Dit was 2022 #2 // Talenten tekenen en doek valt

  • De club

Het kalenderjaar zit er bijna op en daarom blikken we in de vierdelige serie ‘Dit was 2022’ terug op afgelopen jaar. Vandaag kijken we terug op de maanden april, mei en juni.

Waar we in de vorige aflevering al benoemden dat G.V.V.V. het eerste kwartaal van dit jaar in zwaar weer verkeerde, valt dit kwartaal de genadeklap voor de blauwe hoofdmacht. Toch slaagden de blauwhemden erin om het tot de laatste dag spannend te houden. We beginnen in april dit jaar, als G.V.V.V. na maanden de laatste plaats overdraagt aan ASWH.

Op bezoek bij Excelsior Maassluis boekt G.V.V.V. op zaterdag 9 april de eerste uitzege van het seizoen. De Tricolores worden met 0-3 verslagen, waardoor de ploeg van trainer Gery Vink afscheid neemt van de achttiende plaats, waar het bijna vanaf het begin van het seizoen had gebivakkeerd. G.V.V.V. bezet dan de zeventiende plaats. Met twee treffers van Byron Burgering en een van Lars ten Teije is de hoop volledig terug bij de Veenendalers.

J.O.C. organiseert wederom succesvolle activiteit

De Jeugd Ontspannings Commissie (J.O.C.) organiseert met Pasen na meerdere annuleringen door coronamaatregelen weer een geslaagde activiteit. De paasbrunch voor alle jeugdigen tot en met de O11 wordt zeer druk bezocht, liefst tachtig kinderen komen op Goede Vrijdag naar het sportpark om zich te laten verrassen door de leuke opdrachten die de J.O.C. voor hen heeft bedacht.

De jeugd steekt alle energie in het zoeken naar paaseieren en het proberen te raken van de paashazen. Toen de energie wel op was, was het tijd om de krachten aan te vullen in het clubhuis. Daar stond een ruime brunch klaar voor de ruim tachtig kinderen, die zelf broodjes konden beleggen en het buikje konden vullen om vervolgens door papa of mama weer te worden opgehaald.

Vlaggenschip pakt niet door en krijgt opnieuw klop

De euforie na de zege op Excelsior Maassluis was groot, maar de hoofdmacht slaagt er in de wedstrijden daarna niet in om meer overwinningen te boeken. Ontmoetingen met Scheveningen, HHC Hardenberg en Katwijk worden pijnlijk verloren en de eindstreep nadert snel. Ook de confrontatie met directe concurrent Kozakken Boys loopt dramatisch af, als de bezoekers vanaf elf meter diep in blessuretijd voor een puntendeling zorgen.

Genrich Sillé tekent contract op sportpark Panhuis

Eind april verrast de technische commissie met het aantrekken van de supersnelle Genrich Sillé. De 20-jarige aanvaller wordt opgehaald bij tweedeklasser De Meern en tekent in Veenendaal voor een seizoen. Op aanraden van oud-speler Robin Mulder wordt Rob de Boer geïnformeerd over de kwaliteiten van Sillé, waarna de technisch manager niet weet hoe snel hij ervoor moet zorgen dat hij het jonge talent kan inlijven.

“Genrich is een zeer snelle buitenspeler uit de regio en kan rekenen op veel belangstelling van andere clubs. Zijn ervaring uit opleidingen van betaald voetbalclubs en zijn kwaliteiten maken hem een welkome versterking voor onze selectie.”

Er gloort weer hoop…

Is daar opeens weer hoop voor de ploeg van trainer Gery Vink als de lastige uitwedstrijden bij Rijnsburgse Boys (1-4) en AFC Amsterdam (0-3) met duidelijke cijfers worden gewonnen. De oefenmeester looft de bereidheid van zijn ploeg en de eerdergenoemde ‘doelpuntenmachine’ Byron Burgering geeft ook in de hoofdstad zijn visitekaartje af.

Ook op eigen veld lukt het G.V.V.V. om die zegereeks door te trekken. De kelderkraker tegen ASWH wordt met grote cijfers gewonnen. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht wordt met een 6-0 nederlaag zo goed als zeker direct de derde divisie ingeduwd.

Technische staf blijft nagenoeg compleet

Tegelijkertijd met de overwinningen maakt de club bekend dat nagenoeg de hele technische staf zijn contract heeft verlengd. Alleen keeperstrainer Danny Lücke heeft de clubleiding te kennen gegeven na vijf seizoenen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. G.V.V.V. vindt in Wouter van Voorthuizen een opvolger voor seizoen 2022/2023.

Ilias Latif nieuwe versterking voor volgende seizoen

Waar we eerder schreven over de scorende kwaliteiten van Byron Burgering, lukte het de technische commissie om bij Alphense Boys een andere doelpuntenmaker weg te kapen: Ilias Latif. De toen 22-jarige spits scoorde bij zijn club 27 doelpunten in 23 wedstrijden en stond te popelen om het seizoen daarna de overstap naar G.V.V.V. te maken.

Het aantrekken van iemand met zo’n scorend vermogen zorgde uiteraard voor blije gezichten: “Het is mooi om de topscorer van de hoofdklasse te kunnen inlijven. Ilias is een doelpuntenmaker met veel techniek. Hij is snel aan de bal en heeft ook een goede vrije trap. Kortom een zeer welkome aanwinst.”

Jeugd maakt met grote glimlach kennis met de club

De hekken werden eind mei geopend voor een open dag van de jeugd. Met uitgebreide demonstraties werd aan nieuwe leden gepresenteerd hoe de opleiding van G.V.V.V. zich onderscheidt. Nieuwelingen maakten gretig gebruik van deze mogelijkheid en sommigen schreven zich al direct in. De organisatie sprak dan ook van een geweldige middag.

G.V.V.V. na grote zege klaar voor play-offs

Met ups en downs maakt G.V.V.V. het seizoen in de Jack’s League af. Naar beneden hoefde het al even niet meer te kijken. Verliespartijen worden afgewisseld met knappe overwinningen en op de slotdag van de competitie wordt TEC Tiel met een 5-1 nederlaag de zomerstop ingestuurd. De zeventiende plaats in de eindstand is het resultaat van een bewogen seizoen en wederopstanding onder leiding van Gery Vink. Dat betekende het spelen van de nacompetitie om alsnog het vege lijf te kunnen redden.

De eerste horde voor lijfsbehoud in de tweede divisie is derdedivisionist Gemert. De heenwedstrijd lijkt zorgeloos af te lopen, maar door de aansluitingstreffer van de tegenstander in blessuretijd (1-2) kan er toch nog van alles gebeuren in de return. G.V.V.V. maakt echter geen fouten, thuis wordt met 2-0 gewonnen waardoor HSC’21 de tegenstander wordt in de halve finale.

Vrouwen 1 promoveert naar tweede klasse

Terwijl het vlaggenschip in een hevige strijd is verwikkeld om lijfsbehoud in de tweede divisie, slaagt Vrouwen 1 erin om via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse. Na een eerdere 3-1 winst op FC Winterswijk en eenzelfde uitslag tegen ZAC, werd in Heerde FC Klazinaveen op zeer overtuigende wijze in de finale aan de zegekar gebonden: 4-0.

Quiermo Dumay wordt gepresenteerd

Middenin de drukte van de nacompetitie presenteert G.V.V.V. Quiermo Dumay als nieuwste aanwinst voor het volgende seizoen. De talentvolle verdediger komt over van Go Ahead Eagles, waar hij zijn kwaliteiten de laatste twee jaar beloond zag worden met een plek in het eerste elftal. “Hij heeft daar veel ervaring opgedaan. Quiermo Dumay is een multifunctionele speler. Hij kan op beide backposities uit de voeten, maar is door zijn snelheid ook zeer bruikbaar als buitenspeler.”

Ook Haaksbergse horde wordt probleemloos genomen

De andere derdedivisionist vormt voor G.V.V.V. geen probleem. Op een warme woensdagavond in Overijssel wordt het meegereisde publiek de stuipen op het lijf gejaagd als de thuisploeg op voorsprong komt. Joshua Patrick maakt in de tweede helft met een hattrick het verschil en ziet zijn ploeg met een 1-3 overwinning een prima uitgangspositie hebben voor de return.

Op eigen veld wordt met dezelfde cijfers gewonnen en geeft Joshua Patrick opnieuw het goede voorbeeld. De finale van de play-offs is bereikt en daarin vormt Kozakken Boys de laatste horde. De competitiegenoot plaatste zich ten koste van DVS’33 Ermelo voor de finale en moet nu met G.V.V.V. gaan uitmaken wie onderdeel mag blijven uitmaken van de Jack’s League.

Het doek valt na dubbel verlies

Op een zeer druk De Zwaaier is de finale van de nacompetitie een plek waar voetbalfans uit het hele land op afkomen. De gelijkmaker van Justin Spies vlak voor rust laat hoop gloren in het blauwe kamp, maar in de tweede helft loopt de thuisploeg uit naar 3-1 waardoor lijfsbehoud opeens mijlenver weg is voor G.V.V.V.

Thuis snel scoren kan de spanning terug laten keren, maar het tegenovergestelde gebeurt: Kozakken Boys neemt al snel de leiding en maakt de marge met de blauwhemden nog groter. Duizenden toeschouwers zien G.V.V.V. op eigen veld met 1-4 verliezen, waardoor het doek valt en degradatie naar de derde divisie een feit is. Fans en spelers vallen elkaar vol tranen in de armen. Een indrukwekkend herstel in de competitie, vier knappe zeges in de nacompetitie. Het seizoen bleek voor G.V.V.V. twee wedstrijden te lang.

Volledige serie

Lees op onze website ook de eerste uitgave van deze serie, met een terugblik op het eerste kwartaal van 2022. Daarin onder andere de hervatting van de competitie voor alle teams.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Toernooicommissie kijkt tevreden terug op vier mooie toernooien

De club | 09 juli 2024
Lees meer

Dat knapt op: wie komt helpen bij de grote schoonmaak?

De club | 05 juli 2024
Lees meer

Afscheid van Youri van Doorn // Youri bedankt!

De club | 02 juli 2024
Lees meer