‘We willen de businessclub verder opbouwen’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Hanneke Schoeman. De 48-jarige staat achter de bar in het businesshome.

Ruim drie jaar geleden werd Hanneke gevraagd door Erik Ariesen om aan de slag te gaan bij het businesshome. “Ik kwam zelf al bij G.V.V.V. door mijn familie. Mijn zoon speelt in de JO19-1 en mijn vader was sponsor bij de club. Er was dus ook maar één club waar ik vrijwilligerswerk kon gaan doen.”

Niet alleen in het weekend

Op zaterdagmiddag, als het eerste elftal thuis speelt, is Schoeman druk in de weer. “Op zaterdag ben ik druk in de weer met het bijvullen van de drankjes, het ontvangen van mensen, maar vooral het gezellig maken voor iedereen. Naast de taken op zaterdag ben ik ook op andere dagen bezig met het businesshome, ik zit namelijk in het bestuur. Gelukkig vind ik het leuk om dingen te regelen.”

Hanneke is zelf ook actief in het bedrijfsleven en weet dus goed de meerwaarde om als bedrijf lid te worden van de businessclub. “Ondernemers gunnen het elkaar. Ze kijken altijd eerst in hun directe omgeving rond voor ze een klus uitbesteden. Als nou meer ondernemers dat zien, kunnen we de businessclub verder opbouwen zoals we willen.”

Meer diversiteit

Ondanks de gezelligheid mist Hanneke Schoeman wel wat op zaterdagmiddag. “We hebben een leuk team dat achter de bar staat. Dat zijn alleen vrouwen, maar er komen maar weinig vrouwelijke gasten. Ik zou het leuk vinden als er ook meer dames in het businesshome komen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

 

Ander nieuws

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer

‘Ik wil de jongens de aandacht geven die ze verdienen’

Vrijwilligers Vrijdag | 25 november 2022
Lees meer