Maguire onderscheidt zich vanaf de hoekvlag: ‘Dat is mooi’

  • In de media

Hoekschoppen waren zaterdagmiddag misschien wel het woord van de wedstrijd. Barry Maguire stichtte vanaf de hoekvlag gevaar en scoorde een doelpunt. ‘Het is zonde dat we niet meer scoren.’

Het gevaar van G.V.V.V. kwam zaterdagmiddag al vroeg vanuit een corner. Een verborgen kwaliteit van Barry Maguire? “Ik heb dit seizoen al een paar assists uit corners die wel scherp indraaien”, weerlegt de middenvelder na afloop de verborgenheid. “Toevallig was het vandaag de eerste die er eigenlijk in lag. Die werd discutabel door de scheidsrechter afgekeurd, die het later eigenlijk ook niet echt terecht vond.”

“Waarom hij het doelpunt afkeurde? Goede vraag. Ik denk dat zowel de tegenstander als wij dachten dat het gewoon een doelpunt was. Het werd een vrije trap omdat Achraf Nejmi in zijn ogen de doelman hinderde. Volgens mij is dat niet de regel, maar goed. In mijn ogen een discutabele beslissing dat hij het afkeurde.”

‘Het is wel zonde’

Een halfuur later kreeg G.V.V.V. na een waarschuwing kort daarna alsnog een doelpunt tegen. Toch schrok Maguire daar niet van. “Bij ons dit seizoen niet, hè? Wij komen vaker met 1-0 of 2-0 achter en dan draaien we het weer om. Dus wij raken daar niet snel van in paniek. Maar het is wel zonde. Het is geen beste eerste helft, maar er was verder niets aan de hand. We geven wel twee grote kansen weg. Gelukkig maak je voor rust nog 2-1. Normaal gesproken doen we dat pas in de tweede helft”, grapt hij.

“Ik denk dat je goed terugkomt voor rust. Niet helemaal verdiend op basis van de eerste helft, in de zin van dat het er goed uitzag. Maar goed, als je naar de tweede helft kijkt moet je minimaal met 5-1 winnen. Het was voor ons niet cruciaal dat we voorkwamen in de eerste helft. We staan wel vaker achter in de rust en dan maken we het de tweede helft spannend. Natuurlijk was de voorsprong wel lekker.” Daar ligt voor de oud-prof ook wel een punt van aandacht voor zijn ploeg. “We spelen bovenin mee en willen kampioen worden. Helemaal tegen ploegen die niet bovenin staan moetje de wedstrijden, vooral voor onszelf, veel makkelijk uitspelen dan op 0-1 achterstand te komen. Daar kunnen wij nog wel aan werken.”

‘Krijg hem op mijn conto’

Waar zijn eerste doelpunt uit een hoekschop aan het begin van de wedstrijd werd afgekeurd, telde de mooiere herhaling in de tweede helft wel. “Hij draaide er mooi in bij de eerste paal. Ik dacht nog even dat Joeri hem aanraakte, maar hij zei van niet en dus krijg ik hem op mijn conto. Dus dat is mooi. Denk dat de 3-1 wel lekker was en je toen zag dat de tegenstander het vertrouwen verloor.” Was het dus een perfecte middag?

“Wat ik net zeg, het is zonde dat we niet meer scoren. Voetballend zag het er best prima uit in de tweede helft, dan speel je leuk voetbal. Het is mooi als je dan ook voor het publiek wat meer doelpunten erbij maakt. Je hoopt dat de buitenspelers ook wat doelpunten maken. Zij leveren bij ons altijd veel werk en gevaar. Dan zou het mooi zijn voor die jongens als zij er ook nog wat scoren.”

‘Krijgen nog mooie wedstrijden’

De eindstreep nadert, volgens Gery Vink nog vijftien keer winnen en de schaal kan de lucht in. “Aan het begin was het 34 keer winnen en kampioen. Het gaat makkelijk als je het zo zegt. We verloren natuurlijk uit van hen, dus zijn dit weer drie extra punten die we nu gepakt hebben. Er komen nog belangrijke en mooie wedstrijden aan, helemaal hier thuis. De ploegen die bovenin staan krijgen we allemaal nog thuis. Het worden nog mooie wedstrijden, maar dit is er in ieder geval weer eentje bij.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer