkamp de 3-2 binnen schieten. Niet lang daarna wist Anne-Mieke na goed doorlopen op de keeper de 4-2 te maken. De laatste minuten probeerde de tegenstander met een doorgeschoven speler vanuit de verdediging nog wat terug te doen, maar door goed verdedigend werk bleef het 4-2.

Al met al een wedstrijd waarin de vrouwen van G.V.V.V. wat onrustig begonnen, maar met hard werken en soms mooi voetbal, wel weer de winst weten binnen te slepen.

G.V.V.V. VR1 komt met deze 3 punten op de 5e plek in de competitie.

Tekst: Lisa van Eldik

Ander nieuws

G.V.V.V. O23 weer een stapje hoger op de voetballadder

Senioren | 28 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. O23-2 kampioen ondanks nederlaag in derby

Senioren | 12 mei 2024
Lees meer

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer