Vink na nederlaag: ‘Niet te snel in paniek raken’

  • In de media

Met beide benen op terug op aarde. Na drie zeges op rij moet de ploeg van trainer Gery Vink even een pas op de plaats maken in de strijd om de titel. ‘Er is werk aan de winkel, dit zet iedereen weer op scherp’.

Op een koud sportpark kwam G.V.V.V. zaterdagmiddag wederom snel op achterstand. Al binnen het halfuur hadden de blauwhemden de opgelopen schade hersteld, maar de drie treffers die daarna vielen konden niet gerepareerd worden. “Een off-day? Ik weet niet hoe jullie er tegenaan kijken, maar ik wil daar niet over praten. De eerste helft was, met name voor de neutrale toeschouwer, een prachtige wedstrijd. Waarbij ik vind dat we aanvallend goed waren en verdedigend zwak.”

“Als je ziet hoe we de kansen creëerden, vond ik dat we een goede eerste helft speelden. Verdedigend sta ik elke keer weer voor verbazing hoe wij goals tegen krijgen. Het is verdedigend heel kwetsbaar.” Met Barendrecht als tegenstander had Vink zijn ploeg al gewaarschuwd. “Barendrecht kennende, met de ervaring in de ploeg en het resoluut afmaken, was ik daar van tevoren al bang voor. Persoonlijke fouten waren er in de eerste helft aan de lopende band. Kom je terug tot 2-2, dan moet je consolideren en geen goal meer tegen krijgen. Dat hebben wij slecht gedaan.”

‘Dat is niets voor ons’

Met wat wijzigingen in de rust probeerde de oefenmeester de schade te herstellen. “De keeper moest ik noodgedwongen wisselen. Zat ook niet goed in de wedstrijd, laten we het daar maar op houden. De tweede helft sleepte eigenlijk maar voort. Zij hoefden niet, wij probeerden wel maar waren vooral in de eindfase slordig met de laatste bal. We hebben heel weinig gecreëerd, dat is niets voor ons. Wij krijgen uiteindelijk altijd wel de kansen. Op basis van de hele wedstrijd is dit een terechte nederlaag. Oppakken en op naar de volgende wedstrijd.”

“Of ik geschrokken ben van de tweede helft? Ik schrik niet zo snel. Heb natuurlijk deze eerste helft van de competitie, met name thuis, een aantal wedstrijden meegemaakt waar ik wel van ben geschrokken. Die hebben we wel om kunnen draaien, maar ik heb vaak genoeg geroepen tegen de jongens dat er een moment komt dat we het niet om kunnen draaien. Dit was een van die momenten. Nu met elkaar de rug rechten en volgende week voor de drie punten.”

Persoonlijke fouten

De wedstrijd tegen Barendrecht bezorgde de hoofdmacht genoeg huiswerk en evaluatiemateriaal voor komende week. “We gaan zeker even zitten. Dat doen we iedere week eigenlijk wel. Er moeten betere afspraken gemaakt worden, vooral verdedigend gezien. Je kunt heel veel praten met elkaar, maar als je ziet door welke persoonlijke fouten wij de doelpunten tegen krijgen, dat is heel lastig om die eruit te halen. Het is ook een basis van kwaliteit. Wij hebben veel kwaliteit in de ploeg, maar je ziet dat de ondergrens bij een aantal ook laag is. Dus ja, die moet omhoog.”

“Die tijd hebben we niet om dat rustig op te bouwen. Willen graag promoveren. We staan er niet slecht voor, maar deze drie punten die je verliest zijn wel zuur.” Voor Gery Vink is het nu vooral belangrijk om de rust te bewaren. “We moeten niet snel in paniek raken. We waren een ploeg met weinig tegendoelpunten. Vandaag incasseer je er vijf, dat is niet goed waar we moeten niet in paniek raken en allemaal dingen veranderen. De speelwijze is duidelijk.”

Momentopname

Met fris en aanvallend voetbal op naar promotie. “Dat doen we heel vaak heel goed. Je hebt natuurlijk momenten dat het even wat minder is. Vandaag heb je een momentopname, zo zie ik het ook wel weer. Er is in ieder geval werk aan de winkel. Deze nederlaag zet iedereen weer op scherp. Denk dat het naar Ter Leede toe een goed affiche kan worden om onze rug te rechten.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer