Strijdend JO16-1 komt nipt tekort voor kampioenschap

  • Wedstrijdverslagen

In een rechtstreeks duel met koploper CDW is het G.V.V.V. net niet gelukt om het kampioenschap binnen te slepen. Na een meeslepend maar sportief voetbalgevecht werden de punten gedeeld en behield CDW de twee punten voorsprong. G.V.V.V. kan terugkijken op een fantastische eerste seizoenshelft. Met, bij vlagen, goed voetbal en een gezonde portie vechtlust is de ploeg heel ver gekomen en dat geeft veel vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

Lewon op jacht naar de 2-1.

Sterker CDW voor de pauze op voorsprong

Er stond een kampioenschap op het spel deze wedstrijd en dat was te merken ook. Voor de wedstrijd stonden de koppies strak. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd had G.V.V.V. een licht overwicht maar echt grote kansen leverde dit niet op. Na een mooie aanval die begon bij Milan kwam de bal via Lewon en Olanchio weer terug bij Milan die net niet kon uithalen. Even later kon Lewon dat wel maar de bal vloog hoog over het doel. CDW werd tussendoor ook gevaarlijk maar Sjoerd hield de aanvaller met een mooie sliding van de bal. Via Mustafa , Milan en Lewon kwam de bal hierna bij Aryan die de bal niet goed raakte en naast schoot. Milan kreeg nog een mogelijkheid. Via Lewon en Olanchio kreeg hij de bal goed aangespeeld maar zijn schot ging via een verdediger over het doel. CDW kwam hierna beter in het spel en werd ook steeds gevaarlijker. Nathan verdedigde sterk waardoor een grote kans voor CDW werd voorkomen. CDW zette G.V.V.V. nu onder druk wat een kans opleverde maar de bal werd naast geschoten. Na balverlies op het middenveld bij G.V.V.V. schakelde CDW razendsnel om, er volgde een goede voorzet die door de spits vakkundig werd afgerond (0-1). CDW wilde de wedstrijd direct beslissen en kreeg daar ook enkele kansen voor. Eerst werd er naast geschoten en even later had Maarten een goede redding in huis. CDW had de wedstrijd nu stevig in handen en bijna was het 0-2 maar gelukkig werd de bal over het doel geschoten. Tegen het einde van de eerste helft kwam G.V.V.V. weer wat vaker in de buurt van het CDW-doel. Via de snelle Ahmad, Mustafa en Dylan kreeg het ook wat kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet. De wedstrijd was inmiddels volledig in evenwicht maar beide verdedigingen speelden sterk waardoor er niet meer werd gescoord tot aan de rust.

Sjoerd (4) schiet vanaf de stip de 1-1 binnen.

G.V.V.V. gooit alle remmen los

G.V.V.V. had maar één opdracht voor de tweede helft. Zelf minimaal twee keer scoren en zorgen dat CDW niet meer zou scoren. Kansen waren er direct na rust al maar Ahmad kwam net niet tot scoren. Een voorzet van Thijmen verdween in de handen van de keeper en kort hierna was Ahmad weer weg maar nu was de keeper van CDW eerder bij de bal. Ahmad bleek een ware plaag voor de verdedigers van CDW want kort hierna werd hij, binnen het strafschopgebied, neergelegd. De toegekende strafschop werd door Sjoerd hard en zuiver binnengeschoten (1-1). G.V.V.V. had nu nog één doelpunt nodig terwijl bij CDW de zenuwen zichtbaar toenamen. Ahmad was dichtbij de 2-1 maar zijn schot ging net naast het doel. Via Marc en Murhaf kreeg Ahmad de volgende mogelijkheid maar gescoord werd er niet. G.V.V.V. speelde nu vol op de aanval en gaf daarmee ook wat ruimte aan CDW om te counteren. Sjoerd had echter weer een perfecte sliding in huis en hield de spits van CDW zo van het scoren af. Even later kreeg CDW nog een vrije trap op een gevaarlijke plek maar Maarten kon de bal eenvoudig vangen. Via Olanchio, Milan en Lewon kreeg G.V.V.V. nog enkele kansen maar ook CDW kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Hugo op rechts, Lucas op links en Nathan en Sjoerd centraal lieten echter zien niet voor niets de minst gepasseerde verdediging van de competitie te zijn. Echt grote kansen kreeg CDW niet meer. Één keer hield iedereen bij G.V.V.V. de adem in toen CDW scoorde maar gelukkig was er hands geconstateerd waardoor de stand 1-1 bleef. Tegen het einde van de wedstrijd was Olanchio tot tweemaal toe dichtbij de verlossende treffer. Na een mooie actie vanaf de linkerkant leek hij op het doel af te stormen maar een verdediger kon hem nog net een voetje dwars zetten. Ver in de toegevoegde tijd ging Olanchio nog eenmaal op het doel van CDW af maar het schot wat volgde ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en kon CDW het kampioenschap vieren.

G.V.V.V.  JO16-1 – CDW JO16-1    1 –1  (0 – 1)

Scoreverloop: 20. 0-1 CDW; 48. 1-1 Sjoerd van de Lagemaat (pen.)

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Hugo van Leeuwen, Nathan Lema, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Mustafa Myrkhan, Aryan Pakseresht©, Thijmen Meijer, Lewon Stepanyan, Milan van de Weerd en Olanchio Masalandua

Wissels: Marc van Hardeveld , Ahmad Daadoue, Murhaf Myrkhan en Dylan Dirksen

Tekst & Fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer