O23 kampioen en gepromoveerd naar derde divisie

• Opleiding

De O23 is vandaag terecht kampioen geworden! Na een 5-0 overwinning, kan het team, met nog één wedstrijd te gaan, niet meer ingehaald worden door de nummer twee in de stand VRC.

Na 13 wedstrijden in de competitie, zijn er 11 wedstrijden met winst afgesloten met slechts één verliespartij en één gelijkspel. Deze zaterdag is er gespeeld onder koude, maar droge omstandigheden. De wisselspelers waren goed ingepakt onder dekentjes om niet teveel af te koelen.

Volop kansen en doelpunten

Van spanning was geen sprake, de team had duidelijk het vertrouwen om het kampioenschap vandaag binnen te halen tegen AFC Quick. Er werd geconcentreerd begonnen aan de wedstrijd en er werd op gelet dat het aantal fouten beperkt bleef.

In de eerste 10 minuten waren er al genoeg kansen, om de rest van de wedstrijd te kunnen voorspellen. Een kopbal werd door een verdediger van AFC van de lijn gehaald en één  van de Blauwen nam de bal op de slof, maar schoot naast.

Het eerste doelpunt viel in de 12e minuut: een harde voorzet werd met een even hard schot door Michael achter de keeper geschoten:  1-0!

Het was nog steeds wachten op een eerste, echte aanval van de gasten. We moesten we wachten op een corner, maar daar kwam verder geen serieuze doelpoging uit. De indruk was, dat met een verhoging van het tempo, de druk zodanig werd voor AFC, dat die niet verder kwam dan verdedigen. Nadat een bal net voorlangs werd geschoten, zette Samba een dribbel in en schoot de bal van de 2-0 in de verre hoek.

Het was al met al in de eerste helft een degelijke wedstrijd, weinig noemenswaardige fouten en nul pogingen om het doel te bereiken van AFC. Met andere woorden éénrichtingsverkeer, wat natuurlijk wel wat jammer is voor de beleving van spelers en de (toch wel weinig) aanwezige supporters.

Het was al bijna 3-0, als de keeper van de gasten niet een mooie redding op een even zo mooie vrije trap had uitgevoerd.

O23 gaat onverstoord verder

De rust werd vooral gebruikt om even warm te worden en de Blauwen zetten na hervatting van de wedstrijd een tandje bij, met als resultaat de 3-0: een strakke voorzet werd even strak in het doel geschoten.

AFC begon zowaar wat terug te doen en probeerde het met schoten van afstand. Dat bleven speldenprikken en er veranderde verder niets aan de stand.
Alle wissels op de bank werden vervolgens ingezet, zodat iedereen minuten kon maken in deze kampioenswedstrijd. Na een hard schot, die hoog over het hek ging, klonk glasgerinkel: het raam van de kantine had het begeven en is nu een gapend gat, dat in allerijl is afgedekt met een houten plaat.

G.V.V.V. ging onverstoord verder, en na een kopbal en een doelpunt uit een voorzet gegeven na een paar slalom bewegingen, werd de score naar 5-0 gebracht. Dit was tevens de eindstand.

Volop feestvreugde op sportpark Panhuis

Promotie naar de derde divisie

Natuurlijk tijd voor een feestje na het eindsignaal, met een heuse  beker en een fles champagne. Een terechte kampioen en promotie naar de derde divisie.

We hopen in de toekomst op meer toeschouwers en enthousiasme voor de wedstrijden van de O23!

Tekst: Nadia Berton
Fotografie: © Stefan Koops

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890