Zwaarbevochten overwinning voor de JO16-1

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. JO16-1 heeft drie punten overgehouden aan het aantrekkelijke duel met Woudenberg. Beide ploegen creëerden niet heel veel kansen maar streden wel voor iedere meter. Uiteindelijk, en op basis van de tweede helft ook wel verdiend, wist G.V.V.V. met 3-1 te winnen maar gemakkelijk ging dit zeer zeker niet.

Sjoerd rost de bal naar voren.

Na sterk begin toch 0-1 achter

In tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijden startte G.V.V.V. best aardig. De ploeg liet de bal goed rondgaan en kwam ook een paar keer dreigend voor het doel van Woudenberg maar echt grote kansen vielen er niet te noteren. Na een goede aanval van achteruit ging de bal via Nathan, Marc en Sjoerd naar voren waar Lewon en Ahmad gevaarlijk konden worden maar een verdediger van Woudenberg kon net op tijd wegwerken. Even later een mooie aanval over links via Lucas, Thijmen en Milan maar de voorzet die volgde ging via een verdediger over de achterlijn. Lucas nam de toegekende corner maar Mustafa en Sjoerd konden de bal net niet binnen koppen. Na een aanval over meerdere schijven (Lewon, Mustafa, Sjoerd en Ahmad) kwam de bal bij Aryan die de bal net over het doel schoot. De pijlsnelle Ahmad was even later weer ontsnapt aan de verdediging maar de voorzet kwam niet tot bij Milan. Ahmad was nog een keer dichtbij een doelpunt maar nu verdween de bal in het zijnet. Woudenberg hield aan de eerste de beste goede aanval een corner over. Uit die corner kwam de ploeg in het geel ook nog eens op 0-1. G.V.V.V. had vervolgens steeds meer moeite met Woudenberg maar toch creëerde het voor de rust nog een paar kansjes. Na een mooie 1-2 tussen Dylan en Olanchio leek eerstgenoemde op weg richting het doel van Woudenberg maar een verdediger kon Dylan nog en afstoppen. Even later een schot van Olanchio wat door de keeper eenvoudig kon worden gestopt. Ook Lewon was dicht bij de gelijkmaker. Hij speelde zich knap vrij maar de keeper kwam goed zijn doel uit en was eerder bij de bal. Ook Woudenberg kwam er af en toe gevaarlijk uit en uit een corner werd de bal bijna binnen gewerkt. Vlak voor de rust kwam G.V.V.V. op gelijke hoogte. Na een snelle ingooi van Olanchio op Dylan kwam de bal bij Lewon die beheerst de 1-1 binnenschoot.

Uit een corner zijn Sjoerd en Mustafa dicht bij de openingstreffer.

G.V.V.V. trekt wedstrijd naar zich toe

In de tweede helft viel er lange tijd geen echte kans te noteren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de strijd speelde zich grotendeels op het middenveld af. Er werd gestreden voor iedere meter. Mustafa, Aryan en Thijmen legden heel wat vuile meters af maar konen niet voorkomen dat Woudenberg bijna, door toedoen van G.V.V.V., op voorsprong kwam. Uit een corner voor Woudenberg kreeg Lewon de bal verkeerd op het hoofd en de bal ging richting de kruising. Maarten wist de bal met een knappe redding uit de bovenhoek te tikken en ook de rebound was een prooi voor Maarten. Langzaamaan kreeg G.V.V.V. meer grip op Woudenberg en voerde het de druk op. Dylan kreeg de eerste echte kans van de tweede helft maar zijn schot kon de keeper niet verontrusten. Toch zette diezelfde Dylan G.V.V.V. op een 2-1 voorsprong. Na een aanval die begon bij Maarten kwam de bal bij Hugo die een perfecte pass verstuurde richting Dylan. Dylan hield het hoofd koel en scoorde beheerst. Ahmad kreeg meerdere mogelijkheden om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt maar tot tweemaal toe stond de keeper van Woudenberg een doelpunt in de weg. Tussendoor kreeg Lewon de handen van het publiek nog op elkaar. Hij speelde zich knap vrij, schoot goed in maar de bal ging via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd gooide Lewon de wedstrijd in het slot. Nadat hij de bal van Ahmad had ontvangen schoot hij de bal, via de rug van een verdediger, keurig in het doel (3-1). Een moment van onoplettendheid bracht Woudenberg bijna weer terug in de wedstrijd maar eerst redde Maarten waarna de rebound op de paal werd geschoten. De laatste kans van de wedstrijd was voor Lewon. Hij mocht een vrije trap, na een overtreding op Dylan, nemen maar schoot de bal in de handen van de keeper. Kort hierna floot de scheidrechter voor het einde van de wedstrijd en blijft G.V.V.V., met negen punten uit drie gespeelde wedstrijden, meedoen om de bovenste plaatsen.

G.V.V.V.  JO16-1 – Woudenberg JO16-3    3 – 1  (1 – 1)

Scoreverloop: 16. 0-1 Woudenberg; 39. 1-1 Lewon Stepanyan; 56. 2-1 Dylan Dirksen; 75. 3-1 Lewon Stepanyan

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Mustafa Myrkhan, Nathan Lema,  Marc van Hardeveld, Lucas van der Salm, Sjoerd van de Lagemaat, Aryan Pakseresht©, Thijmen Meijer, Lewon Stepanyan, Milan van de Weerd en Ahmad Daadoue

Wissels: Hugo van Leeuwen, Dylan Dirksen en Olanchio Masalandua

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer