G.V.V.V. wint gemakkelijk van Scherpenzeel

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de eerste wedstrijd van het kalenderjaar eenvoudig gewonnen. Op eigen sportpark Panhuis werd eersteklasser Scherpenzeel met 5-0 verslagen.

Met een nagenoeg zelfde basisopstelling als in de laatste competitiewedstrijd, alleen Ezra Hoogenboom verving Tariq Dilrosun, startte G.V.V.V. op een regenachtig en waaierig sportpark Panhuis aan de eerste wedstrijd van 2023. Scherpenzeel, met in de selectie veel oud-G.V.V.V. spelers, trad aan als tegenstander.

Lars ten Teije (l.) een van de voormalig G.V.V.V. spelers probeert het Byron Burgering lastig te maken.

De Gelderse ploeg kreeg na drie minuten de eerste mogelijkheid, toen een vrije trap vanuit de tweede lijn hard op het doel vloog maar zonder al te veel problemen door Jan van Willige kon worden gered. In de tegenstoot was het G.V.V.V. dat de eerste kans van de avond kreeg. Een voorzet van Byron Burgering belandde bij Quincy Veenhof, die de opgelegde kans moeilijk kon verzilveren en vanaf vijf meter verzaakte.

Openingstreffer

De volgende mogelijkheid voor Quincy Veenhof was wel raak. Opnieuw was het aangeven van Byron Burgering, die door de lange aanvaller met het hoofd werd verzilverd: 1-0. Daardoor kwam de eerste goal van het jaar 2023 op naam van Quincy Veenhof. Byron Burgering leek de tweede op zijn naam te schrijven, maar de lat voorkwam dat hij vanuit een hoekschop de score verdubbelde.

Ilias Latif liet met twee treffers zien dat hij nog steeds scherp is.

Ilias Latif slaagde daar na ruim een halfuur wel in, nadat hij eerder al een technisch knappe omhaal gestopt zag worden door de Scherpenzeelse goalie. Opnieuw kwam het gevaar vanuit een hoekschop, die nu vanaf de andere kant door Barry Maguire werd genomen. De behendige spits kon relatief onbedreigd met het hoofd een hoek uitzoeken en de tussenstand op 2-0 brengen. Ook de volgende kans, vier minuten later, voor Ilias Latif was raak. Ditmaal mocht hij bij de eerste paal in alle rust aannemen en vanuit een halve draai scoren. Het was Latif’s tweede doelpunt van de avond en voor Byron Burgering de tweede assist.
Tussendoor waren de gasten tweemaal gevaarlijk geweest door Soufiane Laghmouchi, die door  alle G.V.V.V.-ers voor altijd op het netvlies gegrift zal blijven staan door zijn gelijkmaker in de bekerwedstrijd tegen PSV. De nu 32-jarige vleugelspits liet zien dat hij nog steeds over veel voetballend vermogen beschikt, eerst via een fraaie steekpass die niet door zijn spits kon worden afgerond omdat captain Joeri Potjes hinderlijk in de weg liep, en later moest Jan van Willige voorkomen dat Laghmouchi een doelpunt zou maken tegen zijn oude ploeg. Ook direct na rust moest de vervanger van Van Willige, Jan Schimmel, direct in actie toen Soufiane dreigde door te breken. Hij was daarmee een van de opvallendste spelers aan de kant van VV Scherpenzeel.

Wijzigingen

De 3-0 was ook de ruststand. In de tweede helft startte Gery Vink met een groot aantal wijzigingen, maar dat zorgde niet direct voor een vloed aan mogelijkheden. Het was duidelijk dat in deze andere samenstelling het even wennen aan elkaar was. Desalniettemin bleef het spelbeeld wel ongewijzigd, een sterk aandringende thuisploeg en verdedigde gasten. Na een kwartier in het tweede bedrijf konden we de eerste kansen noteren. Het was wederom Latif die in scoringspositie kwam, maar de Scherpenzeelse sluitpost was bij de pinken en de rebound van Genrich Sillé trof ook geen doel. Een fraaie assist van Achraf Nejmi op Sillé werd ook een prooi voor de doelman.
Pas een kwartier voor tijd werd de score verder uitgebreid. Een korte corner belandde bij Mart de Jong die met een mooie voorzet invaller Justin Spies vrijzette bij de tweede paal, waarna opnieuw met het hoofd werd gescoord: 4-0.

Jonathan Vergara Berrio (43) krijgt de complimenten van zijn ploeggenoten voor zijn fraaie treffer.

Kort daarna zorgde een andere invaller, Jonathan Vergara Berrio, met een hoogstandje voor de vijfde en mooiste treffer van de avond. De middenvelder kreeg de bal achter de verdediging in de voeten gespeeld door een soort van lobpass van Mart de Jong. Hij liet de uitkomende doelman volstrekt kansloos, toen hij met een boogballetje het speeltuig over hem heen wipte en daarna de bal rustig in de touwen schoot: 5-0.
Justin Spies en Quincy Veenhof kregen kort die treffer beiden de kans om de score nog verder op te voeren, maar troffen de sluitpost van de gasten op hun weg.
Tegen het einde van de wedstrijd zorgde Jan Schimmel met de voet ervoor dat de bezoekers geen eretreffer op het scorebord konden zetten en G.V.V.V. zich gemakkelijk door de eerste oefenwedstrijd van het jaar had gewerkt.

Volgende wedstrijd

De ploeg van trainer Gery Vink wacht zaterdag de volgende oefenwedstrijd. Het ontvangt op eigen veld dan IJsselmeervogels. De ontmoeting met de rooien uit Bunschoten-Spakenburg begint om 14.30 uur.


G.V.V.V. – VV Scherpenzeel 5-0 (3-0)

Scoreverloop: 12. Quincy Veenhof 1-0, 34. Ilias Latif 2-0, 40. Ilias Latif 3-0, 75. Justin Spies 4-0, 78. Jonathan Vergara Berrio 5-0.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willege (46. Jan Schimmel), Ezra Hoogenboom (46. Achraf Nejmi), Mats Grotenbreg (69. Joeri Potjes), Joeri Potjes (46. Maikel Epskamp), Quiermo Dumay (69. Quincy Veenhof), Barry Maguire (69. Ezra Hoogenboom), Mart de Jong (46. Justin Spies), Quincy Veenhof (46. Anthony Berenstein), Genrich Sillé (69. Byron Burgering), Ilias Latif (69. Mart de Jong), Byron Burgering (46. Jonathan Vergara Berrio).

Scheidrechter: Eric van der Vaart
Toeschouwers: 175

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer