G.V.V.V. swingt op Zeeuwse bodem in doelpuntenfestijn

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft uitstekende zaken gedaan op bezoek bij HSV Hoek. De ploeg van trainer Gery Vink vertoonde een galavoorstelling en liet de teugels in het laatste kwartier vieren: 4-7.

De eerste uitwedstrijd van 2023 was direct de verste van de competitie. In het zuidelijkste puntje van Zeeland wachtte HSV Hoek op het eigen sportpark Denoek. De Zeeuwse formatie had vorige week in een knotsgek duel nipt haar meerdere gevonden in BVV Barendrecht (5-4). Daarentegen won G.V.V.V. na een achterstand van hekkensluiter Excelsior’31: 3-1.

Tweevoudig doelpuntenmaker Jonathan Vergara Berrio.

Die wedstrijd had voor Ilias Latif een wat vervelender einde, de speler hield een blessure over aan het duel en moest de spitspositie zaterdagmiddag aan Quincy Veenhof laten. Verder had trainer Gery Vink de beschikking over dezelfde tien andere basisspelers als vorige week.

Grote mogelijkheden

G.V.V.V. begon in het zonnige Zeeland fel aan de twintigste speelronde van de competitie en kreeg in het eerste kwartier meerdere grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Door een gebrek aan nauwkeurigheid leverde het echter geen doelpunten op. Pas na een kwartier beloonden de Veenendalers zichzelf. Een hoge voorzet van Genrich Sillé belandde bij de tweede paal op het hoofd van Byron Burgering, die eigenlijk weinig inspanning hoefde te leveren om de openingstreffer op zijn naam te zetten.

Met het hoofd opende Byron Burgering het doelpuntenbal in Zeeland.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd zorgde voor een bepaalde ontlading, want vooral over de linkerkant bevond Byron Burgering zich in een speeltuin. Met de rechtsback van de thuisploeg Robbe Goddyn op grote afstand kon de snelle buitenspeler keer op keer doen wat hij wilde. De tweede goal kwam dan ook van hem af. Met een lage voorzet bracht hij Quincy Veenhof in kansrijke positie, die met de voet kon binnentikken en zo de 0-2 op het scorebord zetten.

Niet vlekkeloos

Toch was het aan de kant van G.V.V.V. niet helemaal vlekkeloos, want na een halfuur had Hoek zomaar opeens de aansluitingstreffer tegen het net kunnen schieten. Quiermo Dumay liet zich aan de linkerkant voorbijlopen, maar in een druk zestienmetergebied werd het schot geblokt en daarmee een doelpunt voorkomen. Kort daarna kreeg de thuisploeg opnieuw een kans, maar nu redde Jan van Willige met een uitstekende reflex.

Tariq Dilrosun voorkomt een Zeeuwse treffer.

Het waren de enige twee mogelijkheden voor Hoek in het eerste bedrijf, want daarna nam G.V.V.V. de regie weer volledig over. Mart de Jong verkeerde ook vanmiddag in uitstekende vorm en haalde hard uit op een afvallende bal. Ook hij had last van een druk zestienmetergebied, waardoor zijn geblockte schot over het doel ging. Kort daarna probeerde hij het op soortgelijke manier met een goed schot, maar nu zorgde de lat ervoor dat hij geen doelpunt achter zijn naam kreeg.

Uitlopen

De storm ging niet liggen, want Byron Burgering kon voor de zoveelste keer op links weer de achterlijn opzoeken en legde met een soortgelijke voorzet nu de bal bij Genrich Sillé neer. Ook hij hoefde de voet alleen maar tegen de bal te zetten, waarmee hij tekende voor de 0-3 en zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd naar een zekere overwinning bracht.

Genrich Sillé (m.) krijgt de gelukwensen van Quiermo Dumay en ook Quincy Veenhof, die hem voorging, is onderweg voor een schouderklopje.

Alsof Byron Burgering aan de linkerkant nog niet genoeg had laten zien hoe makkelijk hij daar zijn ding kon doen, mocht hij ook een bijdrage leveren aan de 0-4 nog voor rust. Ditmaal zorgde HSV Hoek speler Alex Embrechts zelf voor een treffer, door een lage voorzet van de linksbuiten naar binnen te glijden. G.V.V.V. zat op rozen aan de thee en hoefde zich eigenlijk geen zorgen meer te maken over de tweede helft.

Op dezelfde voet

Geen doelpunten tegen krijgen was dan ook een logische doelstelling voor het tweede bedrijf. Natuurlijk, wat meer aan het doelsaldo werken is ook lekker. Een cleansheet was echter een grotere behoefte voor de koploper. Ongewijzigd startte G.V.V.V. in de tweede helft en vanaf het eerste fluitsignaal ging het eigenlijk op dezelfde voet door als voor rust.

Met veel technisch vernuft maakte Vergara Berrio zijn eerste treffer.

Jonathan Vergara Berrio gaf net als vorige week een visitekaartje af en liet de Zeeuwse verdediging met zijn voetbalkunsten tollen na een slim passje van Mart de Jong. Twee verdedigers en de keeper waren al in zijn valkuil gelopen en konden dus liggend vanaf de grond alleen maar toezien hoe hij sierlijk voor de 0-5 tekende. Ontlading alom voor de speler die zich weer met een prachtige goal onderscheidde.

Doelpuntenfestijn

De pijp was nog niet leeg. Had Byron Burgering in de eerste helft al laten zien hoe makkelijk had kon voetballen, ook tegen zijn nieuwe tegenstander was hij als een vis in het water. Inlopend vanaf links kapte hij zijn tegenstander simpel uit, waarna hij met een schot in de korte hoek de doelman kansloos liet en de score op 0-6 zette.

Keeper Finn Murre is voor de zesde maal kansloos na ruim een uur spelen.

Trainer Gery Vink besloot te wisselen en zijn basisspelers rust te geven in een wedstrijd die toch niet meer fout kon gaan. Geen vuiltje aan de lucht. Ook niet toen HSV Hoek na ruim een uur de eretreffer tegen de touwen schoot, die van de voet kwam van de net ingevallen Steve Schalkwijk. Balverlies in het zestienmetergebied van de tegenstander zorgde in de tegenstoot voor een uitbraak van de thuisploeg, waarna de doelstelling van de tweede helft in de prullenbak kon: 1-6.

Vertekend

Invaller Anthony Berenstein had nog wel zin in een doelpuntje en kreeg een vrije schietkans vanaf de rechterkant. De doelman redde met de voet, maar kon niet voorkomen dat de bal bij Jonathan Vergara Berrio kwam, die voor een leeg doel niet faalde en het zevende doelpunt van zijn ploeg en zijn tweede van de middag scoorde. Daarna leunde G.V.V.V. steeds meer achterover en zorgde het gebrek aan ‘moeten’ ervoor dat HSV Hoek daarna nog drie keer kon scoren door Matthieu de Smet en wederom tweemaal spits Schalkwijk. Het gaf weliswaar een vertekend beeld van de wedstrijd waarin G.V.V.V. voor een groot gedeelte het duel controleerde en enorm overtuigend had gespeeld. Maar de individuele foutjes die aan de basis stonden van die tegentreffers in de slotfase, waren smetjes die volledig onnodig waren. En daar zal waarschijnlijk ook nog niet het laatste woord over zijn gesproken door leidsman Vink en zijn kompanen.

Byron Burgering (17) en Quincy Veenhof waren samen goed voor een trio treffers.

Met de dertiende overwinning van dit seizoen behoudt de ploeg van trainer Gery Vink de koppositie en ziet het voorlopig alleen ACV Assen nog volgen op twee punten. De nummers drie en vier volgen op vijf punten afstand. Een van hen is SteDoCo, de ploeg die volgende week op bezoek komt. Die wedstrijd begint om 14.30 uur. Tot dan!


HSV Hoek – G.V.V.V. 4-7 (0-4)
Scoreverloop: 16. Byron Burgering 0-1, 21. Quincy Veenhof 0-2, 36. Genrich Sillé 0-3, 44. Alex Embrechts (0-4 e.d.), 55. Jonathan Vergara Berrio 0-5, 63. Byron Burgering 0-6, 64. Steve Schalwijk 1-6, 70. Jonathan Vergara Berrio 1-7, 75. Matthieu de Smet 2-7, 86. Steve Schalwijk 3-7, 89. Steve Schalwijk 4-7.

Opstelling HSV Hoek: Finn Murre (k.), Arthur Zutterman, Alex Emberechts, Roycel James, Jelco Schamp (74. Jefred Bonsu), Robbe Goddyn (46. Tom Vermeire), Rik Impens ©, Giovanni Dellannoy, Gilles Vandecandelaere (61. Steve Schalkwijk), Mo Jabar Zada, Matthieu de Smet.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tariq Dilrosun (61. Tim Brinkman), Joeri Potjes ©, Achraf Nejmi (67. Mats Grotenbreg), Quiermo Dumay (61. Ezra Hoogenboom), Mart de Jong, Barry Maguire (61. Justin Spies), Jonathan Vergara Berrio, Genrich Sillé (67. Anthony Berenstein), Quincy Veenhof, Byron Burgering.

Gele kaarten: 33. Gilles Vandecandelaere, 41. Robbe Goddyn, 90+3. Giovanni Dellannoy (HSV Hoek), 86. Justin Spies (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: D. Prick (Maastricht)
Toeschouwers: 650

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer