G.V.V.V. speelt leerzame generale tegen De Graafschap

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft maandagavond een leerzame laatste oefenwedstrijd gespeeld in aanloop naar de competitiehervatting. Op eigen veld rechtten de blauwhemden na rust de rug: 2-4.

Op het eigen sportpark Panhuis ontving G.V.V.V. maandagavond eerstedivisionist De Graafschap dat met spelers aantrad dat afgelopen weekend geen minuten had gemaakt in de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax. Aangevuld met spelers uit de jeugdopleiding traden de Doetinchemmers aan met een interessant team. Gery Vink had daartegenover spelers gepositioneerd die afgelopen zaterdag niet waren gestart.

Het eerste gevaar was voor de bezoekers. Met een bal op de lat, gevolgd door een scrimmage, lieten de bezoekers zien serieus aan te willen treden in het vriendschappelijk treffen. Die instelling bracht De Graafschap ook de tweede kans van de wedstrijd. Ditmaal via Hicham Acheffay die zijn schot van richting veranderd zag worden, waardoor de inzet over het doel van Jan van Willige vloog.

Driemaal is scheepsrecht

Driemaal was scheepsrecht, want de derde mogelijkheid werd wel een doelpunt. Lijkend op een overtreding kwam Danzell Gravenberch voor Jan van Willige terecht, die hij met een stiftje kansloos liet en daarmee tekende voor de eerste treffer van de avond: 0-1. Kort daarna verdubbelde Hicham Acheffay de score. Volledig vrijgelaten in het doelgebied kon de speler een voorzet vanaf de linkerkant probleemloos binnen werken: 0-2.

Genrich Sillé bracht na een klein halfuur de spanning terug in de wedstrijd door een goede actie te bekronen met de aansluitingstreffer. De snelle buitenspeler troefde Xandro Schenk af en rondde oog in oog met doelman Wieggers beheerst af: 1-2. Lang bleef die spanning niet in de wedstrijd, want uit een vrije trap die volgde na de aftrap kon Xandro Schenk zeer eenvoudig binnenkoppen, waarmee de marge weer twee werd: 1-3.

Koelbloedig

Justin Spies probeerde het even daarna vanaf een afstandje, maar dat leverde geen gevaar op voor de Doetinchemse formatie. Die ploeg strooide voor rust nog iets meer zout in de wonden, toen een foute pass van Maikel Epskamp door het midden werd afgestraft. Danzell Gravenberch kon oppikken en voorzag Alvin Daniëls van een steekpass die koelbloedig werd afgerond: 1-4.

Met wat aanpassingen in de rust kreeg G.V.V.V. in de tweede helft meer grip op de wedstrijd. De ingevallen doelman Damian Stiemer beleefde een eenvoudig optreden en werd door De Graafschap nauwelijks getest op zijn kwaliteiten. Ook Achraf Nejmi, Mart de Jong en Byron Burgering waren binnen de lijnen gekomen. Zij vervingen Joeri Potjes, Barry Maguire en Genrich Sillé.

Niet in de problemen

Zoals gezegd kwam G.V.V.V. niet meer in de problemen, maar tevens lukte het de thuisploeg niet om de sluitpost van De Graafschap te testen. Alleen vlak na rust gaf Justin Spies een signaal af met een hard schot op de lat. Ezra Hoogenboom probeerde Spies na een uur spelen weer in kansrijke positie te brengen, maar de afgemeten voorzet was centimeters buiten bereik van de middenvelder.

De laatste tien minuten ontstond de meeste dreiging in het voordeel van G.V.V.V. Ilias Latif kon uit de draai onvoldoende het doel vinden en een verdediger van de bezoekers kopte een voorzet van Mart de Jong bijna achter zijn eigen doelman. In de slotminuut beloonde de blauwen het goede spel alsnog met een doelpunt. Opnieuw met gevaar vanuit een hoekschop van Mart de Jong, kopte Quincy Veenhof de bal in de korte hoek en bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Echte werk

Zo heeft G.V.V.V. na een goede generale repetitie de oefencampagne in aanloop naar de tweede competitiehelft erop zitten. Aanstaande zaterdag gaat het om het ‘echie’ als Excelsior’31 op bezoek komt. Die wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Panhuis. Tot dan!


G.V.V.V. – De Graafschap 2-4 (1-4)
Scoreverloop: 16. Danzell Gravenberch, 24. Hicham Acheffay, 28. Genrich Sillé 1-2, 30. Xandro Schenk 1-3, 41. Alvin Daniëls 1-4, 90. Quincy Veenhof 2-4.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (46. Damian Stiemer), Ezra Hoogenboom, Mats Grotenbreg, Barry Maguire (46. Mart de Jong), Quincy Veenhof, Genrich Sillé (46. Byron Burgering), Maikel Epskamp (67. Quiermo Dumay), Joeri Potjes © (46. Achraf Nejmi), Justin Spies, Anthony Berenstein, Jonathan Vergara Berrio (67. Tariq Dilrosun).

Opstelling De Graafschap: Ties Weggers (k.), Xandro Schenk © (83. Sisqo Lever), Roland Baas, Hicham Acheffay (83. Jesse Oostendorp), Jesse Schuurman (62. Mert Bulut), Danzell Gravenberch (69. Levi Schoppema), Giovanni Korte (69. Ezra van der Heiden), Jim van der Logt (62. Maas Willemsen), Hamza Bouihrouchane, Joran Hardeman (62. Joel Valencia), Alvin Daniëls (46. Sam Bisselink).

Scheidsrechter: Jesper Sanders
Toeschouwers: 150

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer