G.V.V.V. moet buigen voor sterk en effectief Barendrecht

  • Wedstrijdverslagen

Op een matig bezocht Panhuis is G.V.V.V. is er niet in geslaagd de drie punten in Veenendaal te houden. Nadat het in de zeer levendige eerste helft goed terugkwam van een 0-2 achterstand kwamen de gasten voor rust toch weer op een 2-3 voorsprong. De blauwen hadden veel moeite met de steeds weer levensgevaarlijke omschakeling van Barendrecht. Daarnaast zag keeper Jan van Willige er bij twee van de drie doelpunten niet goed uit. In de tweede helft creëerde G.V.V.V. zelf veel te weinig en bleef Barendrecht gevaarlijk. De uitstekend spelende gasten wisten zelfs uit te lopen naar 2-5.

2-5. Als je die uitslag ziet zonder naar de wedstrijd te hebben gekeken zou je denken dat de thuisploeg slecht gespeeld heeft, maar dat was zeker in de zeer vermakelijke eerste helft niet echt het geval. Wel moest het elftal van Gery Vink alwéér terugkomen van een 0-2 achterstand. Dat lukte ook nu weer, binnen 20 minuten na de 0-2 stond het alweer gelijk. Nu scoorde Barendrecht echter voor rust nog de 2-3, en dat lijkt achteraf het breekpunt voor de blauwen te zijn geweest. Barendrecht steeg in de tweede helft boven zichzelf uit en G.V.V.V. was niet in staat om de nieuwe achterstand nog een keer om te buigen. Daarvoor creëerde het te weinig en was de tegenstander vandaag te sterk. Met name ex-Katwijk speler Joey Jongman onderscheidde zich.

Matige opkomst

G.V.V.V. begint met één wijziging in de opstelling ten opzichte van vorige week: Ezra Hoogenboom moest zijn basisplaats afstaan aan Mats Grotenbreg. Vink kon niet beschikken over de geblesseerden Taoufik Adnane, Danny de Leeuw en Jordy Bitter. De wedstrijd begon, net zoals veel andere amateurwedstrijden, eerder vanwege de WK-wedstrijd van Oranje tegen de VS. Dat, en waarschijnlijk ook het erg koude weer, zorgde ervoor dat de opkomst erg matig was. In de supportersbus van Barendrecht konden de benen languit, want daar zaten naar verluid maar 17 mensen in.

Drie goals binnen een kwartier

Het eerste wapenfeit van Barendrecht is een schot(je) dat gemakkelijk door Van Willige kan worden opgeraapt. Diezelfde Van Willige ging in de zesde minuut opzichtig in de fout. Hij kopte een bal buiten de zestien niet goed weg, waardoor Marouane Bakour de bal zomaar in het lege doel kon koppen. Na een kans voor Latif, die de bal van dichtbij met een lob op het dak van het doel zag vallen, was het Barendrecht dat de voorsprong wist te verdubbelen. Een goede combinatie tussen Stanley Husen en Joey Jongman eindigde bij Romano van der Stoep, die Van Willige passeerde in de verre hoek. Ilias Latif had daarna maar twee minuten nodig om de aansluitingstreffer te noteren. Na een goede kaats met Burgering kon hij de 1-2 achter doelman Bradley van der Meer schieten.

Ilias Latif en Byron Burgering na de 1-2.

G.V.V.V. weer gelijk

De aansluitingstreffer gaf de thuisploeg een flinke boost. G.V.V.V. kreeg meer kansen, zoals een afstandsschot van Genrich Sillé, dat de paal trof. Een goede vrije trap van Barry Maguire eindigde op het hoofd van Quincy Veenhof, die rakelings naast kopte. In de 32e minuut was het Quincy Veenhof die G.V.V.V. weer naast Barendrecht bracht. Burgering zette goed voor op Veenhof, die eerst nog de keeper op zijn weg vond, maar de bal daarna toch nog over hem heen in het net wist te krijgen.

Omhaal Latif

De thuisploeg kon echter maar kort genieten van wederom een terugkeer in de wedstrijd, want twee minuten later was het alweer 2-3. Doelman Jan van Willige ging onder de bal door bij een voorzet van Bradley el Idrissi, waardoor Robbert Olijfveld vrij kon binnenschieten. Vijf minuten voor tijd veerde het publiek op toen Ilias Latif met een werkelijk schitterende omhaal probeerde te scoren uit een voorzet van Veenhof, maar deze mooie poging ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Keepersprobleem?

Gery Vink greep in de rust in met een driedubbele wissel. De meest opvallende daarvan was dat keeper Jan Schimmel onder de lat plaatsnam in plaats van Jan van Willige. De tweede helft verliep een stuk minder vermakelijk voor het publiek dan de eerste. De thuisploeg was niet meer echt in staat gevaarlijk te worden en Barendrecht blijft enorm gevaarlijk. Nadat Mats Grotenbreg al een inzet van Husen van de lijn had gehaald, was het Robbert Olijfveld die de beslissende 2-4 op het scorebord zette. Hij kopte een bal bij de tweede paal binnen bij een misgrabbelende Jan Schimmel, die dus deelde in de keepersmalaise van vandaag. Afgezien van een aardige poging van Justin Spies, die bij een corner uit de draai over schoot, kwam G.V.V.V. er niet meer aan te pas. Danny Moster illustreerde dat nog maar eens door de bal van dichtbij hard tegen de lat te schieten. Vijf minuten voor tijd, toen al een deel van het publiek was vertrokken om de verrichtingen van Oranje te gaan bekijken, was het Marouane Bakour die met een fraaie lob zijn tweede van vanmiddag over Jan Schimmel schoot.

Jan Schimmel tijdens de tweede helft.

Zo verloor G.V.V.V. dus haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Daardoor moet het de koppositie delen met ACV, dat vandaag wel wist te winnen en op basis van het doelsaldo lijstaanvoerder is. Volgende week heeft het team van Vink nog een laatste kans om winterkampioen te worden, als de uitwedstrijd tegen Ter Leede op het programma staat.

Berenstein denkt er het zijne van als Barendrecht de 2-4 heeft gescoord.

G.V.V.V. – BVV Barendrecht 2-5 (2-3)

Scoreverloop: 6. Marouane Bakour 0-1, 12. Romano van der Stoep 0-2, 14. Ilias Latif 1-2, 32. 2-2 Quincy Veenhof, 34. Robbert Olijfveld 2-3, 65. Robbert Olijfveld 2-4, Marouane Bakour 2-5.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (46. Jan Schimmel) (k), Anthony Berenstein, Quiermo Dumay (65. Ezra Hoogenboom), Barry Maguire, Joeri Potjes ©, Mats Grotenbreg (65. Tariq Dilrosun), Mart de Jong (46. Justin Spies), Byron Burgering, Quincy Veenhof (46. Jonathan Vergara Berrio), Ilias Latif, Genrich Sillé.

Opstelling Barendrecht: Bradley van der Meer (k),Tim Eekman, Stanley Husen, Bradley el Idrissi (65. Gilmaro van de Werp), Danny Monster, Joey Jongman, Robbert Olijfveld, Romano van der Stoep (78. Olek Mrowicki), Aness Serghini (75. Niels Vorthoren), Anass Masrhalmi, Marouane Bakour.

Scheidsrechter: S. Veekamp
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer