Dit was 2022 #1 // Doelpuntenmachine tekent en versoepelingen zetten door

  • De club

Het kalenderjaar zit er bijna op en daarom blikken we in de vierdelige serie ‘Dit was 2022’ terug op het afgelopen jaar. Vandaag kijken we terug naar de maanden januari, februari en maart.

Het lijkt alweer lang achter de rug, maar aan het begin van het jaar verkeerde Nederland in een lockdown als het gevolg van de coronapandemie. Trainers moeten met de nodige creativiteit oefeningen op papier zetten, omdat de maatregelen het niet toelaten dat er in een grotere groepsgrootten dan twee personen wordt gesport.

Ook het verbod op trainen in de avonduren zorgt ervoor dat de bezetting van het sportpark verandert. Teams zoeken in de middag de velden op om met elkaar te trainen en is het verboden voor belangstellenden om te komen kijken. Drie weken later laten de maatregelen het weer toe om op de normale tijden te trainen. Tegelijkertijd vervallen de beperkingen aan de sport en mag er tegen andere teams van G.V.V.V. een oefenwedstrijd worden gespeeld. Nederland opent voorzichtig.

Byron Burgering tekent contract

Die voorzichtige heropening zorgt er ook voor dat het er na twee afgebroken seizoenen  op lijkt dat de competitie dit jaar wel wordt afgemaakt. G.V.V.V. begeeft zich in de gevarenzone en moet actie ondernemen om de laatste plaats in de tweede seizoenshelft achter zich te laten. De club trekt daarom Byron Burgering aan. De snelle buitenspeler komt over van het Poolse Miedz Legnica en tekent een contract in Veenendaal tot het einde van het seizoen.

Burgering zou de maanden daarna uitgroeien tot een doelpuntenmachine en weet na zijn komst naar Nederland al snel interesse op te wekken bij diverse betaald voetbalorganisaties. In de negentien resterende wedstrijden scoort de uit Houten afkomstige aanvaller twaalf doelpunten en voorziet hij zijn medespelers van vier assists. Hij heeft daarmee een belangrijk aandeel in de strijd om lijfsbehoud van de blauwhemden.

G.V.V.V. speelt oefenwedstrijden

Voor de sport worden de maatregelen eind januari snel afgebouwd en daarmee kan G.V.V.V. het sportpark weer volledig openen voor toeschouwers en voetballers. Oefenwedstrijd tegen AWC Wijchen, DVS’33 Ermelo en Sparta Nijkerk worden ingepland en de KNVB maakt bekend dat het op zaterdag 12 februari de Jack’s League wil hervatten. G.V.V.V. begint met een confrontatie met directe concurrent ASWH.

In aanloop daarnaar worden de drie oefenwedstrijden gewonnen en focust een gemotiveerde groep zich vol zelfvertrouwen op de hervatting van de competitie in Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd loopt echter uit op een teleurstelling. Adham El Idrissi zet G.V.V.V. na een halfuur vanaf de stip nog op gelijke hoogte, terwijl ASWH met tien man komt te staan. In de tweede helft laat G.V.V.V. het punt echter glippen en ziet het ASWH uitlopen naar 3-1. De rode kaarten van Mart de Jong en Lars ten Teije maken het een extra pijnlijke competitiehervatting.

Quincy Veenhof wordt aangetrokken

Met Quincy Veenhof trekt G.V.V.V. in februari de eerste nieuweling voor het volgende seizoen aan. De lange aanvallende middenvelder wordt weggehaald bij DVS’33 Ermelo en tekent bij de blauwhemden een contract voor een seizoen.

“Wij hadden Quincy Veenhof al een tijdje op het oog. Quincy kon ook nu rekenen op interesse van meerdere clubs. Wij zijn blij dat hij voor G.V.V.V. gekozen heeft”, is technisch manager Rob de Boer tevreden. “Quincy is een jonge en gretige speler, die technisch begaafd is en als aanvallende middenvelder en spits kan dienen. Hij is een mooie toevoeging op onze selectie voor volgend seizoen en kenmerkt zich door veel voetballend vermogen.”

Contract met Gery Vink wordt verlengd

Eind februari wordt het contract met trainer Gery Vink voor een jaar verlengd. De voormalig trainer van Ajax, Willem II en TEC Tiel werd in oktober gepresenteerd als opvolger voor de vertrokken Jochem Twisker en krijgt de opdracht mee om G.V.V.V. het puntentotaal van één uit tien wedstrijden snel te verhogen. Het gelijkspel bij Koninklijke HFC twee weken daarna is het eerste lichtpuntje uit een indrukwekkende serie.

De samenwerking met Vink wordt door de technische leiding als zeer prettig omschreven, waardoor er veel vertrouwen is in de toekomst. “Er is sinds zijn komst naar G.V.V.V. een verandering ontstaan. De ploeg speelt met veel beleving en heeft belangrijke broodnodige punten weten te behalen.”

Jeugd rijgt successen aaneen

Terwijl het eerste elftal het moeilijk heeft in de competitie behalen de jeugdteams succes na succes. Kampioenschappen, promoties en belangrijke overwinningen voeren de overhand op de kanalen van de vereniging. Na de strenge maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn de jeugdleden des te blijer om zich weer bezig te kunnen houden met het spelletje en dat betaalt zich uit in bewonderingswaardige resultaten.

Het eerste daarentegen moet alle zeilen bijzetten om de achterstand op de directe concurrentie niet groter te zien worden. De nederlaag bij ASWH wordt opgevolgd door puntendelingen en dus ziet de ploeg van trainer Gery Vink de achterstand op veilige haven nauwelijks teruglopen. Met IJsselmeervogels wordt de eerste verdiende overwinning bijgeschreven. Reikhalzend wordt uitgekeken naar de volgende in die reeks.

Besmettingen belemmeren wedstrijdprogramma

Meerdere wedstrijden van G.V.V.V. worden in maart afgelast wegens besmettingen bij zowel de tegenstander als de hoofdmacht. De ontmoetingen met Spakenburg en SVV Scheveningen worden noodgedwongen verzet. Infecties bij Scheveningen en later bij G.V.V.V. zorgen ervoor dat die wedstrijd meerdere keren moet worden verplaatst.

Derde elftal verstevigt koppositie na zege op DOVO

Het duel op de rode zijde van sportpark Panhuis kon rekenen op veel publieke belangstelling. Die waren afgekomen op een vermakelijk duel met liefst zeven doelpunten, waarvan de meeste voor G.V.V.V. waren. De ploeg boekte een 2-5 zege door doelpunten van Jesper Gerritsen, Anouar Tagherbit, Luca Auteri en twee van Robert van ‘t Foort.

Door de overwinning op DOVO 3, blijft G.V.V.V. 3 koploper in de competitie. Het doelsaldo van de blauwhemden werd verder opgekrikt naar +50 en het puntentotaal staat nu op dertig punten uit twaalf wedstrijden.

Massale belangstelling voor wedstrijden vlaggenschip

De hervatting van de competitie leidt voor het eerste elftal tot veel doordeweekse wedstrijden. Daar zit de blauwe aanhang echter geen seconde mee, want ook op die momenten ondervindt de ploeg van trainer Gery Vink veel steun van de achterban. De competitiewedstrijd bij en tegen Volendam wordt bezocht door een grote aanhang blauwe supporters en met je ogen dicht zou je vermoeden dat je op sportpark Panhuis aanwezig was.

Ook een week later, in de wedstrijd tegen Spakenburg, loopt Panhuis vol voor de regioderby. De in grote getalen aanwezige supporters zien hoe G.V.V.V. de blauwen uit het vissersdorp over de knie leggen. Na een halfuur leidt de thuisploeg al met 4-0, waarna het de rest van de wedstrijd op het gemak kan uitspelen. De overwinning wordt groots gevierd en gezamenlijk met de trouwe fans wordt vol vertrouwen toegeleefd naar de rest van de competitie.

Serie gaat morgen verder

De serie ‘Dit was 2022’ gaat woensdag verder met een terugblik op het tweede kwartaal, met daarin onder andere de zegereeks van de hoofdmacht, het aantrekken van nieuwe talenten, maar ook de degradatie van het eerste elftal uit de Jack’s League. Die aflevering verschijnt morgen om 10.00 uur op onze kanalen.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 25 juni 2024
Lees meer

Van de bestuurstafel // terugblik, ontwikkelingen en vooruitzichten

De club | 17 juni 2024
Lees meer

Afscheid scheidsrechtercoördinator Ed Meulenbroek

De club | 15 juni 2024
Lees meer