Burgering looft team: ‘Laten zien waarom wij bovenaan staan’

  • In de media

Byron Burgering leverde met zijn doelpunten en assists zaterdag een grote bijdrage aan de zege van zijn ploeg op bezoek bij middenmoter Hoek. De 22-jarige aanvaller wist na twee maanden het net weer te vinden. ‘Dat is wel lekker’.

“Of ik er erg mee zat dat mijn laatste doelpunt twee maanden geleden was? De winterstop zat ertussen, dan kom je al gauw aan twee maanden”, grapt Burgering. “Ik wil altijd scoren en was vorige week dus ook erg gefrustreerd toen ik de laatste bal op de lat schoot. Dan is het wel lekker als ik de bal vandaag lekker binnenkop.” Met twee doelpunten en twee assists werkte hij aan zijn statistieken.

Als linksbuiten kreeg Byron Burgering zaterdagmiddag alle ruimte van de wereld, doordat zijn directe tegenstander grote moeite had om zijn snelheid onder controle te houden. “Hij heeft aardig vaak mijn rug gezien vandaag.” Toch was de voorzetting van daaruit te mager. “Ja, dat kan ik inderdaad meenemen. Het was een combinatie van mijn voorzetten en de positie van mijn medespelers. Misschien moet die bal net wat scherper, net wat beter. Als zij dan wat meer doorlopen en de bal opzoeken, dan hadden het hier vanmiddag veel meer doelpunten kunnen zijn.”

‘Moeten vaker zakelijk zijn’

“Wij hadden er zomaar vijftien kunnen maken vandaag”, concludeert Burgering zonder te overdrijven. “Ik denk dat het scorend vermogen in onze ploeg heel hoog is, dat zit wel goed. Wij hebben erg veel creativiteit en creëren heel veel kansen. Voor het doel moeten wij alleen nog wel vaker zakelijk zijn”, doelt hij op het aantal gemiste kansen van hem en zijn ploeggenoten.

Toch is de scorende opbrengst van G.V.V.V. bewonderenswaardig. “Onze beste zeventig minuten sinds ik hier speel? Ik vond vorig seizoen de wedstrijd tegen ASWH ook wel erg sterk. Dat werd 6-0 en was ook een goede wedstrijd van onze kant. Vond het nu af en toe nog wel wat slordig in balbezit, in de passing. Kan misschien ook met het veld te maken hebben, dat was wat stroever. Thuis sproeien wij het veld vaak en dat gaat de bal wat makkelijker, misschien dat het daaraan ligt. Het tempo lag wel hoog.”

Kampioensvorm

“Maar inderdaad, wij waren de eerste zeventig minuten in kampioensvorm. Wij hebben laten zien waarom wij bovenaan staan en dat wij daar ook zeker horen. De laatste twintig minuten zakt het vervolgens wat weg en dat is jammer. Dan krijg je doelpunten tegen, maar ik snap wel dat je liever voor zó’n wedstrijd ver reist dan voor een 0-0.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer