‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week John van de Peppel. De 61-jarige houdt zich bezig met de administratie.

John komt uit Wageningen, maar kwam via zijn bedrijf in Veenendaal. Hij besloot zich aan te melden bij de businessclub. “Ik twijfelde tussen G.V.V.V. en DOVO, maar Adrie van Hunnik was de schoonvader van een collega van mij, dus was de keuze snel gemaakt.” Al snel begon hij met vrijwilligerswerk. “Ik werd gevraagd om penningmeester te worden. Door mijn werk, was dit een functie die op mijn lijf geschreven is. Daarnaast doe ik graag wat voor de gemeenschap.”

Het beste jaar als penningmeester was gelijk zijn afscheid. “De bekerwedstrijden tegen Excelsior, Sparta en AZ brachten veel geld in het laatje. Daarvan hebben we mooi de kantine kunnen verbouwen. Ze zeggen altijd dat je op je hoogtepunt moet stoppen en dat deed ik dus.” Maar lang zat hij niet zonder vrijwilligerswerk. “Al snel werd ik gevraagd om de administratie op te pakken. Dat houdt in dat ik belastingaangifte en andere financiële administratie bijhoud.”

uitlaatklep

Wat hij gevonden heeft bij G.V.V.V.? “Ik heb veel energie en tijd in de club gestoken, maar dat krijg je allemaal terug door de contacten die je opbouwt. Ik vind het heerlijk om bij het eerste te kijken. Het is echt een uitlaatklep voor mijn drukke leven doordeweeks. Nu ga ik rustiger aan doen. Ik heb mijn bedrijf verkocht en mijn administratieve taken draag ik over, maar G.V.V.V. blijft mijn club waar ik graag op zaterdag kom”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik wil de jongens de aandacht geven die ze verdienen’

Vrijwilligers Vrijdag | 25 november 2022
Lees meer