‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Rinie van de Lustgraaf. De 57-jarige doet hand- en spandiensten voor supportersvereniging De Blauwen. 

Tijdens het 75-jarig jubileum werd Rinie gehuldigd voor zijn 50-jarig jubileum bij de club. “Op mijn zesde werd ik lid van G.V.V.V. Ik mocht eigenlijk nog niet voetballen, maar ik deed een wedstrijd mee en scoorde gelijk. Daarna heb ik alle selectieteams doorlopen tot de A-junioren. Helaas moest ik vroeg in dienst en daardoor kon ik niet verder voetballen op hoog niveau.”

Verschillende taken

Een aantal jaren speelde hij nog in het zevende. Later werd hij trainer van zijn jongste zoon Marc. “Jakob Hensen en ik begonnen in de f’jes met het trainen van de jongens. We hebben dat gedaan tot de jongens volwassen werden en het zelf konden. Ik heb me elke keer hard gemaakt dat deze jongens bij elkaar bleven. Dat ze dan nu samen in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is.”

Naast zijn werkzaamheden als trainer, hield Van de Lustgraaf zich ook bezig met de scouting in de jeugdopleiding en het fluiten van wedstrijden. “Dat fluiten stelde niet zoveel voor. Als Ed Meulenbroek in hoge nood zat, wist hij dat hij me kon bereiken. Helaas heb ik een zwakke knie en moet ik nu revalideren van deze blessure. Daardoor kan ik geen wedstrijden meer fluiten.”

Opleving supportersvereniging

Het scouten van spelers vond Rinie van de Lustgraaf ook geweldig. “Het is mooi om die jonge jongens te zien groeien. Ik keek dan bij G.V.V.V. en clubs in de omgeving voor talenten. Ik zou die rol graag weer oppakken.” Nu is Rinie vooral bezig met de opgeleefde supportersvereniging. “De supportersbus voorzien van drankjes is mijn taak. Jammer dat de bus alleen rijdt als het eerste de wedstrijd ervoor heeft gewonnen, maar dat er weer aandacht aan besteed wordt is een goed teken.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer

‘Ik wil de jongens de aandacht geven die ze verdienen’

Vrijwilligers Vrijdag | 25 november 2022
Lees meer