G.V.V.V. vergeet aan eigen doelsaldo te werken

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is goed begonnen aan de tweede helft van de competitie. Op eigen veld werd Excelsior ’31 met 3-1 verslagen, waardoor de blauwhemden uitliepen op de concurrentie.

Na drie oefenwedstrijden kwam het zaterdagmiddag aan op het ‘echie’ om het goede voorwerk in die campagne ook daadwerkelijk te verzilveren in de competitie. Excelsior ’31 moest daarvoor verslagen worden. De nummer laatst van de competitie had in de tweede wedstrijd van dit seizoen nog gewonnen van de ploeg van trainer Gery Vink en kwam nu met dezelfde intenties naar Veenendaal.

G.V.V.V. vloog uit de startblokken en kreeg na vier minuten vanuit een hoekschop de eerste kans van de wedstrijd. Barry Maguire draaide zijn corner in een keer achter doelman Amos Wesseh, maar zag referee Thom Winkel zijn doelpunt afkeuren doordat Achraf Nejmi in diens ogen de doelman hinderde. Daarna kregen ook Byron Burgering en Genrich Sillé serieuze mogelijkheden, maar daarin ontbrak het aan scherpte om de openingstreffer te produceren.

Achter de feiten aan

Ook voor de bezoekers kon de eerste kans niet uitblijven. Dat was ook direct een serieuze mogelijkheid. Simon Seppenwoolde kan na een fout van Joeri Potjes vrij inschieten na een voorzet vanaf de rechterflank. Een goede redding van Jan van Willige voorkwam dat juist de bezoekers op voorsprong kwamen. Toch was de volgende grote kans voor Excelsior’31 wel raak. Opnieuw ontstond de aanval op rechts en belandde de bal via verschillende spelers weer bij Simon Seppenwoolde. Nu faalde hij niet: 0-1.

Kort daarna kreeg Ilias Latif een mogelijkheid om de score gelijk te trekken, maar hij vond doelman Amos Wesseh in de baan van het schot. Toch ging Excelsior ’31 verder achteroverleunen en zorgde diverse blessurebehandelingen ervoor dat het tempo uit de wedstrijd verdween. Toch lukte het op slag van rust alsnog om op gelijke hoogte te komen. Een hoekschop van Barry Maguire lag hier opnieuw aan ten grondslag.

In evenwicht

Ditmaal dook Tariq Dilrosun op bij de eerste paal en kopte hij de bal diagonaal voorlangs, waar geen enkele tegenstander tijdig kon ingrijpen. De aanwezige supporters konden de handen nu echt in de lucht steken, op een belangrijk moment in de wedstrijd was de stand weer in evenwicht: 1-1. Zoals gezegd had Excelsior ’31 ervoor gezorgd dat de wedstrijd veel stil had gelegen, waardoor de extra tijd van de eerste helft ruim vijf minuten was.

In die blessuretijd liet Jonathan Vergara Berrio lijken alsof het voetbal heel makkelijk is. Met de bal aan de voet liep hij vanaf de rechterkant onnavolgbaar het strafschopgebied in, vanwaar hij voortreffelijk uithaalde en zijn ploeg nog voor rust op voorsprong bracht: 2-1.
G.V.V.V. was heer en meester na de tegentreffer van de bezoekers en had verdiend het duel voor rust al omgedraaid.

Buitenspel

Eerste noemenswaardige moment in de tweede helft was het uitvallen van Ilias Latif, die na een voorzet van Byron Burgering zich verstapte en na een blessurebehandeling zich alsnog moest laten wisselen. Quincy Veenhof kwam erin als zijn vervanger. Kort na zijn invalbeurt leek Veenhof al te tekenen voor een doelpunt, maar de grensrechter had buitenspel waargenomen waardoor dat feest niet doorging.

De jacht op uitbreiding van de score ging door en ook Byron Burgering deed een poging om een doelpunt te maken. Dit keer redde de doelman goed en voorkwam hij dat de wedstrijd definitief in het slot viel. De volgende poging van Byron Burgering lukte ook niet, waardoor het nu vanuit een hoekschop geprobeerd mocht worden. Dat was in de eerste helft ook al twee keer gelukt, en ging ook nu weer het volgens het boekje.

Uitbreiding van de score

Barry Maguire krulde de bal bij de eerste paal binnen en zag dat niemand zijn inzet raakte, waardoor het doelpunt op zijn naam kwam: 3-1. Feest op sportpark Panhuis, waar G.V.V.V. nu met zekerheid afging op een goede hervatting van de competitie. De blauwhemden konden, of nee moesten, de score nog verder uitbreiden. Het moment om aan het doelsaldo te werken bood zich aan en de ploeg van trainer Gery Vink kreeg alle ruimte om daar dankbaar gebruik van te maken.

Genrich Sillé krege een kwartier voor tijd het publiek op de banken met een knappe actie, maar moest in de afronding genoegen nemen met een corner die niets opleverde. Het was de zoveelste kans na rust die jammer genoeg niet werd benut. Daardoor was de score nog altijd 3-1. In de blessuretijd zette G.V.V.V. nog een keer aan en leek invaller Justin Spies ook nog even een doelpunt op zijn naam te zetten, maar opnieuw stak de grensrechter zijn vlag de lucht in voor een buitenspel signaal. Byron Burgering volgde een minuut later met een geweldige aanval, die hij tot frustratie van zichzelf en zijn ploeggenoten niet wist te verzilveren. Met een bekeken schot zorgde de lat ervoor dat de eindstand ongewijzigd bleef en G.V.V.V. met een 3-1 overwinning van het veld stapte.

Volgende wedstrijd

Door puntverlies van ACV Assen heeft de ploeg van trainer Gery Vink de koppositie weer in bezit en volgt de ploeg uit Drenthe op twee punten. Volgende week maakt G.V.V.V. een lange reis, als het op bezoek moet bij HSV Hoek. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.


G.V.V.V. – Excelsior ’31 3-1 (2-1)
Scoreverloop: 31. Simon Seppenwoolde 0-1, 44. Tariq Dilrosun 1-1, 45+2. Jonathan Vergara Berrio 2-1, 65. Barry Maguire 3-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Tariq Dilrosun (80. Ezra Hoogenboom), Achraf Nejmi, Joeri Potjes © (80. Mats Grotenbreg), Quiermo Dumay (70. Tim Brinkman); Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio (70. Justin Spies), Barry Maguire; Genrich Sillé, Ilias Latif (55. Quincy Veenhof), Byron Burgering.

Opstelling Excelsior’31: Amos Wesseh (k), Coen Vloedgraven, Dérian Reinders (46. Rick Hemmink), Givan Werkhoven, Jasper Veltkamp, Alex de Jong (26. Lucas van Beek), Diego Paais, Michel Gerritsen Mulkes, Simon Seppenwoolde, Joel Baan (46. Steff Kaptein), Carlos Tomas da Silva (60. Desney Bruinink).

Gele kaart: 45+4. Ilias Latif (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Thom Winkel
Toeschouwers: 900

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer