G.V.V.V. sluit kalenderjaar af met zege bij Ter Leede

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft met een 0-2 zege bij Ter Leede kalenderjaar 2022 afgesloten. De blauwhemden gaan door de overwinning als gedeeld koploper de winterstop in. ACV heeft op basis van het doelsaldo de ‘herbstmeisterstitel’ in de wacht gesleept.

Na de grote nederlaag vorig weekend tegen Barendrecht, wilde G.V.V.V. dat resultaat snel doen vergeten met een overwinning dat eveneens een goed gevoel voor de winterstop zou bezorgen. Trainer Gery Vink had voor deze wedstrijd gekozen om te starten met Quiermo Dumay als linksback, waardoor Antony Berenstein een plek op de reservebank toebedeeld kreeg. Tariq Dilrosun startte als rechtsback aan deze wedstrijd en de overige basisspelers waren dezelfde als vorige week tegen Barendrecht.

Mart de Jong was weer zeer bedrijvig als aanspeelpunt op het middenveld.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was direct een serieuze voor de blauwhemden na tien minuten spelen. Een mooie aanval strandde in schoonheid, maar de rebound werd opgepikt door Ilias Latif. De spits twijfelde geen moment en haalde snoeihard uit vanaf een meter of achttien. Doelman Mark de Vries was kansloos, maar had het geluk aan zijn zijde, want het speeltuig knalde vanaf de staander linea recta weer het veld in. Daarmee toonde G.V.V.V. direct de intentie om met niet minder dan drie punten genoegen te nemen.

Snel op voorsprong

Na ruim een kwartier was het wel raak. Quincy Veenhof mocht de bal in alle vrijheid aannemen, kon in niemandsland opstomen en haalde vanaf een meter of dertig keihard uit in de verre hoek. Hij zorgde daarmee voor de 0-1 op een ijskoud sportpark Roodemolen in Sassenheim. Voor zover nog niet gegeven, was dat het startschot van een kansenreeks van G.V.V.V. Maar dat gebeurde niet voordat ook Ter Leede het aluminium had geraakt via Tim Bloemendaal die ongeveer dezelfde afstand als Veenhof de lat teisterde.

Quincy Veenhof opende het bal met een fraaie treffer.

Ilias Latif kwam niet veel later, door een fraai opgezette aanval die over meerdere schijven ging, direct voor de keeper, maar jammer genoeg kon hij Mark de Vries niet passeren. De hoekschop die daarop volgde bracht geen gevaar. Ook Byron Burgering probeerde vanaf de achterlijn nog wat, maar kwam vlak voor rust niet verder dan een schot, wat tot zijn frustratie, in het zijnet belandde. Tussendoor hadden de mannen van coach Vink diverse keren de aanvallende intenties getoond, maar er werd steeds net te lang getreuzeld met het geven van de beslissende pass, waardoor de Oosterlee brigade de buitenspelval kon open zetten en zijn voormalig discipelen daar ook telkens intrapten. Gezien het spelbeeld was de 0-1 score een magere afspiegeling en mocht Ter Leede opgelucht aan de thee beginnen.

Verdubbelde score

Amper uit de kleedkamer verdubbelde Genrich Sillé de score, nadat van eigen aftrap Ilias Latif met een keurige steekpass de behendige aanvallende middenvelder voor de doelman zette. Die faalde daar niet en tekende voor de 0-2.  Niet veel later kreeg de assistgever zelf een kans bij een scrimmage, maar de ervaren sluitpost De Vries was Latif net een stapje voor. Ook Mart de Jong kwam na een uur spelen in kansrijke positie, maar vergat af te drukken. Toen hij dat even later wel deed werd zijn schot geblokt maar kon Latif die oppikken. Helaas gleed hij net iets weg waardoor het schot naast verdween. Aan de overzijde lette doelman Van Willige goed op toen verdediger Dirk Hoekstra met een verdekt schot de verre hoek zocht.

Genrich Sillé, met het handje omhoog, viert de 0-2 met zijn ploeggenoten.

Aan beide zijden vonden wat wisselingen plaats. Voor Ter Leede in een poging het tij te keren, voor G.V.V.V. om te consolideren of mogelijk de score nog verder uit te breiden. Dat laatste gebeurde ook bijna toen de net ingevallen Jonathan Vergara Berrio met een slim passje Latif bereikte. Maar het vizier van de spits stond vanmiddag helaas niet op scherp waardoor ook dat schot naaste de verkeerde kant van de paal belandde.
Pas in de laatste tien minuten lukte het Ter Leede om wat serieuze druk uit te oefenen op de blauwe defensie. Maar dit leverde uitsluitend enkele hoekschoppen op die uiteindelijk nauwelijks voor gevaar zorgden. Nee, dan waren de uitbraken tegen de opdringende gastheren veel gevaarlijker. Het was jammer dat Jordi Bitter zijn afscheid van G.V.V.V., want hij vertrekt nu, niet kon afsluiten met een treffer of een assist. In een dik kwartier tijd die hij kreeg leek hij op weg om dwars door het midden te gaan scoren, maar een forse duw van captain Arroyo voorkwam dat. Vanaf de tribune leek het een overtreding die penalty waardig was, maar Bitter was zo eerlijk om na afloop voor de microfoon van RTV Utrecht toe te geven dat hij correct van de bal werd gezet, dus had scheidsrechter De Vries, die stevig voetbal toeliet, het goed gezien. Net voordat de blessuretijd inging kon Jordi Bitter nog met een slim passje Ilias Latif  bereiken, die twijfelde weer geen moment en haalde uit, maar dat schot werd net op tijd geblokt. Waardoor een grotere voorsprong uitbleef.

Gedeeld koploper

Door de overwinning eindigt G.V.V.V. als medekoploper het kalenderjaar 2022 en ziet het ACV Assen alleen op doelsaldo boven zich staan. Nu eerst een paar weken rust na een hectisch jaar. Na drie oefenwedstrijden in januari tegen Scherpenzeel, IJsselmeervogels en De Graafschap O21 wordt op zaterdag 21 januari de competitie weer hervat. Op eigen veld ontvangen we dan Excelsior’31.


Ter Leede – G.V.V.V. 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 16. Quincy Veenhof 0-1, 46. Genrich Sillé 0-2

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries (k), Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal (77. Melvin van Stijn), Rowdy van de Putten, Steven Wajer, Marc de Kruijs (67. Tomas de Louw), Lucas Leverland (67. Bart van der Weijden), Ziad Ouled, Wesley Goeman (67. Mike van den Steenhoven), Luc de Kruijs.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay, Mart de Jong (78. Justin Spies), Barry Maguire, Quincy Veenhof (72. Jonathan Vergara Berrio), Genrich Sillé, Ilias Latif, Byron Burgering (72. Jordi Bitter).

Gele kaarten: 52. Joeri Potjes, 83. Mats Grotenbreg (G.V.V.V.) 70. Luc de Kruijs (Ter Leede)

Scheidsrechter: D.H. de Vries (Amstelveen)
Toeschouwers: 300

Fotografie: © Stefan Koops.
Tekst GVVV.nl: Youri van Doorn & Bas van Capelleveen.

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer